Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya haftaya ‘Opera’ ile başladı

AK Partili Kaya haftaya ‘Opera’ ile başladı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Opera Binası üzerinden yüklendi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alarak, ‘’İzmirli'nin hem fazladan 102 Milyon TL parasını heba ettin, hem de bu şehrin opera binası hayalini söndürdün!’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2022 - 11:17

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 25 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve yıllardır yapımı tamamlanmayan Opera binası üzerinden, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklendi. 

Mavişehir’de yapımına başlanan ancak yıllardır bitmeyen Opera binası hakkında önemli açıklamalarda bulunan Kaya, ‘’ İzmirli hemşehrilerimizin aklıyla alay etmeyi bırak! Beceriksizlik, yalanlarla gizlenemez. Konuştukça, daha da batıyorsun. İzmirli'nin hem fazladan 102 Milyon TL parasını heba ettin, hem de bu şehrin opera binası hayalini söndürdün!’’ ifadelerini kullandı. 

AK Partili Kaya’nın açıklaması şu şekilde;

‘’Haftaya, CHP'li İzmir Büyükşehir'in başlayıp da bitiremediği, yılan hikayesine dönen Mavişehir'deki opera binası ile başlayalım. Burası ihale edilirken özel bir şart konulmuştu. Şarta göre, binayı yapacak olan firmanın daha önce sahne mekaniği deneyimi olması gerekiyordu. 
CHP'li Büyükşehir'in yaptığı ihaleye giren dört firmanın üç tanesi bu özel şarttan dolayı elendi. Çağdan Mühendislik, sahne mekaniği deneyimi olan Avusturyalı bir firma ile anlaştı ve ortaklaşa girerek ihaleyi aldı. Hem de en düşük tekliften 102 Milyon TL fazlasına!

Bir süre sonra, Avusturyalı şirket projeden çekildi. Böylece, ihaleyi kazanabilmek için gerekli olan "sahne mekaniği konusunda deneyimli olma şartı" ortadan kalktı. İhalenin iptali gerekirken, CHP'li Soyer'in onayıyla, iş Kasım 2019'da Çağdan Mühendislik'e devredildi.

Peki, kim bu Çağdan Mühendislik? Biliyorsunuz, bunu bir ay önce sordum. Ve CHP'li Soyer'i müteahhiti açıklamaya davet ettim. Tık çıkmadı. Bu firmanın CHP ile ilişkisi ne? Bu karışık kuruşuk, alengirli işlerin ucu nereye dayanıyor?

Aradan geçen üç yıl boyunca inşaat ilerlemedi. Projeden vazgeçip opera binasını Geriatri Merkezi'ne dönüştürme kararı almışlarken, bu planlarını İzmir kamuoyu ile paylaştık. 'İzmir buna izin vermez' dedik. Ve her zamanki gibi, İzmir kamuoyunun baskısıyla, Soyer çark etti!

Hatta CHP'li Soyer, konunun ulusal basında gündeme gelmesi üzerine, "Bizim binayı yapan müteahhitle başımız dertte. Müteahhit ipe un seriyor, işi durduruyor, geciktiriyor, bizi bezdirmeye çalışıyor" dedi. Yani, her zamanki gibi açık açık yalan söyledi.

Kendi deyişiyle, "ipe un seren, işi durduran, geciktiren" bu firmaya, ihale özel şartını kaybetmesine rağmen, 2019 Kasım'da bizzat imzası ve onayıyla işi devretmedi mi! Sen de, biz de çok iyi biliyoruz ki, bu firmanın sahipleri iyi arkadaşın. Bunlarla oturdun, kalktın.

İzmirli hemşehrilerimizin aklıyla alay etmeyi bırak! Beceriksizlik, yalanlarla gizlenemez. Konuştukça, daha da batıyorsun. İzmirli'nin hem fazladan 102 Milyon TL parasını heba ettin, hem de bu şehrin opera binası hayalini söndürdün!’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.