Dolar 32,4273
%0.05
Euro 34,4273
%-0.19
Altın 2.488,520
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den Gıda Çarşısı'nda Büyükşehir'e eleştiriler: Kaderine terk edilmiş!

AK Partili Sürekli'den Gıda Çarşısı'nda Büyükşehir'e eleştiriler: Kaderine terk edilmiş!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir ve Ege Bölgesi’nin en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Gıda Çarşısı’nı ziyaret etti. Çarşı esnafının işyerlerine konuk olan ve sorunlarını dinleyen Başkan Sürekli; “Böylesi önemli bir ticaret hacmine sahip olan çarşımız, alt yapı yetersizliği nedeniyle geri kalmaya mahkûm edilmiş. Esnafımız, sorunlarını dillendirmekten usanmış. İhracat yapan firmaları da barındıran; toptan ve perakende hizmet sunan bu potansiyeli, otoparksız, yolsuz, alt yapısız bırakarak, çöpünü toplamayan bir belediye, başka ne işe yarar kestirmek zor. Çarşının bizimle ilgili konularını yakından takip ediyoruz. Bakanlığımız, giriş çıkışlarda sorun yaşanan çarşı için battı çıktı projesi onay vermişti. Top yine CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde.” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 30.07.2022 - 09:33

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Karınca Modeli’ çalışma programı İl ve İlçe Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları’nın katılımı ile Konak’taki Gıda Çarşısı’nda gerçekleştirildi. AK Karıncalar, sabah başladıkları programda, gün boyu, Gıda Çarşısı esnafını ziyaret etti. 

Çarşının ciddi boyutta ulaşım, otopark ve özellikle de giriş çıkış sorunu yaşadığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sorunlar yıllardır bir sarmal haline gelmiş. Çünkü, herkes buradaki esnafı sadece dinlemiş. Zaman içinde de buradaki esnaf kendi göbeğini kendi keser hale gelmiş ve neredeyse ilgisizliği ve çözümsüzlüğü kanıksamış. Bakanlık, Mürselpaşa Bulvarı üzerinde tasarlanan battı çıktı için onayını vereli bir buçuk yıl olmuş, Büyükşehir Belediyesi halen harekete geçmemiş. Çarşı esnafı, otoparktan çevre temizliğine kadar pek çok konuda kendi göbeğini kendi kesmeye çalışıyor. Çarşı, alt yapı yetersizliği, trafik gibi temel sorunlarla boğuşurken, sosyal tesis gibi ihtiyaçlar da baş gösteriyor. CHP’li yerel idarenin bir türlü tamamlamadığı tamamlasa da işlevsel olmayacağı ifade edilen otopark meselesi ihmallerin başında geliyor. Yollar delik deşik. Yükleme noktalarının olmaması diğer sorunlarla birleşince esnafı canından bezdirir hale gelmiş. Esnafımız, Anadolu Caddesi ile Gıda Çarşısı Hastaneler Bölgesi tarafından bağlantı yolu talebinde de gayet haklı. Tüm bu konuların belediye meclislerinde de takipçisi olacağız. Üzerimize düşeni yapmak için de süreci hızlandıracağız. İzmir’in göbeğinde büyük bir fedakârlıkla üreten bu ticaret adasının göz göre göre yok olmasına izin vermeyeceğiz.”

"İmzada ve lafta kalıyor…"

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin söz verdiği ya da müjde olarak duyurduğu her işin imza aşamasında ve lafla sınırlı kaldığını söyleyen Başkan Sürekli, aynı tablonun Gıda Çarşısı için de geçerli olduğunu belirtti. Sürekli, şöyle konuştu; ‘’Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak karayolu alt geçidi için ihale süreci tamamlayıp İzmir’e müjde olarak duyurmalarının üzerinden aylar geçti. Bir yılda tamamlayacaklarını söylediler ama tek bir kazma vurmadılar. Ege Mahallesi’ni Mürselpaşa Bulvarı'na bağlayacak dere üzeri karayolu köprüsü de aynı durumda. Soyer; ilk bin gün içerisinde Basmane Garı, Alsancak Garı ve Karşıyaka Vapur İskelesinin önünde alt geçit yapacağı vaadinde de bulunmuştu. 40 ay, yani bin 200 gün geçti; tık yok… ‘Sihirli değneğimiz yok ki’ diyecek kadar da rahat. Trafikteki araç sayısını azaltma önerisi getirecek kadar sorumluluklarından ve gerçeklikten uzak tavrını halen koruyor. Gıda çarşısı esnafına da müjde olarak duyurdukları; Alsancak ve Mürsel Paşa Caddesi trafiğini rahatlatacak bu projelerin akıbeti de aynı. Bu yaz da böyle geçecek belli ki. Ama, sayılı gün çabuk geçer. Yarın okullar açılacak, yazlıkçı İzmirliler kente dönecek ve her eziyet kaldığı yerden devam edecek. Bugün ne Gıda Çarşısı esnafının sorunlarının çözülmemesi ne de İzmir’in genelinde yaşanan trafik sorunu için adım atılmamasının tek geçerli izahı yok. Söylenecek tek şey şu: İzmir ömrü hayatının en plansız, disiplinsiz ve umursamaz yerel yönetimlerinin ezasını çekiyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.