Dolar 32,5176
%0.25
Euro 34,8607
%0.34
Altın 2.441,360
%0.11
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dağ’ın ‘Buca Metrosu’ çıkışına Yücel’den jet yanıt: Çok üzüleceksiniz ama…

Dağ’ın ‘Buca Metrosu’ çıkışına Yücel’den jet yanıt: Çok üzüleceksiniz ama…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Buca Metrosu eleştirilerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den jet yanıt geldi. Yücel, yaptığı açıklamada iktidarın projelerindeki ihale sürecini eleştirip üstü kapalı “5’liçeteye” gönderme yaptı. Metronun kesinlikle yapılacağını belirten Yücel, “Biliyoruz çok üzüleceksiniz ama O Metro Buca'ya Gelecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2022 - 16:34

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımı olan ve 14 Şubat’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla temelleri atılan Buca Metrosu tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Metronun yapım işi ihalesinde en düşük teklifi veren ancak ihaleyi alamayan firmanın açtığı dava ve mahkemece verilen “yürütmeyi durdurma” kararının ardından metroya ilişkin tartışmalar dozunu artırarak devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bugün katıldığı canlı yayında bir kez daha metro ihalesini gündeme taşıdı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi.

YÜCEL’DEN JENT YANIT

Öte yandan; Dağ’ın eleştirilerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den jet yanıt geldi. Yücel, yaptığı açıklamada iktidarın projelerindeki ihale sürecini eleştirip üstü kapalı “5’liçeteye” gönderme yaptı.

Yücel açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Biz derdi İzmir olanlardanız. Yandaş firma, komisyon alınacak yüksek faizli kredi derdinde olanlardan değiliz... Telaşınız ve korkunuz düşük faizli kredi bulan, böyle büyük bir projeyi kendi özkaynaklarıyla gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer'in İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yapacak olmasıdır! 

Tabi, siz alışkınsınız ihalesiz işlere, adrese teslim ihalelere, müteahhitin isteğine göre düzenlenen şartnamelere... Buca Metrosu, finansmanı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynakları ve uygun koşullu kredilerle sağlanan, İzmir tarihinin en büyük yatırımıdır.

Bu projede yandaş firma yok, biniş garantisi yok, yıllarca başkaları tarafından işletilerek İzmirli'nin geleceğinin ipotek altına alınması yok!

Bizler, sizin yaptığınız gibi kamu yatırımlarını yüksek ihale bedelleri ve garantilerle birilerine peşkeş çekmeyeceğiz, kamu yatırımlarını AKP döneminde peydahlanan oligarkların hizmetine sunmayacağız. Biliyoruz çok üzüleceksiniz ama O Metro Buca'ya Gelecek!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.