Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Değirmenci’den ‘adaylık’ açıklaması: İzmir halkını Ankara’da temsil etmek istiyorum

CHP’li Değirmenci’den ‘adaylık’ açıklaması: İzmir halkını Ankara’da temsil etmek istiyorum

CHP İzmir Milletvekili aday adayı Aslı Değirmenci, TR35 kanalında yayınlanan ODAK programında önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Değirmenci, ‘’Ben partiye girdiğim ilk günde kendime hedef olarak vekilliği belirlemiştim. Dişimle, tırnağımla, kanımla bu görevi sonuna kadar yerine getireceğim. Cumhuriyete her eğitimli Türk kadını gibi benim de borcum var ve ben bu borcu ödemek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 11.01.2023 - 16:03

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili aday adayı Aslı Değirmenci, TR35 kanalında yayınlanan Refik Pak ile ODAK programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP İzmir Milletvekili aday adayı Değirmenci,  Sorumluluk almaktan ve elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir yapım var. Bu  ülkenin güzel geleceği için beklentilerim ve umutlarım var. CHP İktidarında bugün yaşadığımız bütün sorunları bire bir içinde hisseden bir insanım. Bu sorunlar ile ilgili söyleyecek sözlerim var. Keşke demektense zamanı geldiğinde doğru adımları atan bir insanım’’ ifadelerini kullandı. 

İZMİR HALKINI ANKARA’DA TEMSİL ETMEK İSTİYORUM 

Parti politikalarını hane hane gezerek anlattıklarına değinen CHP’li Değirmenci, ‘’Bizim CHP’nin politikalarına halkımıza anlatıp, halkın yanında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. İzmir halkını Ankara’da temsil etmek adına elimden gelen her çalışmanın içerisinde bulunmayı hedefliyorum. Ben adalet kelimesinin kutsallığına inanarak eğitimimi aldım. Eğitim okul ile bitmiyor. Biz parti içerisinde eğitime devam ediyoruz. İnsan olma kavramı noktasında her an tanık olduğumuz şey bizi yeniden öğrenmeye itiyor. Bütün bunların Ankara’da temsili noktasında görev almak istiyorum’’ dedi. 

ADALET YOKSUNLUĞU HER KESİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR 

Değirmenci açıklamasında, ''Dokunmak zorunda olduğumuz insanlar var. Kadın çalışmaları, çocuk tacizleri noktasında işin özü insan hakları ve demokrasi temelli adalet yoksunluğu her kesimi olumsuz etkiliyor. Hayatımızın her noktasında isyan ettiğimiz şeyler var. Bu çalışmaları meclise taşımak için çalışacağım ve orada olan çalışmaları topluma olumlu yansıması bize daha çok güç verecek. Bu çalışmalar hayatımızı temellendiren genel noktalar. Biz siyasetçiler buradan bakmayı başarabilirsek aşamayacağımız hiçbir sorun yok'' dedi.

HER SORUNU ÇÖZECEK SİSTEM GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMDİR 

Millet İttifakı’nın Güçlendirilmiş parlamenter sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Değirmenci, ‘’Genel Başkanımızın adalet yürüyüşü ile başlayan bir adalet arayışı var. Adaletin olmadığı hiçbir yerde gerçek ve doğru bir yapılanma mümkün değil. Yasamanın, yürütmenin ve yargının görevini yapmadığı ve hepsinin tek adamın iki dudağı arasında olan bir sistem ile yönetiliyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile birlikte anlatmaya çalıştığımız şeyin özü adalet. Herkesin görevini yaptığı ve kimsenin birbirinin etki ve yetki alanına karışmadığı, özgür ve demokratik bir yapılanmadan bahsediyoruz. Partisiz bir cumhurbaşkanı ile üzerine kurulacak yeni sistemle bütün taşlar yerine oturacak. Görev dışı bırakılan parlamentonun itibarı yeniden iade edilecek. Görev paylaşımlarının yeniden yapılması ile birlikte katman katman halka ve bize de bu adalet duygusu sirayet edecek. Ahlak, etik ve liyakat noktasında da. Gençlerimizin en temel sorunu, adalet yoksunluğu. Aşama aşama her şeyi çözecek sistemin adı güçlendirilmiş parlamenter sistemdir’’ ifadelerine yer verdi. 

GENÇLERİMİZ VE KADINLARIMIZ İÇİN SEÇİMİ BEKLİYORUZ 

Son zamanlarda artan beyin göçü hakkında yorumlarda bulunan Asli Değirmenci, ‘’Çok fazla beyin göçü var ve gençlerin gelecekten umudu kesme noktasında büyük sıkıntıları var. Gençler eğitim aldıkları kollarda çalışamıyor ve hak ettikleri pozisyonlarda çalışamıyorlar. Burası belki de dünyanın en güzel yeri ve inanılmaz imkanlarımız var. Bu kadar zenginlik içerisinde beyin göçünden konuşmaktan dolayı üzülüyorum.  Biz bugün bile 1 öğün yemek tartışması yapıyoruz. Neden beslenme çantalarının boş olduğunu değerlendirmek gerekiyor.  Seçimi kadınlarımız, gençlerimiz adına bekliyoruz. Likayat noktası adalet kısmı ile beraber çözülecek’’ dedi. 
 
ÖN SEÇİM OLSAYDI YİNE ADAY OLURDUM 

CHP’li Aslı Değirmenci sözlerinin devamında, ‘’Ön seçim olsaydı, yine aday olurdum. Siyasete başladığımda gençlik kolları ve akabinde gelişen süreç inanılmaz bir okuldu. Ben partiye girdiğim ilk günde kendime hedef olarak vekilliği belirlemiştim. Kadın olmak noktasında ve örgüte emek vermiş olma noktasında katkı koyduğumu ve katkı koymaya devam edeceğimi biliyorum. Ben CHP ile büyüdüm. Dişimle, tırnağımla, kanımla bu görevi sonuna kadar yerine getireceğim. Yetkiyi aldıktan sonra görevi yerine getirmek için neler yapabileceğimi biliyorum. Herkesin sesi olabilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Cumhuriyete her eğitimli Türk kadını gibi benim de borcum var ve ben bu borcu ödemek istiyorum’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.