Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan 'ÜFE zammı'na tepki: Soyer'in yaptığı fırsatçılıktır

AK Partili Kaya'dan 'ÜFE zammı'na tepki: Soyer'in yaptığı fırsatçılıktır

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, konuk olduğu bir canlı yayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediyeler için yaptığı ‘KDV ve ÖTV muafiyeti’ çağrısı ile Büyükşehir’in ulaşım ve suya yaptığı zamları eleştirdi. Kaya, Konya’da vatandaş 2,5 liraya otobüse binerken ve merkezi hükümetten daha az kaynak alan bir belediye olmasına rağmen, İzmir’de vatandaşların 7 lira 9 kuruşa binmeleri tamamen Sayın Soyer’in yaptığı bir fırsatçılıktır. Belediyeyi finansman olarak zora soktuğu ve borçları ödenemez hale getirdiği için ekstra zamlarla birlikte yükü İzmirlinin sırtına yüklüyor” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.04.2022 - 14:10

EGEPOSTASI – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TR35’te katıldığı ‘Gün Ortası’ programında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in akaryakıt zamları nedeniyle belediyeler için ‘KDV ve ÖTV muafiyeti getirilsin’ şeklinde yaptığı çağrıyı eleştirdi.

Soyer’in çağrısını Büyükşehir’in su ve ulaşım fiyatlarını Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) bağlaması üzerinden eleştiren Kaya, İzmir ve Konya'nın toplu ulaşım fiyatlarını da karşılaştırdı.

Kaya’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“EN PAHALI SUYU İZMİRLİLER KULLANIYOR”

“Suda KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirdik. Ama Sayın Soyer suda indirdiğimiz KDV’yi İzmirlilerin fautralarına yansıttı mı? Tam aksine bugün yine suya zam var. Biz indirimi yapmamıza rağmen Sayın Soyer artıra artıra gitti. Şu an Türkiye’deki en pahalı suyu İzmirli hemşehrilerimiz kullanıyor. 

“SOYER’İN YAPTIĞI FIRSATÇILIKTIR”

Ulaşımda tam bilet 6,5 liraydı. Bugün 7 lira 9 kuruş oldu. 6,5 liraya çıktığından bugüne geldiğimiz noktada mazot artışı yok, ama enflasyon farkı artışı var. İzmir’deki artışlar hem akaryakıttaki artışa, hem de enflasyondaki artışa endeksli bağlandı. İzmir’de tam bilet 7 lira 9 kuruş, Konya’da ise 2 lira 50 kuruş. Konya Büyükşehir Belediyesi Belediyesi de mazotu aynı paraya alıyor. İzmir Büyükşehir’le aşağı yukarı aynı ücretlerde personel çalıştırıyor. Konya çalışma hattı olarak İzmir’den daha yüksek noktada. Ama arada 3 kat fark var. Sayın Soyer’in bu yaptığı fırsatçılıktır. Belediyeyi finansman olarak zora soktuğu ve borçları ödenemez hale getirdiği için, borçları çıkarabilmek adına yapmış olduğu ekstra zamlarla birlikte yükü İzmirlinin sırtına yüklüyor. 

“HER İZMİRLİ İÇİN HÜKÜMETTEN BİN 250 LİRA KAYNAK”

İzmir’de yaşayan her vatandaşımız için merkezi hükümetten bin 250 lira kaynak geliyor. İzmir bu alanda Kocaeli’den sonra 2. sırada. Ankara’nın nüfusu bizden 1,5-2 milyona yakın daha fazla, ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gelen kaynakla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelen kaynak aynıdır. Konya ise daha orta seviyelerde, İzmir’in çok daha altında. 

“İZMİR’E AK PARTİ DÖNEMİNDE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMIŞTIR”

İzmir’e AK Parti döneminde çıkan kanunlarla pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Çünkü İzmir bir ihracat kenti. Bugün geldiğimiz noktada 15 milyar dolara yakın ihracatmız belli bir rakama geldi. Bunları İzmir için 10 sene önce konuşamıyorduk, İzmir içine kapanık bir şehirdi. İzmir-İstanbul otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Treni ve İzmir-Antalya Otoyolu ile İzmir’i eski ihracat limanı, Türkiye’nin ve Anadolu’nun batıya açılan kapısı hüviyetine getirdik. Dolayısıyla Konya’da vatandaş 2,5 liraya otobüse binerken ve merkezi hükümetten daha az kaynak alan bir belediye olmasına rağmen, İzmir’de vatandaşların 7 lira 9 kuruşa binmeleri tamamen Sayın Soyer’in yaptığı bir fırsatçılıktır.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.