Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e ‘Zizek’ tepkisi: İzmirlilere hesabını veremeyecek

MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e ‘Zizek’ tepkisi: İzmirlilere hesabını veremeyecek

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” adlı konferansa Slavoj Žižek isimli sosyoloğun davet edilmesi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi. Charlie Hedbo ve mizah festivali örneklerini de hatırlatan Osmanağaoğlu, “Eğer bu etkinlik gerçekleşirse; Tunç Soyer bunun hesabını kıymetli İzmirlilere veremeyecektir” dedi ve Zizek’in programının iptal edilmesi çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.05.2021 - 15:14

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” adlı konferansa Slavoj Zizek isimli sosyoloğun davet edilmesi İzmir gündeminde tartışmalara neden oldu.

Birçok vatandaş sosyal medya üzerinden Zizek’in konferansa katılmasına tepki gösterirken MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, yaptığı açıklamayla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

Açıklamasında Charlie Hedbo ve mizah festivali örneklerini de hatırlayan Osmanağaoğlu, şu ifadeleri kullandı; “GDO’lu CHP’nin ürünlerinden olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Charlie Hebdo Dergisi; Peygamber Efendimize, İslamiyet'e ve Türklüğe en ağır hakaretlere ederken eşiyle beraber bu rezalete destek olmuştu. Tunç Soyer'in İzmir’de "mizah festivali" düzenlemeye kalkıp, o etkinliğe Türkiye’yi katliamcı gibi gösteren karikatüristleri davet etmesi hala hatıralardadır. Bu rezalet girişimlerimizle ve desteğinizle engellenmiş, Atatürk’ün İzmir’i bu utanca şahit olmaktan kurtulmuştu. Tunç Soyer’in yeni faaliyeti ise Slavoj Žižek’ i İzmir’e davet etmektir. “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” başlıklı bir konuşma yapacak olan, son yılların "popüler solcusu" Žižek; tam da Tunç Soyer’in aradığı gibi bir düşünce insanıdır! Tunç Soyer'in davetlisi Slavoj Žižek adlı bu şahıs etnik ayrımcılığı sosyalizm kılıfında pazarlayan, Kobani Üniversitesi’nde ders veren, PKK’nın terör örgütü olmadığını savunan birisidir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in davetlisi olan Slavoj Žižek; Türkiye Cumhuriyeti’ni "IŞİD’in işini kolaylaştırmakla ve Kürtlere devlet terörü uygulamakla" suçlayan bir müfteridir. Yani Žižek; bu devletin ve bu milletin temelden, esastan, doğrudan düşmanıdır! İzmir’de bu rezalete önayak olanların; İslamofobi’yi yayanlardan, Türklerin evini yakan dazlaklardan ve Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristlerden zerre kadar farkı yoktur! Açık çağrımdır: Atatürk’ün İzmir’ini Türk ve Türkiye düşmanı Slavoj Žižek gibi bir kişinin sözleriyle kirletmenin hiçbir izahı yoktur! Eğer bu etkinlik gerçekleşirse; Tunç Soyer bunun hesabını kıymetli İzmirlilere veremeyecektir. Slavoj Žižek'in Tunç Soyer'in tertip ettiği faaliyette konuşmacı olarak davet edilen bu şahsın programı iptal edilmeli, karanlık ilişkilerinin ürünü kirli fikirlerinin İzmir'imizi kirletmesine müsaade edilmemelidir!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.