Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Akaryakıt istasyonu mektubu’ tartışmalarında yeni boyut: Olay yargıya taşınıyor

‘Akaryakıt istasyonu mektubu’ tartışmalarında yeni boyut: Olay yargıya taşınıyor

CHP Urla İlçe Başkanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan ve CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un şahsına yönelik karalayıcı ifadeler kullanılan habere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, haberlere konu olan mektuptaki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken şahıs ların özlük haklarını ihlal eden ifadeler nedeniyle yargı yoluna gidileceği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2020 - 17:19

EGEPOSTASI- Dün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısında Urla’da kurulması planlanan, Eylül ayı meclisinde gündeme gelen ancak Çevre ve Şehircilik Komisyonu’nun olumsuz görüş bildirdiği konu Aralık ayı meclisinde de gündeme gelmişti.

Gündem maddesi, CHP grubu ve AK Parti  grubu arasında iplerin gerilmesine neden olmuştu. Meclis’te konuşan AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, söz konusu arazinin sahibi olan Arif Akdemir’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir mektup yazdığını iddia etmişti.

Söz konusu mektupta ise; alan ile ilgili müracaat aşamasında Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan iki adet olumlu tarım yazısı olduğu ve  Çevre ve Sağlık Komisyonu, Bakanlık adına görüş veren ilgili kurumları hiç dikkate almadığı ifade edildi.

Akdemir, mektubunda ayrıca Özbadur ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı ve “Benim

tarlam öyle rant barındıran bir yerde değil, ancak burasını ısrarla benden düşük bedel ile satın almaya çalışan kişiler var. Bu kişilerden bir tanesi malesef Çevre ve Sağlık komisyonu üyesidir. Bu kişinin ortağı olan Partinizin Urla İlçe Başkanı, 10-15 gün önce konunun yeniden Komisyonlara havale edilmesi üzerine benim Urla'da tanıdığım kişiler vasıtası ile yardım karşılığı benden 250.000 TL talep etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

İDDİALARA YANIT

CHP Urla İlçe Başkanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan ve CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un şahsına yönelik karalayıcı ifadeler kullanılan habere ilişkin yazılı açıklama yaparak iddialara yanıt verdi.

Yapılan açıklamada, Özbadur’un Arif Akdemir’i tanımadığı ifade edilirken mektup içeriğinde mevcut iddiaların tamamının yalan olduğu ve konuyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli şikâyetlerde bulunulacağı söylendi.

Bazı haber sitelelerinde yer alan ‘ Büyükşehir Meclisini Geren Akaryakıt İstasyonu Mektubu’ konulu haberlerin hukuka aykırı oluğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Söz konusu yazıda, kendi parselinin akaryakıt + LPG + servis istasyonu olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 nazım imar planının kabul edilmesini isteyen bir şahsın gerçeklerle ilgisi olmayan mektubu vurgulu siyah bir yazı stili ile okuyucuya sunulmaktadır. Mevcut yazı, bu şahsın kendi talepleri doğrultusunda yaratmak istediği gerçek dışı algının servisini yapmak dışında herhangi bir haber niteliği taşımamakta; müvekkiller CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’u ve CHP Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi Ertan Certel’ikaralayıcı, hedef gösterici nitelikte dayanaksız suç isnadı içermektedir. Bu haliyle, maddi gerçeklik ile hiçbir surette bağdaşmayan metin kamuoyunu yanıltmakta, müvekkillerin itibarına ağır derecede zarar vererek kişilik haklarını ihlal etmektedir.

Müvekkiller, söz konusu Arif Akdemir isimli şahsı hiçbir şekilde tanımamakta olup herhangi bir ilişiği ve iletişimleri de bulunmamaktadır. Mektup içeriğinde mevcut iddiaların tamamı yalan ve yanıltıcı olup bununla ilgili olarak tarafımızca İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli şikâyetlerde bulunulacaktır. Mevcut yazı, adli/idari yargı yerleri tarafından incelenerek gerekli soruşturmaların yapılması sonucunda açıklığa kavuşabilecek nitelikte bir kısım soyut ve yalan iddianın; gerçekliği sorgulanmaksızın, kaynağı araştırılmaksızın, yalnızca beyan edenin ifadeleri esas alınmak sureti ile tek bir metin halinde yayınlanmakla; hiçbir şekilde haber niteliği taşımamakta olup kamuoyunun haber alma hakkına da hizmet etmemektedir.

Müvekkiller; hem partisinin hem de ülkesinin refahı için çalışan; tüm işlem ve eylemlerini doğru, açık, şeffaf ve hesap verilebilir belediyecilik anlayışı ile halkına ahlaklı hizmet vermek adına gerçekleştiren ve şimdiye değin bu ya da benzeri hiçbir olayın içinde adı dahi geçmemiş saygıdeğer bir kimselerdir. Söz konusu yazı bu haliyle, objektiflikten ve gerçeklikten uzak olup halkın yanlış bilgilendirilmesine hizmet etmekle birlikte müvekkillerin koruduğu değer ve kişilik haklarına saldırıda bulunmaktadır.

Müvekkiller hakkında yayınlanan gerçek dışı bu haber içeriğini tekzip eder, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.