Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi’nde yeni başkan istifaları beraberinde getirdi

Gelecek Partisi’nde yeni başkan istifaları beraberinde getirdi

Dün Gelecek Partisi İl Başkanının açıklanmasının ardından yeni İl Başkanı Hakan Yazar’a tepki gösteren ilçelerden istifalar gelmeye başladı. Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan bugün partisinden istifa etti.

  • Ege Postası
  • 28.01.2021 - 17:25

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir İl Başkanlığı’nın kuruluşunun ardından Gelecek Partisi İzmir’de üç il başkanı değişmiş ve parti, başkan değişiklikleriyle İzmir gündemine oturmuştu.

İlk olarak kurucu İl Başkanı olarak Cem Kavur atanırken, 2020’nin Ağustos ayında il yönetimi ile birlikte istifa etmiş ve yerine Serhat Şener getirilmişti.

Gelecek Partisi’nde ekim ayında gerçekleştirilen il kongresi ile başkanlık koltuğuna İletişim ve Medya Sorumlusu Cüneyt İşçilik oturmuştu. İşçilik'in de istifasıyla yerine kimin geleceği merakla bekleniyordu.

Atanacak yeni il başkanı için çalışmalar yapmak üzere geçtiğimiz hafta İzmir’e gelen ancak İzmir Koordinatörü Ahmet Akçay, Genel Merkez’e İzmir’de yürüttüğü çalışmalarla ilgili hazırladığı raporu sunmuştu. Kısa süre içinde üç il başkanı değiştiren Gelecek Partisi İzmir'de Genel Merkez İl Başkanı atamasını dün gerçekleşti ve partinin 4. İl Başkanı kurucu üyelerden Hakan Yazar oldu.

Ancak il başkanının atanmasının hemen ardından partinin İzmir yapılanmasında bir istifa daha yaşandı.

Partinin İzmir’de örgütlü birkaç ilçesinden olan Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan bugün partisinden istifa etti.

İstifasına ilişkin Egepostası’na konuşan Alkan, “Bugün il başkanlığına giderek istifa dilekçemi verdim. 26 Ocak tarihinde bana ili teslim almam için bana yetki yazısı gönderiyorlar, 27’sinde yeni başkanı atıyorlar. Bu olacak iş m? Böyle iş olmaz. Şu anda Gelecek Partisi’nin İzmir’de yönetimiyle, tabelasıyla, sistemiyle ve üyeleriyle tam anlamıyla örgütlü olan tek ilçesi Aliağa’ydı. Liyakat, dürüstlük dedik ama yok yani olmuyor. Ahmet Davutoğlu’na yazık ediyorlar. Bundan sonra siyaseti düşünmüyorum. Ben devlet bursuyla devletin okulunda okumuş insanım. Bu kadar dansözün içinde ben oynayamam. Ben devlet terbiyesi aldım. Ben yalan söyleyemem. Benim ağzımdan çıkan sözdür. Beni Genel Merkez’den bir kere bile aramadılar, bir ihtiyacım olup olmadığını sormadılar. Bu saatten sonra herkesin yolu açık olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.