Dolar 32,4935
%0.14
Euro 34,7675
%0.13
Altın 2.488,800
%1.08
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya, Buca Cezaevi planlarına 'itiraz' sayısını açıkladı

AK Partili Kaya, Buca Cezaevi planlarına 'itiraz' sayısını açıkladı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi alanı ile ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. Planlara yapılan itirazlarla ilgili açıklama yapan Kaya, "Planlara itiraz edilmesi için Tunç Soyer, CHP ve HDP İl Başkanlıkları, istemezükçüler, günlerce Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimize çağrı yaptılar. AVM'cilerin yalanlarına inanmayan, Buca'mızda, bu çağrılar sonucu plana yapılan toplam itiraz sayısı sadece bin 668 oldu. AVM'ci istemezükçüler kaybetti! Kazanan İzmir oldu" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 19:52

EGEPOSTASI- Buca Cezaevi alanı planı ve alanının akıbetinin ne olacağıyla tartışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi CHP'li meclis üyeleri ve kentteki meslek odaları tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca askıya çıkarılan planlara itiraz edilmişti. CHP Grubu aynı zamanda planları yargıya taşımıştı. 

İtirazların değerlendirme süreci devam ederken konuya ilişkin AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan yeni bir açıklama geldi.

Kaya, planlara 500 bin nüfuslu Buca'dan sadece bin 668 kişinin itiraz ettiğini ifade ederken, planlara itiraz çağrısı yapan başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere CHP'lilere tepki gösterdi.

AK Partili Kaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi;

"Yıkılan Buca Cezaevi planlarına itiraz edilmesi için Tunç Soyer, CHP ve HDP İl Başkanlıkları, istemezükçüler, günlerce Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimize çağrı yaptılar. AVM'cilerin yalanlarına inanmayan, bize güvenen hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.

4 milyon 425 bin nüfuslu İzmir'imizde, 500 bin 963 nüfusa sahip olan Buca'mızda, bu çağrılar sonucu plana yapılan toplam itiraz sayısı sadece bin 668 oldu. Yılların hayali, Buca'mızın en büyük sorunlarından biri olan Cezaevini hep birlikte kaldırdık ve yıktık.

AVM planını kaldırıp,bir m2'si bile özel kullanıma açılmadan,tamamı kamuda kalan, kamunun ve vatandaşlarımızın sosyal donatı alanı, yeşil alan, yol, okul, otopark, rekreasyon alanı olarak kullanımına açtık. Buca nefes aldı, AVM'ci istemezükçüler kaybetti! Kazanan İzmir oldu."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.