Dolar 32,2511
%-0.02
Euro 34,7048
%-0.02
Altın 2.401,700
%0.06
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan İzmir'in Çernobili' çıkışı: CHP İzmir milletvekillerine seslendi

AK Partili Kaya’dan İzmir'in Çernobili' çıkışı: CHP İzmir milletvekillerine seslendi

Gaziemir Emrez’deki eski kurşun fabrikasının yaydığı radyasyon tehlikesi vatandaşların sağlığını tehdit ederken, bir süre önce Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tehlikeye dikkat çekmek için "Duran Adam" eylemi başlatmıştı. Alanla ilgili tartışmalar devam ederken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Bu iş bizim boyumuzu aşar” ifadelerinin yer aldığı bir video paylaşarak, "CHP İzmir Milletvekillerine; 'Tunç Soyer'in beyanlarını esas alıp açıklama yapmayın, sizi boşa düşürür ve taca çıkartır' demiştim. CHP'li Soyer, CHP İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan'ın Gaziemir'deki kurşun fabrikası ile ilgili açıklamalarını işte böyle boşa düşürüyor." dedi. Kaya ayrıca, "Biz bu meselenin durarak değil, herkesin elini taşın altına koymasıyla çözülebileceğini belirttik. Duran adamlarla işimiz olmaz, ancak İzmir için elini taşın altına koymaya niyetli herkesle bir araya gelmeye, çözüm için ortak hareket etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.08.2021 - 17:40

EGEPOSTASI- “İzmir’in Çernobili” olarak adlandırılan Gaziemir Emrez'deki nükleer kalıntılarının yer aldı eski kurşun fabrikasıyla ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eski kurşun fabrikasıyla ilgili yaptığı bir açıklamayı paylaşarak CHP İzmir milletvekillerine seslendi.

AK Partili Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"CHP İzmir Milletvekillerine "Tunç Soyer'in beyanlarını esas alıp açıklama yapmayın, sizi boşa düşürür ve taca çıkartır" demiştim. CHP'li Soyer, CHP İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan'ın Gaziemir'deki kurşun fabrikası ile ilgili açıklamalarını işte böyle boşa düşürüyor.

CHP İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan, "Eğer nükleer atıklarla ilgili sorumluluğu vereceklerse yerel yönetimlere, biz üstesinden geliriz. Biz zaten devleti yönetmeye talibiz" diyor. Cevabı CHP'li Soyer veriyor; "Bu iş bizim boyumuzu aşar."

Çevreyi kirletenlere ne CHP'li Büyükşehir Belediyesi ne de ÇMO tek laf etmiyor. ÇMO, 2007'de düzenlediği çevreye duyarlılık etkinliğine çevreyi kirleten bu firmayı sponsor yapıyor. CHP'li Büyükşehir Belediyesi 2007'de bunlara işyeri açma ve çalışma ruhsatı veriyor.

Partisinin son Cumhurbaşkanı adayına, "Ben İzmir'in seçilmiş belediye başkanıyım" diye 'racon' kesen CHP'li Soyer, Gaziemir Kurşun Fabrikası meselesinde "yetkililere sesleniyorum" diyerek adeta İBB Başkanı gibi değil, Kanarya Sevenler Derneği Başkanı gibi hareket ediyor.

Biz bu meselenin durarak değil, herkesin elini taşın altına koymasıyla çözülebileceğini belirttik. Duran adamlarla işimiz olmaz, ancak İzmir için elini taşın altına koymaya niyetli herkesle bir araya gelmeye, çözüm için ortak hareket etmeye hazırız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.