Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Erdem'den Aliağa'daki binaya verilen hasar raporuyla ilgili açıklama

AK Partili Erdem'den Aliağa'daki binaya verilen hasar raporuyla ilgili açıklama

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, 30 Ekim'deki İzmir depreminin ardından ilçedeki bir binaya verilen hasar tespit raporuna müdahale ettiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Hamdi Erdem, hasar düzeyinin "ağır" yerine "orta" olarak tespit edilmesinin de kendisine bir fayda sağlamayacağına işaret etti. Erdem, kendisine ve partisine yönelik karalama kampanyası ve iftiralar hakkında yasal haklarını kullanacaklarını bildirdi.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 00:24

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, 30 Ekim İzmir depremi sonrası, ilçede bulunan Kamelya Apartmanı ile ilgili ‘Ağır hasarlı raporu orta hasarlı rapora çevirdi’ iddialarını yalanladı. İddia edildiği gibi söz konusu apartmanda kendisine ait özel mülk bulunmadığını, babasından kalan bir dükkanın kardeşleri ile birlikte mirasçısı olduğunu ifade eden Erdem, ‘’Depremden sonra hasar tespit çalışması yapılmıştır ve ağır hasar tespit edilmiştir. Rapora herhangi bir şekilde itiraz etmedim. Rapora da hiçbir şekilde de tesirde bulunmam söz konusu değildir, olamazda. Bana ve partime atılan iftiralara karşı yasal süreç başlatacağım’’ dedi.

Kamelya Apartmanı ile ilgili hasar tespit raporunu değiştirdiği iddiasıyla ilgili çıkan haberlere, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’den yazılı açıklama geldi. İleri sürülen iddiaların hiçbirinin doğru olmadığını dile getiren Erdem, ‘’Söz konusu Apartmanda Rahmetli Hacı Babamdan miras olarak kalan dükkânda, diğer kardeşlerim ile birlikte hissem bulunmaktadır. Bunun dışında aynı binada özel mülk olarak daire veya dükkânım yoktur. İzmir depreminden sonra yapılan hasar tespiti çalışmasında, binada ağır hasar tespiti yapılmıştır. Tespitten sonra yapılan itiraz sonucu, yeni bir değerlendirme yapılmış ve bu defa orta hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Ben ilk rapora herhangi bir şekilde itiraz etmedim. Raporu tutanları görmedim, kendilerini tanımam, verilen rapora da hiçbir şekilde de tesirde bulunmam söz konusu değildir, olamazda. Ayrıca tutulan raporun değiştirilerek orta hasarlı duruma getirilmesi fayda da sağlamayacaktır ki, tesirde bulunayım.’’ dedi.

"Raporu değiştirmem benim için ne gibi fayda sağlar"

‘’Ağır hasarlı olarak kalmış olsa belediye yardımı, Devlet yardımı, dask sigortası varsa özel sigorta vs. deprem yardımlarını diğer mirasçı kardeşlerim ile birlikte almam söz konusu edilebilirdi.’’ diye sözlerine devam eden AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, ‘’Tespitin ağır hasarlı olarak kalması benim ve benimle birlikte diğer mirasçı kardeşlerimin yararına olacaktır. Neresinden bakarsanız bakın raporun değiştirilmesi için benim Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı olarak müdahalede bulunduğum ve raporun değiştirilmesi için tesir ettiğim iddiaları mesnetsizdir, mantıksızdır ve gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu şahıslar ağır hasar raporu tutulmasından hemen sonra binada iki-üç kat maliki İzmir Büyükşehir Belediyesinden, Devletten, Dask ve özel sigortalardan bir kısım yardım aldıklarını, Basın ve sosyal medyadaki beyanlarından anlamaktayım. Ben veya mirasçı kardeşlerim bu yardımlardan hiç birini almadık ve almaya tevessül dahi etmedik.’’ dedi.

"İftira atanlara karşı yasal başvuru yapacağız"

Yapılan açıklamaların akla mantığa sığmadığını dile getiren Erdem, ‘’Devlet kurumlarının yapmış olduğu tespitten sonra ağır hasarlı rapordan, orta hasarlıya geçmesi neticesi de, sonraki tüm devlet ve sigorta yardımlarından faydalanamayacak olmaları;  devlet veya sigorta firmalarının ağır hasar ödemelerini iade talebinde bulunmaları ihtimaline karşı, sosyal medyada ve basında bu şekilde haksız olarak şahsımı ve partim olan Adalet ve Kalkınma Partisini iftira atmak suretiyle, karalamaya ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar. Ancak doğru her zaman doğrudur, Eğri kendisini belli eder. Yapılan tespite karşı yasal yollar vardır. Asıl olan yasal yollara gereği gibi başvurmaktır. Dedikodu yaparak, sosyal medyada iftiralar atarak, basında yalan yanlış haberler çıkmasını sağlayarak, özellikle bir hukuk adamının hak araması veya bu şekilde sonuca gitmeye çalışması üzücüdür, kabul edilemez. Her zaman olduğu gibi en kolay yol seçilerek, çamur at izi kalsın, mantığı ile hareket ederek; hem tarafım hem de mensubu bulunduğum, Başkanlığını icra ettiğim AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığını hedef almışlardır. Basını ve sosyal medyayı kullanarak en şiddetli şekilde haksız saldırılarını sürdürmektedirler. Haberlerin yapıldığı haber sitesi ve tarafımıza saldırıda bulunan kat maliklerinin, hukuki temsilcilerinin, sosyal medyada şahsım ve Adalet ve Kalkınma Partisi aleyhine sürdürülen karalama kampanyası, iftiralar hakkında yasal tüm başvuru haklarımızı kullanacağız’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.