Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e ‘Karşıyaka Stadı’ çıkışı: Topu taca atıyorlar

AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e ‘Karşıyaka Stadı’ çıkışı: Topu taca atıyorlar

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Karşıyaka Stadı’nın arazisinin tahsisi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği protokolün 7 aydır bekletildiğine dikkat çekerek “Belediyenin bütçesinde para yok, topu taca atmaya başladılar. 7 aydır protokolü bekleteceklerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na resmi yazılarını yazsınlar. Biz de İzmirliler adına takibini yapalım. Ama böyle bir yazı yok, topu taca atıyorlar. Büyükşehir’in stadı yapacakları konusunda samimi olduğuna inanmıyoruz. Karşıyaka Belediye Başkanı vasıtasıyla topu taca atmasınlar. Sayın Tugay bunu da burada görsün, bizim yanımızda olsun, oyunlara alet olmasın” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 11.03.2022 - 12:28

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – Karşıyaka Spor Kulübü’nün yıllardır özlemle beklediği Karşıyaka Stadı’nın akıbeti belirsizliğini korumaya devam ediyor. Yılan hikayesine dönen stat projesiyle ilgili geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Çiğli’deki Selçuk Yaşar Tesisleri’nde yapılan zirvede önemli bir adım atılmıştı. Zirvede Karşıyaka Stadı’nın yapılacağı arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi ve stadın Büyükşehir tarafından yapılması kararlaştırılmıştı. Arazinin tahsisi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir arasında protokol imzalanacağı, ardından Büyükşehir’in inşaatın yapımı için ihaleye çıkacağı da duyurulmuştu.

TUGAY ‘STAT’ ÇIKMAZININ NEDENİNİ AÇIKLAMIŞTI

Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen stat projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşanmazken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, geçtiğimiz haftalarda Büyükizmir TV’ye yaptığı açıklamada “Büyükşehir bürokratları ihale için proje gerektiğini söylediler. Biz o projelerin hazır olduğunu düşünüyorduk ama anlaşıldı ki projeler hazırlanmamış. Belediyeye ruhsat başvurusu olması için proje olması lazım. Biz bakanlıktan projeleri istedik ama geri dönüş olmadı” ifadelerini kullanmıştı.

SÜREKLİ: TUGAY SAMİMİ, SOYER DEĞİL

Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sürecin aksamasına ilişkin Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirirken ‘Belediyenin bütçesinde para yok, topu taca atmaya başladılar’ yorumunu yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da bir çağrı yapan Sürekli, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben Karşıyaka Stadı’nı ilk temelini atan oluşumların içerisindeydim. Karşıyaka İlçe Başkanı’ydım. İzmir’de ilk stat yapımı olarak gündeme gelen stat Karşıyaka Stadı’dır. Bunu o zamanın Karşıyaka Spor Kulübü yöneticileriyle gündeme getirdik ve başlattık bu hareketi. Göztepe ve Alsancak statları çok sonra gündeme geldi ama Karşıyaka’da yerel idarelerin organize ettiği bir dirençle karşılaştık. Sonra dava açtılar ve engellediler. Davalardan birisini dönemin Karşıyaka Belediyesi açmıştı. O süreci bıraktık, siyaset üretmiyoruz burada. Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyesi ‘Stadı biz yaparız’ diye talep etti. Taleplerinde ısrarlıydılar. ‘Parayı ayırdık biz bu stadı yapacağız’ dediler. Siyasi olarak Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ öncülüğünde gerekli görüşmeler yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı da ‘Buyurun biz araziyi tahsis edelim’ dedi. Geçen yıl burada Bakanlık, Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyeleri arasında tahsis için ön anlaşma yapıldı. Bakanlık protokolü gönderdi ve 7 aydır bekliyor. Bu afaki açıklamalarla olmaz bu iş. Belediyenin bütçesinde para yok, topu taca atmaya başladılar. Ben Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Tugay'a bir şey demiyorum. Stat konusunda samimi ancak Sayın Soyer ve Büyükşehir samimi değil. Karşıyaka Belediye Başkanı bunu da burada görsün, bizim yanımızda olsun, oyunlara alet olmasın. Büyükşehir’in bu konuda samimi olduğuna inanmıyoruz. Sayın Tugay vasıtasıyla topu taca atmasınlar. Oyalıyorlar, 7 aydır protokol bekliyor. Nedir sorunları, nerede aksama var, biz siyasi olarak araya girip takip edelim diye sordum. Bir şey söyleyemiyorlar basına demeç veriyorlar. 7 aydır protokolü bekleteceklerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na resmi yazılarını yazsınlar. Yazdınız mı? Yazı varsa basına açıklayın, bize gönderin. Biz de onu İzmirliler adına, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kongre üyesi olarak takibini yapalım. Ama böyle bir yazı yok, topu taca atıyorlar. Stadı yapacakları konusunda samimiyetlerinin olduğuna inanmıyorum.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.