Dolar 32,5280
%0.28
Euro 34,8032
%0.18
Altın 2.442,900
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de Karaburun mesaisi: İktidara sert mesajlar

CHP’de Karaburun mesaisi: İktidara sert mesajlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 9 Ağustos’ta startının verdiği danışma kurullarının Karaburun ayağını dün gerçekleştirdi. Kurulda erken seçim çağrısı yapılırken iktidar mesajları verildi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2021 - 11:10

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi geçtiğimiz uzun süredir yapılamayan İlçe Danışma Kurullarının başlaması kararını vermişti. 

Danışma Kurulları’nın startını 9 Ağustos tarihinde Çiğli’de veren CHP İzmir’de dün Karaburun Danış Kurulu gerçekleştirildi.

Kurula, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kani Beko, önceki dönem milletvekili Musa Çam, CHP İl Başkan Yardımcıları, Ahmet Yıldız, Özkan Tice ve Binali Gül katıldı. 

Kurul’da konuşma yapan Başkan Erdoğan, 2,5 yılda Karaburun’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken tarım, hayvancılığa destek, altyapı yenilmeleri içme suyu ve kanalizasyon alanlarında hayata geçirilen projeleri anlattı. Başkan Erdoğan ayrıca, İzmir trafiğine çözüm konusunda en önemli alternatiflerden olan deniz ulaşımı için de projeleri olduğunu belirterek Karaburun'u deniz ulaşımıyla İzmir’e bağlamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karaburun’da liman yenileme çalışması yaptığını söyledi.

İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kani Beko’nun konuşmalarının gündeminde ise mevcut iktidarın ülkeyi yönetmede başarısız olması vardı. Ülke yangın yerine döndüğünü, ekonominin her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çeken vekiller, erken seçim çağrılarını yinelediler ve “Bir an önce seçime gidilmeli” dediler.

“ÜLKE YÖNETİLEMİYOR”

Kurul’da il başkanlığı adına ise İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız konuştu.
Mevcut iktidarın ülkeyi yönetemediğini ifade eden Yıldız, şunları söyledi; “AKP uyguladığı yanlış iç politikalarla toplumu kutuplaştırmış, toplumun değer yargılarını erozyona uğratmıştır. Uyuşturucu kullanımı artmış, kadın cinayetleri, istismar,  hırsızlık gibi adli vakalarda artış gözlenmiş, bunlar da içinde bulunduğumuz sosyo-ekonomik çöküntüye yol açmıştır.  AKP uyguludadığı tutarsız dış politikalarla güvenirliliğini kaybetmiş, bu tutarsızlık ve öngörememezlik sonucu da orta doğudaki kaotik ortam ülke sınırları içerisine taşınmıştır. bu yanlış politikaların sonucu emperyalist güçlere hizmet eden terör örgütleri ülkemizde cirit atmış geçtiğimiz 10 yıl içerisinde onlarca silahlı ve bombalı saldırılarda yurttaşlarımız ve birçok insan hayatını kaybetmiştir. Bölgedeki bu yanlış politika yüzünden Türkiye mülteci ve göçmen akınına uğrayan kontrolsüz göç alan, göçmen politikası olmayan bir ülke konumuna gelmiş; doğa, hayvan ve insan hakları hiçe sayılırken, hukuk ve yargı sistemi de çökmüş durumdadır. Kısacası ülke yönetilemiyor.

CHP tüm bu sorunları çözmek için halkın iktidarını kurmak zorunda. Önümüzdeki genel seçimler, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve kaderi için çok önemli. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde yerel seçimlerde aynı düşünce özgürlüğünü, toplumsal birlikteliği nasıl sağladıysak genel seçimlerde de aynı düşünceyle dostlarımızla birlikte hep beraber iktidara gelmek zorundayız.  Aksi taktirde karanlık bir gelecek bizleri bekliyor. Ben hep birlikte başarabileceğimize inanıyorum;  aydınlık güzel günler dileğiyle                                                                                            hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”                                             

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.