Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’den Büyükşehir’e ‘Opera Binası’ tepkisi: Hiç umudumuz yok

AK Parti İzmir’den Büyükşehir’e ‘Opera Binası’ tepkisi: Hiç umudumuz yok

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da devam eden Opera Binası’nın yapım sürecinin uzaması nedeniyle eleştirilerde bulundu. Sürekli, “Anlaşılan biz İzmirliler mutlu son göremeyeceğiz. Büyükşehir tarafından başlanılan projeler salyangoz hızıyla dahi yol alamıyor. ‘2023’te bitireceğiz’ diyorlar. İnşallah diyoruz ama hiç umudumuz yok. Gidişat da bunu göstermiyor. Bu da yarım kalan projelerden biri olarak gözüküyor. Maddi kayıp 500 milyon lira” dedi. Sürekli ayrıca ulaşıma yapılan yüzde 38’lik zamla ilgili de “Büyükşehir Belediyesi’nin finansal durumdaki sıkıntıları gidermek için yapılan bir çalışma olduğu kanaatindeyiz. Evet zam yapılabilir ama makul düzeyde olması lazım. Otomatiğe bağlanmaması lazım. İnşallah yaptıkları zamlar da fırsatçılık olmaz” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 11.03.2022 - 13:13

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Mavişehir’de yapımı devam eden Opera Binası projesiyle ilgili bir basın açıklaması düzenlendi.

Projenin şantiye önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, AK Partili İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyeleri ile il ve ilçe yöneticileri katıldı. 

“ANLAŞILAN MUTLU SON GÖREMEYECEĞİZ”

Basın açıklamasını yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sözlerine “Anlaşılan biz İzmirliler mutlu son göremeyeceğiz. Büyükşehir tarafından başlanılan projeler salyangoz hızıyla dahi yol alamıyor. Aksine geriye gidiş ve maddi kayıplar var. Bunun sebebi Büyükşehir Belediyesi’nin plansızlığı, üretme konusundaki yetersizliği iş bilmezliğidir. Sonuçta büyük maddi kayıplar oluyor. İzmirliler projelerine kavuşamıyor” diyerek başladı.

“MADDİ KAYIP 500 MİLYON LİRA”

Projenin ilk defa 2005-2006 yıllarında gündeme geldiğini, 2016 ve 2017’de olmak üzere iki kez ihale yapıldığını hatırlatan Sürekli, “Yapılan ihalenin ardından buranın bin 350 günde bitirileceği söylendi. Geldiğimiz noktada sayın Aziz Kocaoğlu görevi devrettiğinde buranın yüzde 10’u bitmişti. Sayın Soyer görevi devraldıktan sonra 3 yılda yüzde 30’unu tamamladı. Şu anda yüzde 40’ı tamamlanmış durumda. ‘Biz bunu 2023’te bitireceğiz’ diyorlar. İnşallah diyoruz ama hiç umudumuz beklentimiz yok. Gidişat da bunu göstermiyor. Bu da yarım kalan projelerden biri olarak gözüküyor. Maddi kayıp 500 milyon lira. Bu aşamadan sonra ihaledeki yanlışlıklardan dolayı sahneyi kim yapacak, nasıl yapacak belli değil” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİR TİYATROLARI KABUSA DÖNÜŞTÜ”

Açıklamasında Şehir Tiyatroları sınavlarındaki ‘usulsüzlük’ iddialarına da değinen Sürekli, “İstanbul’da büyük spekülasyonlara neden olan AKM’yi hükümet olarak hızlıca yapıp geçtik. CHP’li yerel idarenin en çok övündüğü nokta kültür-sanat faaliyetleridir. Burada çok iddialılar. Birçok projeyi gündeme getiriyorlar. Bir diğer proje de Tunç Soyer’in hayali olan Şehir Tiyatroları tam bir kabusa dönüştü. Ortada hiçbir şey yok. Aklımızda usulsüzlük, ciddiyetsizlik, ve 1 dakikalık uygulama sınavları var. Arkasından isyanlar, skandallar, sınavlardaki kayırmacılık ve torpil söylemleri. Şehir Tiyatroları’nda ilerleme yok. Şehit Tiyatroları Genel Müdürü’nü ilk önce İZBETON’a getirdiler, inşaatçı yaptılar. Sonra İZELMAN’a getirip, otoparkçı yapıtlar. Şehir Tiyatroları’ndan akla kalan izlenimler bunlar” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’İN GİDİŞATI VAHİM”

Büyükşehir’i sadece kültür sanat alanında değil, hiçbir alanda somut bir proje üretmemekle eleştiren Sürekli, “Buca Metrosu ihalesiyle ilgili şaibeler devam ediyor. Buca Metrosu’ndan akla kalan nedir? Açılıştaki hesapsız, tasarrufsuz harcamalar. Büyük meblağları harcayacaksınız. Arkasından Tasarruf Genelgesi yayınladılar. İzmirlilerin huzurunda soruyorum. Bu ne tezattır? Bu ne yaman çelişkidir? Bir açılış gibi temel attınız. Dünyanın parasını harcadınız, paraları bitirdiniz. Şimdi işçinin mesaisinden kesiyorsunuz. Geçenlerde işçilerin ücretleri ödenmedi. Grup Başkanvekilimizin (Özgür Hızal) açıklamalarından sonra ödenmişti. Şimdi fazla mesaiyi de kaldırdılar. Büyükşehir Belediyesi’nin gidişatı her toplantımızda dile getirdiğimiz gibi vahim. Bunu sinyallerini de ufak ufak kendi konuşmalarında veriyorlar. Genel ekonomi konjonktürüne bağlamak istiyorlar. Bu doğru değil. Siz Seferihisar’da ne yaptıysanız, burada da aynı sahneleri yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maddi açıdan gidişatı iyi değil. Bine yakın gayrimenkulü sattınız. Buradan 500 milyon gelir elde ettiniz ve orada burada boş harcadınız. Toplumun hizmetine sunacak bir proje geliştirmediniz” şeklinde konuştu.

“OTOMATİĞE BAĞLANMAMASI LAZIM”

Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım tarifelerine yüzde 38 zam ve her ay TEFE ve TÜFE ortalamasına göre zam yapılması kararlarını da değerlendiren Sürekli, şunları söyledi:

“Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar malum. Pandemi sonrası ekonomik, sosyal, siyasal yansımalar ve en son Ukrayna-Rusya Savaşı malum. Akaryakıt ve diğer sektörlerde de fiyat artışı oluyor. Tabii görüyorsunuz gıda konusunda bazı fırsatçılar var, stokçular var. Buralardan fırsat kollayarak zamlar yapıp, halkı zor duruma sokuyorlar. İnşallah bunların yaptıkları zamlar da fırsatçılık olmaz. Bu yapılan zamları biz bu durumdan istifade ederek Büyükşehir Belediyesi’nin finansal durumdaki sıkıntıları gidermek için yapılan bir çalışma olduğu kanaatindeyiz. Evet zam yapılabilir ama makul düzeyde olması lazım. Otomatiğe bağlanmaması lazım. İZSU ve ESHOT zamlarında burada farklı niyetler olduğunu tahmin ediyoruz. İnşallah olmaz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.