Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan CHP’li Bakan’a İnciraltı yanıtı: Keşke açıklama yapmadan önce...

AK Partili Kaya’dan CHP’li Bakan’a İnciraltı yanıtı: Keşke açıklama yapmadan önce...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı imar planı sorununun çözümü için yapılan çalışmalara CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın verdiği tepkiyi eleştirdi. AK Partili Kaya, yapılan çalışmalara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın davet edilmemesi konusundaki eleştirilerine ise; “CHP'li Sayın Milletvekili, keşke söz konusu açıklamasını yapmadan önce Balçova'nın CHP'li Belediye Başkanı Sn. Fatma Çalkaya ile bir görüşseydi” ifadeleriyle cevap verdi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2020 - 17:19

EGEPOSTASI- İnciraltı’nın imar polemiği her gün daha da büyüyor. Yıllardır çözüm bekleyen imar problemi için geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bürokratları İzmir’e gelerek alanda incelemelerde bulunmuşlardı. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan’ın da katıldığı programa, konunun paydaşlarından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın davet edilmemesi ise dikkat çekmişti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için İzmir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının programına konunun muhatabı olan Başkan Soyer ve ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın dahil edilmemesini eleştirmişti. Bakan, “Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi bu sürecin neresind? Nerede bizim seçilmiş belediye başkanlarımı? Nerede Ak Parti dışındaki siyasi partilerin milletvekiller? Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan’ın bu toplantıda ne işi var' İzmir büyükşehir belediye başkanının, Balçova belediye başkanının ve belediye bürokrasisinin olmadığı bir bilgilendirme toplantısının dostlar alışverişte görsün anlamına geldiğini biz bilmiyor muyuz'” sözleriyle takınılan tutumu sert bir dille eleştirmişti.

Bakan ayrıca, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın imar sürecinden bihaber olduğunu belirterek, “Tüm milletvekillerinin ve paydaşların ortak katılımının sağlandığı bir toplantıda; basın üzerinden yapılan polemiklere de son vermek suretiyle kentin tüm sorunlarını masaya yatırıp, ortak çözüm üretmemiz gerektiğini bir kere de buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

AK PARTİLİ KAYADAN YANIT GECİKMEDİ

CHP’li Bakan’a AK Parti’li Kaya’dan cevap gecikmedi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıkalamalarda Murat Bakan’ı işaret ederek “CHP'li Sayın Milletvekili, keşke söz konusu açıklamasını yapmadan önce Balçova'nın CHP'li Belediye Başkanı Sn. Fatma Çalkaya ile bir görüşseydi. O zaman süreci net bir şekilde kavrama imkanına sahip olurdu” dedi.

Kaya, ayrıca İnciraltı imar projelerine Ege Turizm Planı’nda olduğu gibi İzmir büyükşehir Belediyesi’nin de dahil edileceğini söyleyip sürecin şeffaf bir şekilde yönetileceği sözünü verdi.

Kaya yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

“İzmir'imizin yıllardır çözülemeyen, kronik problemi haline gelmiş İnciraltı imar sorununun çözümüne yönelik çalışmalarımızda bugün önemli bir safhayı geride bıraktık. İl Toprak Koruma Kurulu, İnciraltı'nın planlanması hususunda olumlu görüş verdi.

Sadece İnciraltı'nı ve bölgedeki toprak sahiplerini değil, tüm İzmir'i ilgilendiren bu önemli problemin çözümü yönündeki güçlü irade hepimiz için sevindiricidir. İnciraltı'nın sağlık ve termal turizm temalı planlanmasıyla birlikte tüm kent kazanacak.

İnciraltı'nın planlanması ile ilgili çalışmalarımız devam ederken, CHP'nin İzmir Milletvekillerinden birisinin talihsiz açıklamaları sürece nasıl baktıklarını net şekilde ortaya koydu. Sn. Milletvekilinin, Sn. Soyer'in art niyetli açıklamalarının peşine takıldığını görüyoruz.

CHP'li Sayın Milletvekili, keşke söz konusu açıklamasını yapmadan önce Balçova'nın CHP'li Belediye Başkanı Sn. Fatma Çalkaya ile bir görüşseydi. O zaman süreci net bir şekilde kavrama imkanına sahip olurdu. Süreç oldukça şeffaf ve siyaset üstü yürütülüyor.

Balçova'nın CHP'li Belediye Bşk. Sn. Çalkaya'yı makamında ziyaret ettim. Burada kendisine ifade ettim ve basına da açıkladım. İnciraltı'ndaki süreç, aynı Ege Turizm Planı'nda olduğu gibi, orada nasıl Çeşme Bld. ile yürütülüyorsa burada da Balçova Bld. ile birlikte yürütülecek.

Yine aynı şekilde, İzmir Büyükşehir Belediyesi de şu anda Ege Turizm Planı'nda olduğu gibi, sürecin içerisinde olacak. Çalışmaların her safhasında görüş ve önerileri alınacak. Bunu da daha önceden oldukça net bir şekilde ifade ettik, tekrar bir kez daha ifade ediyoruz.

İzmir'imizdeki oda-borsa-meslek kuruluşları, STK'lar ve bölgedeki toprak sahipleri de sürecin içerisinde olacak. Tamamen şeffaf, siyaset üstü bir biçimde yürütüleceği sarih olan bir mesele için bu şekilde açıklama yapmak, bilgisizlikten değilse art niyettendir.

Biz tüm bu açıklamaları, siyaset üstü tuttuğumuz bu meseleyi siyasi zemine çekme çabalarını dikkate almadan yolumuza devam edeceğiz. Mesele İzmir olunca, mesele İzmirli hemşehrilerimizin menfaati söz konusu olunca, geri kalan her şey teferruattır. Bizim anlayışımız budur.

İzmirliler müsterih olsun. İnciraltı, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak, İzmir'e değer katacak biçimde planlanacaktır. Sürecin sonucunda İzmir kazanacak, kaybedenler ise bu süreci baltalamaya çalışanlar olacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.