Dolar 32,4946
%0.26
Euro 34,5786
%0.24
Altın 2.476,680
%-0.26
Bist-100 9.545,00
%-1.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener'in talimatıyla gittiler: İYİ Parti'den Amasra'ya 300 kadın avukat

Akşener'in talimatıyla gittiler: İYİ Parti'den Amasra'ya 300 kadın avukat

İYİ Partili Ünzile Yüksel ve diğer avukatlar Bartın’a giderek maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin aileleriyle görüştü. İYİ Partili Yüksel, “Soruşturmanın sonucuna, bilirkişi raporlarına göre varsa ihmali olanların, sorumluların hukuk önünde gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2022 - 09:15

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, geçen çarşamba günü partisinin grup toplantısında bizzat talimat verdiği İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Avukat Ünzile Yüksel, yanında 40 avukat meslektaşı ile birlikte maden faciasının yaşandığı Bartın Amasra’ya gitti. Yüksel, bölgede karşılaştığı “acının en zifiri karanlığını” Cumhuriyet’e anlattı.

‘VEKLET İSTEDİK’

“Çok acılı aileler gördüğünü” kaydeden Yüksel, “23 yaşında gelin gördüm, ikiz çocuğa hamile, 27 yaşındaki eşini kaybetmiş. Acı ve çaresizlik hepsini yaralamış. En çok da kendilerini sahipsiz hissetmişler” dedi. Ailelere, “Sizin acınızı içimizde yaşıyoruz” dediklerini dile getiren Yüksel, “Davalara mahkemeler bizi sokmaz. O nedenle tüm ailelerden vekâletlerini istedik. Noter ücretlerini de biz ödeyeceğiz. Bir aileden bile vekâlet alsak bütün ailelerin savunucusu olacağız. Kimse bizi o davanın görüleceği salondan çıkaramaz” diye konuştu.

Yüksel, 300 İYİ Partili gönüllü kadın avukatla mağdur ailelere hukuki destek sağlayacaklarını da dile getirerek şunları kaydetti:

“Gerekirse 300 avukat daha ekler ailelerin hakkını savunuruz. Onların derdi para pul değil. Soruşturmanın sonucuna, bilirkişi raporlarına göre varsa ihmali olanların, sorumluların hukuk önünde gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.”

‘İHMALİ OLAN HAPİSTE OLSUN’ 

Yüksel, Bartın’da aileler de dahil olmak üzere herkesin “ihmal” yönünde derin şüpheleri olduğunu kaydederek “Çok acılı aileler gördüm. 23 yaşında ikiz çocuklarına hamile eşini kaybetmiş bir gelin gördüm. Bir anne, ‘Benim çocuğum ihmal kurbanıysa mezarda, toprakta yatıyorsa ihmali olan da hapiste yatsın. Yüreğimin acısı bir nebze o zaman hafifler’ diye feryat etti” dedi.

Çocuğunu kaybeden hiçbir annenin yaşanan felaketi “kader” olarak adlandırmadığını belirten ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Yüksel, “Kader ise binlerce korumayla gezme, kaderin neyse sen de onu yaşa” ifadelerini kullandı.

‘KADININ GÖREVİ SADECE ÇOCUK DOĞURMAK DEĞİL’
Akşener’in kendilerine “Amasra’ya gidip şehit olan emekçi madencilerin haklarını arayacaksınız” şeklinde talimat verdiğini anımsatan Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kariyerin çocuk doğurmak” sözlerine de tepki gösterdi.

Yüksel, Akşener’in özellikle kadın avukatlara, “Bu görev sizin” dediğini belirterek “Neden kadın avukatlara görev verildi? Çünkü kadının görevi sadece çocuk doğurmak değildir. Kadın cesurdur, kadın korkmaz. Bir haksızlık varsa onu ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur” dedi. (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.