Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya, Başkan Soyer'i sert sözlerle eleştirdi; Yine hayal satıyor

AK Partili Kaya, Başkan Soyer'i sert sözlerle eleştirdi; Yine hayal satıyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da bir dizi programa katıldı. Programlara ilişkin yazılı açıklama yapan AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i sert sözlerle eleştirdi. Büyükşehir'in arıtmadan çıkan suyu tarımda kullanma projesine de değinen Kaya, "İzmir'in geneline temiz içme suyu veremeyen, suyu kokutan, şebeke suyunu içen hemşehrilerimizin hastanelik olmasına sebep olan CHP'li Büyükşehir Belediyesi, atıksu arıtma tesislerinden çıkan suyu tarımda değerlendirmek için harekete geçmiş. İzmirli hemşehrilerimizin aklıyla alay ediyorlar dediğimizde, işte bunları kast ediyorduk. Yine hayal satıyor, başka gündemlerde geziyorsunuz" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2021 - 11:58

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da bir dizi programa katıldı. Zafer Mahallesi ve Kaynaklar'da mahalle sakinleriyle buluşup muhtarlarla bir araya gelen Kaya, Gediz'de AK Parti ve MHP Buca İlçe Teşkilatlarının ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğine katılarak vatandaşlara aşure dağıttı. Buca'daki programının son bölümünde Çaldıran Mahallesi'ne geçen Kaya, burada partisinin mahalle yönetim kuruluyla bir toplantı gerçekleştirdi. Kaynaklar'da vatandaşların sularda dayanılmaz bir koku olduğunu, mahallede karın ağrısı ve ishal şikayetlerinin artış gösterdiğini ifade etmeleri üzerine konuşan Kaya, "Kaynaklar'ı bile temiz ve içilebilir suya muhtaç hale getiren, İzmirli hemşehrilerimizin sağlığını tehlikeye atan CHP'li Soyer beceriksizliğe zirve yaptırmıştır" dedi. 

ZAFER MAHALLESİ'NE YENİ OKUL, KAYNAKLAR'IN GENÇLERİNE HALI SAHA 

Programına ilk olarak Zafer Mahallesi'nde başlayan Kaya, mahallenin önemli sorunu olan okul sorununu çözüme kavuşturdu. Mahallede bulunan Milli Emlak'a ait arazinin Milli Eğitim'e tahsisi için girişimlerde bulunan Kaya, muhtar ve mahalle sakinlerinin yanından her iki kurumun da yetkililerini arayarak Zafer Mahallesi'nin okul ihtiyacını dile getirdi. Her iki kurumun da olumlu görüşünü aldıklarını belirten Kaya, arsanın Milli Eğitim'e tahsis edildiğini ve Zafer Mahallesi'nin yeni okul binasına kavuşacağını belirtti. Zafer Mahallesi'nin ardından Kaynaklar'a geçen Kaya, mahalle meydanında bulunan esnafları ziyaret etti, muhtar ve mahalle sakinleriyle bir buluşma gerçekleştirdi. Burada Kaynaklar'ın gençlerinin halı saha talebi olması üzerine, Milli Eğitim ve Spor Toto Teşkilatı nezdinde girişimlerde bulunarak Kaynaklar'da okulun bahçesine bir halı saha yapacaklarının sözünü verdi. 

SUYU KOKUTTULAR, İZMİRLİLER'İN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATTILAR 

AK Partili Kaya, Kaynaklar'da mahalle sakinlerinin içme suyundan yana şikayetlerini de dinledi. Sularda dayanılmaz bir koku olduğunu, mahallede karın ağrısı ve ishal şikayetlerinin artış gösterdiğini ifade eden vatandaşlar, İzmir Büyükşehir ve İZSU yetkililerinin sorunlarına duyarsız kaldığını vurguladılar. İzmir'in en önemli sorunlarından birisinin 'temiz içme suyu' olduğunu belirten Kaya, CHP'li Soyer yönetimindeki belediyenin suyu kokuttuğunu ifade etti. 

CHP'Lİ SOYER, BECERİKSİZLİĞE ZİRVE YAPTIRDI 

Kaynaklar'ın tarihine bakıldığında, bölgenin su kaynakları açısından çok zengin olmasından dolayı isminin Kaynaklar olarak belirlendiğinin görülebileceğini belirten AK Partili Kaya, "Kaynaklar, İzmir'in çok önemli bir değeri ve çok özel bir köşesi. Adını, gürül gürül akan kaynak sularından almış. Nif Dağı eteklerine kurulmuş, İzmir'in içme suyunu sağlayan Tahtalı Barajı'na akan ve baraja adını vermiş Tahtalı Çayı'nın kaynağının doğduğu yer. Böyle bir yerden bahsediyoruz.

Burada en önemli sorun ne, bakıyoruz. Temiz içme suyu. Böyle bir şey olabilir mi! İzmir'de Kaynaklar'ı bile temiz suya muhtaç hale getiren CHP'li Soyer beceriksizliğe zirve yaptırmıştır. Kaynaklar'ın bile suyunu kirleten, insanlarımızı temiz, içilebilir suya hasret haline getiren CHP'li Soyer'in gündeminde hep başka işler var. İzmir'in asli meseleleri ile ilgilenmek, kentin sorunlarına çözüm bulmak yerine hep başka işlerle meşgul. Belediye Başkanlığı dışında her işi yapıyor. İzmirli hemşehrilerimiz bu beceriksizliği, bu vizyonsuzluğu, bu umursamazlığı hak etmiyor" şeklinde konuştu. 

SOYER HAYAL SATIYOR

Büyükşehir'in arıtmadan çıkan suyu tarımda kullanma projesine de değinen Kaya, "İzmir'in geneline temiz içme suyu veremeyen, suyu kokutan, şebeke suyunu içen hemşehrilerimizin hastanelik olmasına sebep olan CHP'li Büyükşehir Belediyesi, atıksu arıtma tesislerinden çıkan suyu tarımda değerlendirmek için harekete geçmiş. İzmirli hemşehrilerimizin aklıyla alay ediyorlar dediğimizde, işte bunları kast ediyorduk. Sen önce şebekeye temiz içme suyu ver, insanlarımızın en doğal hakkı olan sağlıklı suyu çeşmelerden akıt, sonra arıtmayı konuşalım. Elbette arıtmadan çıkan sular tarımsal sulamada kullanılabilir. Ancak İzmir'in çalışmayan arıtmasından gelen suyu nerede kullanacaksınız! Yine hayal satıyor, başka gündemlerde geziyorsunuz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.