Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan 'Küçük Menderes' çıkışı: Biz temizliyoruz, Soyer kirletiyor

AK Partili Kaya'dan 'Küçük Menderes' çıkışı: Biz temizliyoruz, Soyer kirletiyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Küçük Menderes Nehri'nde temizleme çalışmalarını sürdüren DSİ ekiplerini ziyaret etti. Kaya, burada yaptığı açıklamada, Bozdağlar'ın 2159 metrelik zirvesi ile 2070 metrelik Kumpınar Tepesi arasındaki Karakoyun Yaylası'ndan doğan, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Tire, Bayındır ve Torbalı ovalarını kat ettikten sonra Selçuk'ta denize kavuşan Küçük Menderes Nehri'ni temizleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 19.10.2021 - 09:57

Pamucak'a kadar uzanan temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Kaya, "Küçük Menderes Nehri'ni temizleme çalışmaları, İzmir'in en büyük çevre projesidir. Biz buna başladığımızda kimse inanmamıştı. Ama azimle ve kararlılıkla sürdürülen çalışmaların sonucunda, Küçük Menderes ana yatağındaki toplu makinalı çalışmalar ile Torbalı Fetrek Çayı'ndan Pamucak'a kadar olan 28 km'lik güzergahın 16 km'sinde temizlik çalışması tamamlanmıştır. Ayrıca, 5 km uzunluğundaki Belevi tahliye kanalının da temizlik çalışmaları tamamlanmıştır. Kalan kısımlarda çalışmalar devam etmektedir. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'nin büyük önem verdiği projede işler sorunsuz ilerliyor. Desteği için kendisine hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

SÖZDE DEĞİL, ÖZDE ÇEVRECİ OLMAK LAZIM

Küçük Menderes Nehri'nin temizlenmesi çalışmalarında pek çok çevreden destek bulduklarını ifade eden Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi'nin ise ortalıkta görünmediğini söyledi. Projeye Küçük Menderes'in geçtiği yerde bulunan ilçelerdeki odaların, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların büyük desteği olduğunu hatırlatan Kaya, "İzmir'in en büyük çevre projesinde herkes var. Bir tek CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li Selçuk Belediyesi yok. Burada çevrenin korunması ve tüm değerleriyle yaşatılması için büyük bir mücadele veriliyor. Her fırsatta çevreci olduklarını ileri sürenler neden ortalıkta yok. Siyasi saiklerle bu projeye destek vermiyorlar. Sözde değil, özde çevreci olmak lazım. Çevrecilik lafla olmuyor, iş yapmakla, hizmet üretmekle oluyor. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, buranın temizlenmesidir" dedi. 

SOYER, SÖZ VERDİĞi ARITMA TESİSLERİNİ YAPAMADI 

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vaat ettiği arıtma tesislerini hala yapmadığını açıklayan Kaya, "Küçük Menderes Nehri'ni kirleten atıklarla ilgili önlem alması gereken CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi görevini yapmamaktadır. İhmalleri, umursamazlıkları ve beceriksizlikleri yüzünden Küçük Menderes Nehri kirletilmeye devam ediyor. Biz temizliyoruz, görevini yapmayarak CHP'li Tunç Soyer kirletiyor. Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi 21 bin metreküp kapasiteden 58 bin metreküp kapasiteye çıkarılacaktı. Yine Ayrancılar Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesini günlük 7 bin metreküpten 25 bin metreküpe çıkaracaklardı. CHP'li Soyer, 2019'da ilk seçildiğinde söz vermiş ve hemen bu arıtmaları yapacağını söylemişti. Görev sürelerinin yarısından fazlası bitti, ortada hiçbir şey yok. Görevlerini yapmayarak bu çevre kirliliğine ortak oluyorlar. Her işleri gibi buradaki yaklaşımları da sahte. Maalesef samimi değiller. Bu arıtma tesislerinin yapılmamasının sebebi nedir, çok merak ediyoruz" ifadesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.