Dolar 32,4290
%0.02
Euro 34,7530
%-0.14
Altın 2.433,880
%-0.05
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partili Oğuz'dan çocuk istismarına tepki

Memleket Partili Oğuz'dan çocuk istismarına tepki

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken “imam nikahıyla evlendirmesine” tepki gösterdi. Oğuz açıklamasında, ''Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da derhal, gerçek müslüman ve dindar vatandaşlarımızın içini rahatlatacak nitelikte, ülkemizin uluslararası itibarını alt üst edecek, bu durumla ilgili bir açıklama yapması gerekmektedir. Bu yaşanan olayların kökten sonlandırılması için tüm milletimizi Akıl, Ahlak ve Adalet duygusuyla yaşamaya davet ediyoruz'' dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 17:23

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz,  Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken “imam nikahıyla'' evlendirmesinini sert sözlerle eleştirdi. 

Memleket Partili Oğuz'un açıklaması şu şekilde; 

''Bugün sahip olduğumuz özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın, bu topraklarda barış içerisinde, insanca yaşamamızın en büyük sağlayıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün;  
"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır... Hayatta gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir." diyerek yaklaşık 100 yıl önce söylediği anlayışla ülkemiz düşe kalka bugünlere geldi. Yapılan devrimler vatandaşlarımızın insani yaşam standartlarını yüceltmek ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ileriye götürmek için yapıldı. Avrupa’nın birçok konuda sahip olmadığı bireysel haklar insanlarımıza sağlanarak, yurttaşlık bilinci, oluşturuldu. Kadına seçme ve seçilme hakkı tanındı. 

Demokrasi kültürü oluşturulması için temeller atıldı. 21. yüzyıla girdiğimiz son dönemlerde ülkemizde maalesef dengeler yerinden oynatılmaya çalışılıyor. Son günlerde duyduğumuz küçük evlatlarımızın din kisvesi altında tacize uğradığı haberleri maalesef tüylerimizi ürpertti. Hiçbir koşulda ne akılla, ne ahlakla, ne de bir inançla insaniyet adına kabul edilemeyecek bu durum sadece bir sapkınlık olmalıdır. Cumhuriyet’in yargısının derhal bu duruma müdahale etmesi, siyasetçilerin 3-5 oy hesabı yapmadan, bu durumun üzerine gitmesi gerekmektedir. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da derhal, gerçek müslüman ve dindar vatandaşlarımızın içini rahatlatacak nitelikte, ülkemizin uluslararası itibarını alt üst edecek,  bu durumla ilgili bir açıklama yapması gerekmektedir.

Bu yaşanan olayların kökten sonlandırılması için tüm milletimizi Akıl, Ahlak ve Adalet duygusuyla yaşamaya davet ediyoruz.'' 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.