Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Güldoğan’dan İduğ’a rest: 2 ayda kimleri işe aldığını açıkla yoksa biz açıklayacağız

AK Partili Güldoğan’dan İduğ’a rest: 2 ayda kimleri işe aldığını açıkla yoksa biz açıklayacağız

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Bornova Belediyesi’ne yapılan işe alımlar üzerinden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a rest çekti. İduğ’un ‘torpille’ işe alım yaptığını ifade eden Güldoğan, “bir sürü de gereksiz personel alımın var senin. Ben Mustafa İduğ’a söylüyorum. Son iki ay içinde kimleri işe aldıysa, kimin yakınını işe aldıysa açıklasın. Yoksa biz tek tek açıklayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2022 - 12:55

EGEPOSTASI- AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Bornova Belediyesi’nin çalışmaları ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un performansını değerlendiren Güldoğan, 2023 yılı bütçesinde yatırıma ayrılan payı eleştirirken Belediye Başkanı İduğ’a işe alımlar üzerinden ‘torpil’ göndermesi yaptı.

Belediye Başkanı İduğ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasındaki gerilimden Bornova halkının zararlı çıktığını ifade eden Başkan Güldoğan, ‘arabulucu’ olabileceklerini söyledi. 

“VATANDAŞ MUHALEFETİ YERELDE TEST ETTİ”

2023 yılında AK Parti’nin İzmir’deki oy potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güldoğan, halkın CHP’nin yerel yönetimdeki performansından memnuniyetsiz olduğunu ve merkezi iktidarları konusunda çekinceleri olduğunu ifade etti ve “Biz özellikle son 2 ayda çok iyi bir ivme yakaladık. Dolayısıyla İzmir’de ilk defa AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz, birinci parti olacağımıza inanıyorum. Bunu çok net söylüyorum. Bunu bizzat sokakta vatandaşlarımızla birlikte olduğumdan söylüyorum. Belki bazı mahallelerde bu farklı olabilir ama ben çeper mahallelere de gittiğim için bunu çok net söyleyebilirim. Dövizin zirve yaptığı gün ben İnönü Mahallesinde esnaf ziyareti deydim. Bana ‘Döviz olmuş kaç lira. Siz nasıl gezebiliyorsunuz başkanım’ dediler. Ben de her durumda vatandaşımızın yanında olduğumu söyledim. Evet ekonomik sıkıntılar var ama hükümetimiz destekleyici paketler açıkladı. Yeterli mi hala değil. Evet emekliler ve yaşlılarımızla ilgili sorunlarımız var. Ama birçok işletme de işlerinin gayet iyi olduğunu söylüyor. Bizler sorunları il başkanlığımıza ve genel merkezimize iletiyoruz onlar da buna göre destek paketleri hazırlıyorlar. Hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaş da, yaparsa yine AK Parti yapar bilincinde. Vatandaş, zaten muhalefeti yerelde test etmiş. O kadar basit hatalar yapıyorlar ki yerelde. Merkezi yönetime talip olmaları bile vatandaşta’bunlar merkezi yönetimi halledemezken ülkeyi nasıl yönetecekler’ düşüncesini yaratıyor” dedi.

“BORNOVA BELEDİYESİ BÜYÜKŞEHİR’DEN UMUDU KESMİŞ OLACAK Kİ…”

Bornova Belediye Başkanı İduğ’un performansını da değerlendiren Başkan Güldoğan, İduğ ve Soyer arasında sorun göndermesi yaptı ve “Bornova’da 45 mahallemiz var. Bunların 12’si köyden mahalle oldu. Biz yeni yasa geçince bu mahalleler kırsal mahalleler olsun talebinde bulunduk. Çünkü orada tarım faaliyetleri yoğun ve diğer mahalledeki vatandaşlarımızla aynı vergiyi aynı suyu ödemesinler diye düşündük. Ancak maalesef belediye başkanı ve CHP’li meclis üyeleri buna ret verdiler. Şu an o 12 mahalledeki vatandaşlar inanılmaz bir su faturasıyla karşı karşıyalar. Siz eğer ki o mahallede birisinin hayvancılık yapmasını istemiyorsanız şikayet üzerine Ayşe Teyze’nin tavuğunu ineğini alırlar. Bizler villalara yenik düşmeyelim dedik ama yapmadılar. Sadece kapalı yüzme havuzunu yaptılar. Bunun haricinde yapılan bir şey yok. Belediye başkanı kendi sosyal medya hesabından ‘300 kişilik kız öğrenci yurdunu 2022 yılında açıyoruz’ demiş. Bunu yapmasının nedeni o dönemde yurt sıkıntısı olduğu için popülarite sağlamak içindi. Şu anda 2022 yılı öğretiminde ilk dönem bitmek üzere. Bırakın açmayı o yurt olacak dediği bina inşaat halinde hala. Benim ilçe başkanlığımdan 2 ay önce ve Mustafa İduğ 2 yıllık belediye başkanıyken İzBB Başkanı Tunç Soyer ve Mustafa İduğ’un bir paylaşımları var. ’20 yıldır su gelmeyen Pınarbaşı Gürpınar Mahallesi’ne su getirdik’ diyorlar. Yahu 20 yıldır bu kenti kim yönetiyordu, İZSU kimin elindeydi? Kaldı ki hala o bölgede suyun gitmediği bölgeler var. Hala kuyulardan su alanlar ya da tankerlerden su satın alıyorlar. İzmir’in metropol ilçesinde biz hala su gitti mi altyapı çalışması oldu mu diye konuşuyoruz. Bunun da sebebi CHP zihniyeti ve yönetimidir. Bornova Belediyesi Büyükşehir’den tamamen umudu kesmiş olacak ki asfalt tesisi kurdular. Ama Mustafa İduğ’un Tunç Soyer’le bir sorunu var Büyükşehir Bornova'ya yatırım yapmıyor diyorsa bunun ceremesi nedne benim vatandaşımın cebinden çıksın? Büyükşehir, diğer ilçelere ne kadar yatırım yapıyorsa bize de o kadar yapsın” diye konuştu.

“İDUĞ 2 AYDA KİMLERİ İŞE ALDIĞINI AÇIKLASIN”

Belediyenin 2023 yılı bütçesini de yatırım noktasında eleştiren Güldoğan, belediyeye personel alımına ilişkin dikkat çeken bir iddiayı ortaya attı ve “Önümüzdeki yılın bütçesinde de yüzde 10’un altında yatırım görünüyor. Neden yatırım bütçesi bu kadar az? Personel giderleri fazla diyorlar. Personel giderleri neden fazlalaştı? Hükümetin zam görüşmelerinden önce sen çıkıp ‘Türkiye’nin en yüksek maaşını veren belediyeyiz’ diyorsan o zaman işçilere karşı geri vites yapmayacaksın. Kaldı ki bir sürü de gereksiz personel alımın var senin. Ben Mustafa İduğ’a söylüyorum. Son iki ay içinde kimleri işe aldıysa, kimin yakınını işe aldıysa açıklasın. Yoksa biz tek tek açıklayacağız. Ben vatandaşlarımıza söylüyorum. Maalesef 2023'te Bornova Belediyesi’nden yatırım beklemesinler. Ama kafalarına şu dank etti artık. Artık ben ceketimi assam seçilirim mantığı artık kalmadı, bir panik havasındalar. Bize ‘Ne kadar emin olabilirsiniz her seçimden galip geliyorsunuz' vs. diyorlar. Ben çok net söylüyorum bizden daha çok çalışacak hiçbir parti görmüyor vatandaş” ifadelerini kullandı.

“SOYER VE İDUĞ ARASINDA ARABULUCULUK YAPARIZ”

İduğ ve Soyer arasındaki anlaşmazlık iddialarında arabuluculuk yapabileceklerini belirten Başkan Güldoğan, “Ben daha önce de söyledim. Bornova’nın faydasına olacak tüm etkinliklerde biz yer almaya hazırız. Eğer sorun olacaksa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bornova Belediye Başkanını bir araya getirmeye hazırız. Arabuluculuk yaparız. Bizim il başkanımız hem Sayın İduğ’a hem de Sayın Soyer’e eğer Ankara’da eğer bir probleminiz varsa ve çözülemeyeceğini düşünüyorsanız buyrun ben destek olayım diyor. Genel başkan yardımcımız ve milletvekillerimiz de aynı şekilde. Ben de Bornova’da üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırım. Eğer ki belediye başkanı bir problem yaşıyorsa ben destek olmaya hazırım. Ama yeter ki samimi olsunlar ve birbirleriyle olan husumetlerini Bornova’daki vatandaşlara yansıtmasınlar” dedi.

“GELSİNLER NE KADAR BECERİKSİZ OLDUKLARINI GÖRSÜNLER”

İzmir siyasetinde CHP ve AK Parti arasındaki ‘engelleme’ polemiğine de statlar üzerinden yorum getiren Güldoğan, şunları söyledi; “Biz Bergama’da, Menemen’de, Kınık'ta inanılmaz güzel şeyler yapıyoruz. Bundan sonra vatandaşlarımız diğer ilçeler ve Büyükşehir’de bizim çalışmalarımızın daha güzel olduğunu görecekler. Ama CHP inanılmaz bir algı yürütüyor. Beceriksizliklerini ancak ‘engelleniyoruz’ yalanıyla ortaya koyuyorlar.  Çok basit örnekler… Statlarla alakalı sorunlar yaşandı, hükümetimiz Göztepe Stadını yaptı. Karşıyaka Stadını biz yapacağız dediler ama şimdi para yok diyorlar. Ama maalesef CHP böyle bir algı yönetimi yapıyor. Yaptıkları şeyi de layıkıyla yapsalar sorun yok. Mesela Bornova’da tarihi Büyük Çarşı vardır. Orada 4 nesildir esnaflık yapan vatandaşlarımız var. Belediye buranın üstünü kapatmak için 2 yıldır esnafı oyalıyordu. Belediye yaklaşık 20 gün önce bir üstünü kapatma çalışması yaptı ama inanılmaz… Herhangi bir ilkokul öğrencisine buranın üstünü kapatacağız deseniz herhalde marina çatısı yapmazlardı. Esnafın dükkanının önündeki direkler var. İnanılmaz kötü bir proje. Bunları Bornovalı vatandaşlarımızın parasıyla yaptılar. Onları sökecekler, bunu da bizim paramızla yapacaklar. Bu kadar mimar mühendis çalıştırıyorsunuz nasıl bu kadar kötü iş yapabiliyorsunuz akıl alır gibi değil. Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat’ın kardeşi var belediyede o gelsin. Tunç Soyer gelsin, Atila Sertel gelsin ve çarşıya gidip esnafla konuşalım. Ne kadar beceriksiz olduklarını kendileri görsünler.”

“İL BAŞKANINA AKTÖRLÜK ÇOK YAKIŞIR”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in “Zenginler AK Parti’ye oy veriyor” sözlerini de değerlendiren Başkan Güldoğan, “CHP il başkanına aktörlük daha çok yakışır ama siyaseti bilmediği belli. Neden? Sandıklar belli. Gelsin o sandıklara tek tek bakalım. AK Parti zenginlerden mi oy almış yoksa yoksul vatandaştan mı almış bakalım. Bornova’da bütün köylerde ben daha fazla oy almışım. Ayrıca bize zenginler yok garibanlar oy veriyor gibi bir düşüncemiz yok. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Bizi CHP’den ayıran nokta bu. Bizim için önemli olan bir kez oy veren o seçmene tekrar ulaşmak. Şu anki ortam ve motivasyon gayet olumlu. İnşallah 2023 seçimlerinde çok başarılı bir sonuç alacağız ve Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilecek. Bundan şüphemiz yok” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU HÜR İRADESİYLE ADAYIM DİYEMİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı için ‘hazırım’ mesajı üzerinden eleştiri de yapan Güldoğan, “Ana muhalefet partisinin genel başkanının kendi iradesiyle çıkıp ‘Adayım’ diyememesi kadar acı bir şey olamaz. Ben o partide olsam çok üzülürdüm. Çıkıp ’İster destek verirsiniz ister vermezsiniz. Ama ben adayım’ diyemiyor. Mutlaka birilerinin onayını almak zorunda. Belki son ziyaretinde hamburgerleri yerken yurtdışından onayı almıştır. Ama 6’lı masada İYİ Parti’nin de CHP’nin de diğer partilerin de rahatsız olduğu konular var. Olabildiğince bir aradaymış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar ama… Mesela İYİ Parti sağcı mı solcu mu ülkücü mü.. biz anlayamadık. Sağ cenahta bir parti olmanın kuralları vardır. Genel anlamda baktığınızda… Bizim karşı tarafla çok ilgilenmemize gerek yok. Cumhurbaşkanımız gerekli daveti yaptı zaten ve ‘Kendine güveniyorsan çık gel’ diye. Ama çıkıp gelmesi için de belirli onayları alması gerekir” ifadelerini kullandı. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.