Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den CHP'li mevkidaşına yanıt: CHP, kamuoyunu da bıktırdı

AK Parti İl Başkanı Sürekli'den CHP'li mevkidaşına yanıt: CHP, kamuoyunu da bıktırdı

CHP ile AK Parti arasında İktisat Kongresi'ni düzenleme polemiği tam gaz sürüyor. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "İktisat Kongresi’nin 100. Yılında şehrin seçilmiş belediye başkanını dışlamaya çalışmanın, İzmir halkını dışlamak ve kongrenin ruhunu anlamamak" olduğunu savunurken, Aslanoğlu'nun bu açıklamasına yanıt AK Partili mevkidaşı Kerem Ali Sürekli'den geldi. Sürekli, "CHP’nin İl Başkanı; ‘İzmir’in Kayıp 45 Ayı’ başlıklı basın açıklamamıza karşılık verirken İzmir İktisat Kongresi‘ne yönelik mağdur edebiyatı yapmış. Oysa, İzmir Büyükşehir Belediyesi, dışlandığı için değil; partisinin kararıyla ayrı bir 100. yıl etkinliği düzenliyor. CHP’nin her konudan bir mağduriyet çıkarma eğilimi, kamuoyunu da bıktırdı." dedi.

  • Ege Postası
  • 19.01.2023 - 15:13

EGEPOSTASI- İzmir İktisat Kongresi veya I. İktisat Kongresi Kurtuluş Savaşı ile kazanılan zaferin ardından siyasi ve ekonomik bağımsızlığı da kazanmak için Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 17 Şubat- 4 Mart 1923 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenmişti.

Kongrenin 100.yıl dönümünde CHP ile AK Parti arasında İktisat Kongresi'ni düzenleme polemiği tam gaz sürüyor.

İktidar 100 yıl önce kongrenin yapıldığı tarihi binayı yeniden inşa ederken, kongreyi bu binada düzenleyecek. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenleyeceği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için aylar önceden kongre hazırlıklarını sürdürüyor. 

İki taraf kongre hazırlıklarını sürdürüken, tartışmayı da beraberinde getirdi. İki taraf da kongreyi düzenlemenin kendi hakları olduğunu öne sürerken, CHP'li ve AK Partili siyasiler arasında ise konuya ilişkin atışmalar sürüyor.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "İktisat Kongresi’nin 100. Yılında şehrin seçilmiş belediye başkanını dışlamaya çalışmanın, İzmir halkını dışlamak ve kongrenin ruhunu anlamamak" olduğunu savunurken, Aslanoğlu'nun bu açıklamasına yanıt AK Partili mevkidaşı Kerem Ali Sürekli'den geldi.

"CHP, KAMUOYUNU BIKTIRDI"

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan AK Parti İl Başkanı Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"CHP’nin İl Başkanı; ‘İzmir’in Kayıp 45 Ayı’ başlıklı basın açıklamamıza karşılık verirken İzmir İktisat Kongresi‘ne yönelik mağdur edebiyatı yapmış. Oysa, İzmir Büyükşehir Belediyesi, dışlandığı için değil; partisinin kararıyla ayrı bir 100. yıl etkinliği düzenliyor.

Aslanoğlu belli ki bundan bi haber! Devletin bu tarihi kongreye ve 100. yıl dönümü etkinliğine sahip çıkmasını yadırgamaları baştan aşağı abesle iştigal! Üstüne üstlük, kongre binasının bulunduğu alanı otoparka çevirirken hicap duymayan da kendileri!

CHP’nin her konudan bir mağduriyet çıkarma eğilimi, kamuoyunu da bıktırdı. Başlayamadıkları, yapamadıkları, bitiremedikleri her işte aynı algı sığınmacılığı! Yerli ve milli çizgisinde bu tarihi günü rehber kabul eden hükümetimiz; elbette 100. Yılı da sırtında taşıyacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.