Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal’dan ihale iptali eleştirisi

AK Partili Hızal’dan ihale iptali eleştirisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği okur yazarlık eğitimi kapsamında gazeteci Enver Aysever'in, 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddiaları kamuoyunda tartışılma yaratmıştı. Tartışmalı ihaleye gelen tepkiler üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer talimat verdiğini belirterek ihale iptal edileceğini duyurdu. Soyer'in açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan Soyer’e eleştiri geldi.  

  • Ege Postası
  • 15.03.2021 - 17:12

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği okur yazarlık eğitimi kapsamında gazeteci Enver Aysever'in, 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddiaları kamuoyunda tartışılmaya başlamıştı. İhale kamuoyunda tepki toplayınca İzmir Büyükşehir Belediyesi önce ihalenin "238 bin değil, 9 ay sürecek eğitim programı için ödenecek tutarın 90 bin TL" olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medayadan açıklama yaparak, ihalenin iptal edileceğini duyurdu.

Konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan eleştiri geldi.

Hızal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Mesele ihaleyi iptal etmek değil en baştan yapılmaması gerekiyordu. Bu eğitime yönelik eleştiri değil mesele İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in kaynaklarının doğru kullanılmamasının ardından oluşan eleştiriydi. Kendilerine yakın kişilere bu denli büyük rakamların bu denli işlerin verilmesi doğru değildi. İzmirliler bunu eleştirdi. Aynı şeyi karikatür festivalinde de gördük. Bunu Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi sık sık yapıyor. Kendisine sormak gerekiyor; Madem iptal edecektiniz neden ihaleyi yaptınız, madem ihaleyi yapacaktınız neden iptal ettiniz?. Biz İzmir’in kaynaklarının arka sıradakilere kullanılmasını talep ediyoruz. 238 bin TL’ye masal evlerinden birini yapabilir veya masraflarında kullanabilirdi ama maalesef verilen sözler yapılmadığı için İzmirliler tepki gösterdi ve Soyer de geri adım attı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.