Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’nin Torbalı ikilemi

AK Parti’nin Torbalı ikilemi

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından AK Parti’nin belediye başkanlığı için aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu. Parti kulislerinde Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çalar’ın adı adaylık için konuşulurken, Genel Merkez’den henüz adaylık için herhangi bir talimat gelmediği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2021 - 14:34

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından gözler, Uygur yerine belediye başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olduğuna çevrildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Kanunun 45. maddesi uyarınca belediye meclisine 27 Nisan Salı günü, yeni belediye başkanının seçmek için davetiye çıkarmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), zaman kaybetmeden aday belirleme çalışmalarına başladı. Menemen’de yaşananların yaşanmaması için ipleri sıkı tutan CHP’de süreç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde yürütülüyor.

CHP’de aday belirleme çalışmaları devam ederken Cumhur İttifakı’nın aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre; Cumhur İttifakı’nın aday çıkarıp çıkarmayacağı hala belirsizliğini koruyor. 

Konuya ilişkin Genel Merkez tarafından gelecek talimatın beklendiği ve talimat doğrultusunda hareket edileceği öğrenildi.

Genel Merkez’in aday çıkarılması yönünde talimat vermesi durumunda, aday belirlemede süreç AK Parti İzmir İl Yönetimi tarafından yönetilecek. 

Öte yandan, parti kulislerinde, Cumhur İttifakı, belediye başkanlığı için Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çalar’ın aday olacağı konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.