Dolar 32,5261
%0.27
Euro 34,8838
%0.41
Altın 2.431,490
%-0.29
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1 yıllık kınama ceza süresi dolmuştu: CHP İzmir İl Yönetimi’nden 'Çağlarsu' hamlesi

1 yıllık kınama ceza süresi dolmuştu: CHP İzmir İl Yönetimi’nden 'Çağlarsu' hamlesi

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel’in idaresinde gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddesi ise geçtiğimiz yıl Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik eleştirileri ve ‘Nazi’ benzetmesi nedeniyle kınama cezası alan ve partiden 1 yıllığına ihraç edilen Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi Levent Çağlarsu dosyası oldu. Halil Arda'nın yeniden dilekçe vermesi üzerine toplantıda, ihraç süresi dolan Çağlarsu’nun kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2022 - 17:54

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel’in idaresinde gerçekleştirdi. 

Görevden almalardan disiplin dosyalarına kadar birçok konunun masaya yatırıldığı toplantının ana gündem maddesi ise geçtiğimiz yıl CHP’den 1 yıllığına geçici ihraç edilen ve ihraç süresi dolan Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi Levent Çağlarsu’nun disiplin dosyası oldu.

Çağlarsu, geçtiğimiz yıl Nisan ayında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik eleştirileri ve 'Almanya'daki Hitler döneminden hatırlıyoruz' ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilmiş ve Nisan 2021’de Çağlarsu hakkında kınama cezası verilmiş ve 1 yıllık geçici ihraç kararı verilmişti.

Edinilen bilgilere göre; Mart ayında ihraç süresi dolacak olan Çağlarsu dosyası toplantıda masaya yatırıldı. Başkan Arda'nın dün il başkanlığına gelerek Çağlarsu'nun kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi için dilekçe verdiği ve il yönetiminin talep üzerine Çağlarsu’nun kesin ihraç istemiyle tekrar disipline gönderilmesine karar verdiği öğrenildi.

PİRO SEZER İHRACI KESİNLEŞTİ

Toplantıda, ele alınan disiplin dosyalarından biri de Piro Sezer adıyla tanınan Süleyman Sezer’in partiden ihracı oldu.

Sezer, geçtiğimiz Eylül ayında, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, CHP Bornova İlçe Başkanlığı ziyaretinde Alevi ve Kürt vatandaşların İzmir’in demografik yapısını değiştirdiği söylemlerinin ardından ilk olarak il yönetimi tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilmiş ve Şubat 2022’de YDK kararıyla partiden kesin ihracına karar verilmişti. 

Toplantıda, Piro Sezer dosyasının da görüşüldüğü ve Genel Merkez’den gelen yazıyla birlikte Sezer’in ihracının kesinleştiği öğrenildi

BURAK KOTAN’A TEPKİ

Öte yandan; toplantıda, CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda yaşanan gelişmelerin de masaya yatırıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, il gençlik kolları yönetimi tarafından görevden alınmıştı. 

Toplantıda masaya yatırılan görevden alma kararına il yönetiminin Karşıyaka’dan gelen 4 temsilcisi tarafından eleştirildiği belirtildi. 4 yöneticinin, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’a görevden alma kararı ve ardından kullandığı ifadeler nedeniyle tepki gösterdiği ifade edildi.

Yöneticilerin, “Bir gençlik kolu il başkanı, ilçe başkanını basın önünde küçük düşüremez, eleştiremez ve yalancılıkla suçlayamaz. Bu, partililiğe ve yol arkadaşlığına uymaz’ diyerek tepkilerini dile getirdiği öğrenildi. 

İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan, görevden alma sonrası basına yaptığı açıklamada, "Görevden almadan haberim yok" diyen Karşıyaka İlçe Başkanı'nı yalancılıkla suçlamıştı.

SİLAHLI PAYLAŞIMA MERCEK ALTI

Toplantıda, gençlik kollarına ilişkin görüşülen bir diğer konunun da CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Canberk Yaşar’ın sosyal medya hesabından yaptığı iddia edilen silahlı fotoğraf paylaşımı olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre; il yöneticilerinin paylaşım nedeniyle Yaşar’ın disipline gönderilmesi gerektiğini söylediği ve Kotan’ın da cevap olarak durumu Genel Merkez’e ilettiğini söylediği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.