Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atmaca'nın iddialarına sert yanıt: CHP bu tür bir felakete izin vermez

Atmaca'nın iddialarına sert yanıt: CHP bu tür bir felakete izin vermez

Gaziemir’de, bir inşaat firmasının ormanlık alanda bulunan çam ağaçlarını keserek o alana lüks villalar inşa etmesi tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın ruhsatın Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda döneminde verildiğini iddia etmesinin ardından konuya ilişkin CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak Atmaca’nın iddialarına yanıt verdi. Açıklamada, inşaat alanının 1997 yılında imara açıldığı ve gerçekleşmeyen bir yapı olduğunu belirtilirken, “Cumhuriyet Halk Partisi mensubu hiçbir belediye ve belediye meclis üyesi bu türden bir felakete izin vermez. 2021 yılına kadar Cumhuriyet Halk Partili Gaziemir Belediyesi’nin ne hukuki ne vicdani hiçbir sorumluluğu olmadığı açıktır” denildi. Öte yandan Başkan Arda’da yaptığı açıklamada ruhsatın kendi döneminde verilmediğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 03.06.2021 - 12:18

EGEPOSTASI- Gaziemir’de ormanlık alandaki 62 adet kızılçamın kesilerek açılan alana yapılan lüks villalar tartışılmaya devam ediyor.

Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın bölgedeki ağaç kesimine göz yumduğu ve ruhsatı da ağaç rölevesini dikkate almadan verdiğini ileri sürerken, inşaattan çıkan molozların da o bölgeye yakın bir alana döküldüğünü iddia etmişti. Atmaca’nın konuya ilişkin Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'yı suçlamasına hem CHP Gaziemir’den hem de Belediye Başkanı Halil Arda’dan tepkiyle karşılandı.

Öte yandan Gaziemir İlçe başkanlığından yapılana açıklamada İnşaat firmasının faaliyet gösterdiği bölgeye 1997 yılında dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura başkanlığındaki yönetim tarafından imara açıldığı vurgulandı.

Açıklamada, CHP’nin Gaziemir Belediyesi’ni 2009 yılında kazandığını ve söz konusu inşaat izninin 1997 yılında imara açıldığı ifade edildi.

“BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILMADI”

İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Sayın Uğur İnan Atmaca, mesleki bilgisi, siyasi bilgisi ve medeni ilişkileri ile gönlümüzde yeri olan birisidir.

Mensubu olduğu partinin ülkede yaşattığı çevre felaketlerine karşılık geç de olsa göstermiş olduğu duyarlılık gerçekten kayda değer.

Umarım bu başlangıç olur ve bundan sonra Emrez Mahallemizdeki nükleer atık konusunda, Kaz Dağları konusunda, İkizdere konusunda, BBC’nin belgesel yaptığı Avrupa’nın başta Adana yöresi olmak üzere ülkenin dört bir yanına yığılan çöpleri konusunda, Karaburun ve Çeşme’de RES’ler ve balık çiftlikleri konusunda, Denizli’de kekik toplama sahalarına yapılan taş ocakları konusunda yanımızda görürüz.

Mahallemizde yaşanan felaketi onaylamamız mümkün değil. Ancak konu yeni bir konu değil.

03.11.1997 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Burhan Özfatura zamanında 1/5000’lik plan ile bölge imara açılarak felaketin önü açılmıştır.

19.02.1998 tarihinde Gaziemir Belediyesi 1/1000’lik planı yaparak onaylamıştır.

14.04.1998 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1/1000’lik planı onaylamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediye Başkanlığını 2009 yılında kazanmıştır.

22.07.2017 tarihinde yasal hakkı olan mülk sahibi Gaziemir Belediye Başkanlığı’ndan inşaat ruhsatını almıştır.

2021 yılına kadar Cumhuriyet Halk Partili Gaziemir Belediyesi’nin ne hukuki ne vicdani hiçbir sorumluluğu olmadığı açıktır.

“MÜTEAHHİTLERİN AĞAÇ KESMELERİNİ MEŞRULAŞTIRMIŞ OLMASIDIR”

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü alanda 62 ağacın kesilmesine izin vererek felaketin ikinci perdesini açmıştır. Acı olanı ise geleceğimizi betona gömen siyasi iktidarın, ücreti karşılığında müteahhitlerin ağaç kesmelerini meşrulaştırmış olmasıdır.

“HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR”

Bizim belediyemizin sorumlu olduğu dönem için ağaç rölevesinin bulunduğu kitle onayına göre belediyemizce yapılan kontrolde 10 adet ağacın fazladan kesildiği tespit edilmiştir. Fazla kesilen ağaçlar için de hukuki işlemler başlatılmıştır.

“EN ÜST SINIRDAN CEZALAR KESİLMİŞTİR”

Arsadan çıkan hafriyatı yasal döküm yeri dışında yerlere döken kamyonlar tespit edilerek en üst sınırdan cezalar kesilmiştir.

“ATMACA’NIN YAPTIĞI İNŞAATLAR BENZER BİR PROJEDİR”

Kaldı ki bu inşaatın yanı başına yapılan ve projesini Sayın Uğur İnan Atmaca’nın yaptığı inşaatlar benzer bir projedir. Bu projede yasal yollarla yapılmış bir projedir. İnşaat öncesi ve sonrası yaşanan ağaç kesimleri ekli 3 adet fotoğraflarla ortadayken ve bu sürece kadar olan felaketlerin önünün açılmasından sorumlu olanların bu konuyu Gaziemir Belediyesine fatura etmesi Adalet Ve Kalkınma Partisi ve uzantısı yönetimlerin kucaklarında büyüttükleri ve yapılanlardan utandıkları sorunu bizim kapımıza bırakma çabalarıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi mensubu hiçbir belediye ve belediye meclis üyesi bu türden bir felakete izin vermez”

“İMAR İZNİNİ BEN VERMEDİM”

Öte yandan konuya ilişkin bir internet sitesine açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Buraya 1997 yılında imar planı yapılmış. 1997 yılında 1/5000 binlik planlarını Burhan Özfatura yapmış. Cinayet değil mi bu? Oranın imara açılması cinayet değil mi? 1989 yılında Gaziemir belediyesi 1/1000'lik planlarını mecbur olduğu için yapmış. Buralar imara açılmış ve kimse sesini çıkarmamış. Ulaş villaları… Mimarı kim? Uğur İnan Atmaca… Sayabilirsiniz kaç ağaç katledildi diye. Ses çıktı mı? Hiç ses çıkmadı. Burada mevcut arazi, yıl 2017. İmar planına emsaline uygun olarak bir firma projesini çizmiş ve belediyemize getirdi. Ruhsatı o dönemin belediye başkanı vermiş. Ben mi verdim? Ben imar vermedim. Ağaç kesilmiş mi? Kesilmiş. Biz de müdahale etmişiz. Orman Bakanlığı’ndan yazısını almış. Kim var Orman Bakanlığı'nda? Kime neyin hesabını soruyorsunuz? İmara açan da izin veren de sizin zihniyetiniz. Biz molozlar ile ilgili de işlemi yaptık cezamızı keseceğiz. Binaları verilen izinler doğrultusunda yapıyorlarsa yapacağımız bir şey yok. İmarı varken emsali verirken emsali belirlemişsiniz. Bu belediye de 2017'de ona göre onayı vermiş. Adamlarda bunları bir gece de kesmişler. Bizi ilgilendiren konuda gereğini yapacağız, ancak hedefi şaşırtmayın” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.