Dolar 32,4566
%0.24
Euro 34,6478
%0.18
Altın 2.391,130
%0.46
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de İl başkanı tamam! Yönetim gidecek mi, kalacak mı?

CHP İzmir'de İl başkanı tamam! Yönetim gidecek mi, kalacak mı?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından dün İzmir İl Başkanlığı görevine Şenol Aslanoğlu'nun atanmasının ardından yönetimin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. Öte yandan Genel Merkez'den gelen atama kararı belgesinde sadece başkan ataması yapıldığı, yönetimi görevden alma durumunun söz konusu olmadığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2023 - 10:48

EGEPOSTASI /(Kulis Haber) - 5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden 26 Aralık'ta milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Deniz Yücel'in yerine dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK tüzükteki yetkisini kullanarak Şenol Aslanoğlu'nu atadı.

Aslanoğlu'nun atanmasının ardından parti kuluislerinde il yönetimin kurulunun akıbetinin ne olacağı merakla beklenirken CHP MYK'sından sadece Aslanoğlu'nun atamasının yapıldığı il yönetiminin ise devam edeceği ifade edildi.

Yine tüzüğe göre seçime 6 ay kala CHP Genel Merkezi'nin hem başkanı hem de yönetimi görevden alma yetkisi olmasına rağmen MYK'nın sadece atama takdirini kullandığı, yönetimi görevden alma yetkisini kullanmadığı belirtildi.

SERTER YÖNETİMLE DEVAM ETMİŞTİ

2015 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa eden Ali Engin’in yerine yine MYK kararıyla Bedri Serter atanmıştı. O dönem il başkanlığına atanan Serter, Engin yönetimi ile devam etmişti.

ASLANOĞLU'NUN NE YAPACAĞI MERAK KONUSU

Öte yandan İl Yönetimin Kurulu ile bir araya gelecek olan Şenol Aslanoğlu'nun ne yapacağı merakla beklenirken, yönetim kurulunun 'istifasını mı isteyecek yoksa yönetimle devam mı edecek?' sorusu yanıt bekliyor.

LİDERE GİDİYORLAR 

HP Genel merkezi tarafından İzmir İl başkanlığına atanan Şenol Aslanoğlu, makamına yarın akşam oturacak. Aslanoğlu bir değişiklik olmaz ise milletvekili aday adayı olan Deniz Yücel'den görevi devralacak.Bunun için il başkanlığında tören düzenlenecek.

Aslanoğlu, kendisini il başkanı olması için öneren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le yarın Ankara'ya gidecek. İkili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan'ı makamında ziyaret edecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.