Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kırkpınar'dan Büyükşehir'e ihale tepkisi

AK Partili Kırkpınar'dan Büyükşehir'e ihale tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz İkinci İkmal inşaatının Temmuz ayındaki yapım işi ihalesinin iptal edilip, daha yüksek bir bedel ile başka bir firmaya verilmesine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2023 - 11:26

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz İkinci İkmal inşaatının Temmuz ayındaki yapım işi ihalesinde, en düşük teklif 428 milyon lira ile Nurol İnşaat ile ortağı Alkataş İnşaat’tan gelmişti. İhalenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ihaleyi iptal etmişti. Yapılan yeni ihalede ise firmanın daha yüksek bir fiyat ile ihaleyi kazandığı ortaya çıktı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçildiği günden bugüne kadar İzmir ve İzmirli için faydalı hiçbir iş yapmadığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Temmuz ayında yapılan ihale tekliflerin yüksek olduğu gerekçesi ile iptal edildi. Elbette Soyer’in burada farklı düşünceleri vardı. O gün 428 milyon liralık teklifi beğenmeyen Büyükşehir’in birkaç ay sonra çıktığı yeni ihalede ise, tek teklif 598 milyon lira oldu. O günden bugüne ne değişti. Soyer kişisel hırs ve düşünceleri ile hareket ederek İzmir ve İzmirlinin hakkını kendi emelleri doğrultusunda kullanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“HEM VAKİT HEM NAKİT KAYBI”

Soyer’in eylem ve söylemleri ile çelişki içerisinde olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, “Belediye daha önceki ihalede 314 milyon lira yaklaşık maliyet belirleyip, son ihalede bu rakamı 516 milyon liraya çıkardı. Yani Temmuz'daki ihalede verilen 428 milyon liralık teklif belediyenin son belirlediği yaklaşık maliyetin bile yaklaşık 90 milyon lira altındaydı. Gerekçe olarak enflasyonu bahane edecek olan Soyer, o gün ihaleyi ilgili firmaya vermiş olsaydı İzmirlinin karşısına böyle astronomik faturalar çıkmayacak tesisin inşaatı da çoktan başlamış olacaktı” dedi. 

Belediyenin yüksek maliyete rağmen bu işte de başarılı olup olmayacağı konusunda tereddütte olduklarını söyleyen Kırkpınar, “Bugüne kadar başladıkları hiçbir işi hakkı ile yapamayıp, sağa sola ‘engelleniyoruz’ diyerek bahane uyduran CHP ve zihniyetinin Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz İkinci İkmal inşaatını yapıp yapmayacağı da henüz bilinmiyor. İş yapmak, hizmet etmek AK belediyecilik anlayışında vardır. Bunlar ancak bahane bulur, başarısızlıklarını böyle kapatmaya çalışırlar. Sonuç ne olursa olsun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her iki ihale arasında ortaya çıkan farkı İzmirlilere ödetmesi doğru değildir. Hemşerilerimiz adına konuyu takip etmek ve sorgulamakta bizim görevimizdir.” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.