Dolar 32,4988
%0.27
Euro 34,5975
%0.3
Altın 2.472,920
%-0.41
Bist-100 9.571,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan sert İnciraltı çıkışı: Eğer Soyer oyunbozanlık yapmazsa...

AK Partili Kaya’dan sert İnciraltı çıkışı: Eğer Soyer oyunbozanlık yapmazsa...

AK Parti İzmir Milletvekili Murat Bakan, son günlerin tartışmalı konusu İnciraltı planına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Konunun siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizen Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i işaret ederek, “Eğer Tunç Soyer bir oyunbozanlık yapmazsa yıllardır beklenen İnciraltı’nın planlanma süreci sonlanacak” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 24.09.2020 - 11:04

EGEPOSTASI-İzmir gündeminin en önemli konularından İnciraltı imar sorunu AK Parti ve CHP’li vekillerin arasında gerginliğe sebep olmuştu. Dün, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının alanda inceleme yaptığını ve İi Toprak Koruma Kurulu’nun projeye onay verdiğini duyurmuştu. Kaya’nın duyurusunun ardından CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının alanda yaptığı incelemeye konunun muhataplarından olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya'nın davet edilmemesini sert bir dille eleştirmişti.

TV35 Ana Haber programına canlı yayında bağlanan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, yapılan açıklamaların art niyet taşıdığını ve sürecin en şeffaf şekilde yönetileceğini söyledi.

“YOKUŞ KISMINI GEÇTİK”

İnciraltı’nın planlama süreci için çok önemli bir kavşağı geçildiğini belirten Kaya, “İl Toprak Koruma Kurulu, alanın planlanması konusunda olumlu görüş beyan ettiler. Bundan sonra işin yokuş kısmını geçtik aşağıya doğru ineceğiz. Biraz daha hızlı ve rahat ve hızlı hareket edeceğiz” dedi.

“ART NİYETLİ BİR YAKLAŞIM VAR”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’nin sürece dahil edilmediği iddialarına da değinen Kaya, “Burada son birkaç gün içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ve CHP’li milletvekilinin yapmış olduğu açıklamalar, onların bir noktada bizim açıklamalarımızı duymadıklarını düşündürdü. Bunda iyi niyetliydim ama daha sonra baktığımda ortada art niyetli bir yaklaşım olduğunu gördüm. Çünkü biz sürecin planlanma aşamasına geçmesi noktasından itibaren hem Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hem de Balçova Belediye Başkanı’nın görüşleri mutlaka alınacak ve bu süreç aynı Ege Turizm Planı’nda olduğu gibi paydaşların katılımının olduğu bir şekilde devam edecek demiştik. Fakat ne hikmetse ‘Biz niye yoktuk’ tarzı yaklaşımlar oldu. Ben bunları samimi görmüyorum. Biz çok önemli bir sorunun çözümü noktasında çok önemli işler yaptık. Bu siyaset üstü bir mesele. İnciraltı’nın planlanmasıyla birlikte tüm İzmir kazanacak” diye konuştu. 

ŞEFFAF SÜREÇ SÖZÜ

Kaya, ilgili bakanlığın yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi ile irtibata geçeceğini ifade ederek şunları söyledi; “Bizim bu noktada üç vazgeçilmezimiz var. Biz bu planda İzmir’in en büyük yeşil alanı olacak bu alan içerisinde. İkincisi bu plan, termal turizm planı amaçlı gerçekleşecek ve son olarak bu planda yüksek kata hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Ben Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı arayarak süreçle ilgili kendisine bilgi verdim. Yakın zamanda Bakanlık ile temasların sağlanacağını ve şu anda devam eden Çeşme Turizm Planı gibi şeffaf bir süreç izleneceğini ve kendilerinin de görüşlerinin alınacağını ifade etti. Şu ana kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan bu konuda olumlu bir açıklama gelmedi. Ama açıklama yapmasın, gelmesin.. Bu bizim için çok önemli değil. Zaten Bakanlık yakın zamanda Büyükşehir ile ve bürokratlarıyla irtibat kurarak planlanamaya ilişkin görüşlerin alacak.”

“SADECE LAF ÜRETMİŞ”

650 metrekareyi kapsayan İnciraltı Planı’nın STK ve odalardan destek gördüğünün altını çizen Kaya, yapılan olumsuz açıklamaları eleştirerek, “Eğer Tunç Soyer bir oyunbozanlık yapmazsa yıllardır beklenen İnciraltı’nın planlanma süreci sonlanacak. Ben daha önce defalarca kez İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürece dahil olacağını söylemiştim. Ama çıkıp ‘Bize soran yok, bizim bilgimiz yok’ gibi açıklamalar yapılıyor.  Bu açıklamalar hiç hoş olmuyor. Bunlar sadece laf. Bizim iş üretmemiz lazım. CHP’li milletvekili arkadaş da sadece laf üretmiş. Biz, iş üretiyoruz. Planlama konusunda en önemli kavşağı geçiyoruz ama onlar sadece polemiklerle İzmir siyasetini meşgul etmeye çalışıyorlar. İzmir’in ihtiyacı bu değil. Biz İzmir’in sorununu halletmeye çalışıyoruz. Onlardan istediğimiz bu konuda görüş beyan etsinler. Eğer farklı görüşleri varsa en başından söylesinler. Eğer ‘Ben bu işin sonunda itiraz edeceğim’ gibi bir tavır ortaya koyuyorsa ki maalesef açıklamalar bende böyle bir izlenim yarattı. Çünkü sürecin içerisinde olunacak dememe rağmen hala bu tarzda açıklamalar yaratması bizde kuşku yarattı. Ama biz yine de işimize bakacağız. Ortak akıla hareket edip inşallah 5-6 yıl içerisinde İzmir’i sağlık turizminin başkenti haline getireceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.