Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan 'suya zam yok' yorumu: Umuyorum acısı 2022’de çıkmaz

AK Partili Hızal’dan 'suya zam yok' yorumu: Umuyorum acısı 2022’de çıkmaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2021 yılında suya zam yapılmayacağı açıklamasının etkileri devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, zammın geri çekilmesini Egepostası’na yorumladı. Muhalefetin zamlar konusundaki eleştirilerinin zammın geri çekilmesinde etkili olduğunu ifade eden Hızal, “Umuyorum Sayın Soyer, bugün geri çektiği zammın acısını 2022 yılında İzmirlilerden çıkarmaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2021 - 10:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir gündeminin en tartışmalı konularından olan “su tartışmaları”, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İZSU Genel Kurulu’yla birlikte bir kez daha gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart 2019 seçimlerinde göreve geldikten sonra suya yüzde 10 oranında bir indirim yapmıştı.

Ancak yapılan indirim ardından İzmir suyuna 1 Ocak 2020 ve 1 Eylül 2020’de suya toplamda yüzde 40 civarında ve Ocak 2021 tarihinde de yüzde 15 olmak üzere toplamda üç kez zam yapılması kamuoyunda ve İzmir muhalefetinde büyük tepkilere neden olmuştu.

Su üzerine AK Parti ve CHP arasında yapılan tartışmalar devam ederken Bakan Soyer, 27 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen İZSU Genel Kurulu’nda 2021 yılında suya zam yapılmayacağını açıklamış ve 2021 yılı Temmuz ayında yapılması öngörülen yüzde 10'luk zammı iptal ediyoruz” demişti.

“İKİ YILLIK DÖNEM BOYUNCA YETERİNCE ZAM YAPILDI”

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, su zammının geri çekilmesini Egepostası’na değerlendirdi. Zammın geri çekilmesinde muhalefetin eleştirilerinin payının büyük olduğunu ifade eden Hızal, aynı tutumun 2022 yılında devam etmesini umduğunu söyledi.

Zam yapılmamış olsa da İzmir’in hala üç büyükşehir arasında en pahalı suyu kullanan il olduğunun altını çizen Hızal, “İZSU Genel Kurulunda Sayın Tunç Soyer, 2021 yılı sonuna kadar su zammı yapmayacağı konusunda bir açıklama yaptı. Ancak bu açıklama başka bir gerçeği ortadan kaldırmıyor. Şu an özellikle büyükşehirler arasında en pahalı suyu kullanan şehir, maalesef ki İzmir ve İzmirliler. Zaten iki yıllık dönem boyunca yeterince zam yapıldı. Yüzde 60 civarında zam yapıldı suya. Su zammının yanında son zamanlarda İzmirlilerin çok ciddi bir şekilde şikayetçi ve mağdur olduğu bir konu daha var. O da katı atık meselesi. Bunlar bir araya gelince İzmir, su zammı ve su fiyatları konusunda İzmirliler ciddi bir mağduriyet yaşıyor” dedi.

“MECLİSTEKİ ELEŞTİRİLERİMİZ SONUCUNDA GERİ ÇEKİLDİ”

Su zamları konusunda gösterilen tutumun 2022 yılında da devam etmesini umduğunu belirten Hızal, “Haziran ayında yapılması düşünülen su zammı, AK Parti grubu olarak bizim meclisteki eleştirilerimiz sonucunda geri çekildi. İzmirliler açısından olumlu yaklaşımın ortaya çıkmasında muhalefetin etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Umuyorum Sayın Soyer, bugün geri çektiği zammın acısını 2022 yılında İzmirlilerden çıkarmaz. Çünkü biliyoruz ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve ilk geldiğinde popülist bir yaklaşım ortaya koyarak suya yüzde 7 civarında bir indirim yaptı. Ama sonrasında neredeyse yüzde 60’ın üzerinde bir zam yaptı. Umarım 2022’de de aynı yaklaşımı göstermez” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.