Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu geri döndü!

Altınordu geri döndü!

TFF 1. Lig'in 17. haftasında Altınordu sahasında Kocaelispor'u ağırladı. Ev sahibi ekip 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 3-2 kazanmayı başardı. Öte yandan Altınordu'da 84. dakikada Recep Aydın'ın kullandığı penaltı vuruşunu değerlendiremedi. Altınordu bu sonuçla puanını 16'ya yükseltti. Kocaelispor ise 23 puanda kaldı.

  • Ege Postası
  • 14.12.2021 - 21:45

Spor Toto 1. Lig'de 17. haftanın kapanış maçında Altınordu evinde Kocaelispor ile karşı karşıya geldi. Gol düellosu şeklinde geçen maçı Altınordu 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanarak üç puanın sahibi oldu. Maçın 84. dakikasında Recep Aydın Altınordu'da penaltı atışını gole çeviremedi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan mücadelenin 16. dakikasında Diop ile öne geçen Kocaelispor 22. dakikada Furkan Metin'in kendi kalesine attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. İlk yarının 45+3. dakikasında Ahmet Dereli ile penaltı atışını gole çeviren Altınordu farkı bire indirdi. İkinci yarının 69. dakikasında K. Sürmeli ile beraberliği yakalayan İzmir ekibi, Burak İnce'nin 74. dakikada attığı gol ile 3-2 öne geçti ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. 

Bu sonuçla ligde kritik bir üç puan alan Altınordu 16 puan ile 17. sıraya yükseldi. Kocaelispor ise 23 puan ile 8. sırada yer aldı. 

Maçtan Dakikalar

4. dakikada sağ kanattan yüklenen Altınordu’da Furkan’ın ceza sahasına yaptığı ortada kale önünde müsait durumda topa kafa vuruşu yapan Kenan’ın pozisyonunda meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

16. dakikada sağ kanattan atak yapan Kocaelispor’da Pereira’nın ceza sahasına yaptığı ortaya dokunan Diop, topu ağlarla buluşturdu. 0-1

22. dakikada Kocaelispor sağ taraftan Atila ile köşe vuruşu kullanadı. Ceza sahası kale topa Pereira ve Furkan Metin birlikte yükseldi. Furkan Metin'in ters vuruşu sonrası üst direğe de çarpan top filelerle buluştu. 0-2

32. dakikada orta alandan gelişen Altınordu atağında Metahan’ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazından kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, şutunu atsa da kaleci Korcan’ı geçemedi.

45. dakikada sağ kanattan atak yapan Altınordu’da ceza sahasına yapılan ortaya yükselen Muzaffer, kaleci Korcan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı kararı verdi.

45+3. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Ahmet Dereli, topu kalenin sağından filelere gönderdi. 1-2

69. dakikada orta alandan yüklenen Altınordu’da Feytullah’ın pasıyla ceza sahası yayının önünde topla buluşan Kürşad, kaleye yerden gönderdiği şutta golü buldu. 2-2

74. dakikada sağ kanattan gelişen Altınordu atağında Hüsamettin’in ortasına ceza sahası içinde kafa vuruşu yapan Feytullah’ın pozisyonunda meşin yuvarlak kaleciye çarparak çizgi üzerinde sekti. Topu önünde bulan Burak, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-2

83. dakikada sağ kanattan atak yapan Altınordu’da Ahmet Dereli’den aldığı pasla ceza sahasına giren Burak, Mandjeck’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi.

84. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Recep Aydın’ın şutunda kaleci Korcan topu kurtardı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Furkan Aksuoğlu, Muhammet Yumak, Emrah Ünal

Altınordu: Ali Emre Yanar, Furkan Metin (Dk. 79 Rıdvan Koçak), Rahmi Salih Kaya, Volkan Fındıklı, Ali Dere, Hüsamettin Yener, Metehan Yılmaz (Dk. 46 Kürşad Sürmeli), Muzaffer Kocaer (Dk. 79 Recep Aydın), Kenan Fakılı (Dk. 65 Feyttullah Gürlük), Burak İnce (Dk. 86 Yusuf Yalçın Arslan), Ahmet Dereli

Kocaelispor: Korcan Çelikay, Semih Karadeniz, Coelho, Mehmet Taş, Atila Turan, Pereira, Mandjeck, Cisse, Benhur Keser (Dk. 60 Yiğitali Bayrak), Diop (Dk. 80 Mevlüt Erdinç), Tisdell (Dk. 66 İsa Nalbant)

Goller: Dk. 16 Diop, Dk. 22 Furkan Metin (KK) (Kocaelispor) Dk. 45+3 Ahmet Dereli (Penaltıdan), Dk. 69 Kürşad Sürmeli, Dk. 74 Burak İnce (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 14 Semih Karadeniz, Dk. 38 Atila Turan, Dk. 45+1 Korcan Çelikay (Kocaelispor), Dk. 75 Furkan Metin, Dk. 79 Kürşad Sürmeli, Dk. 86 Ali Dere, Dk. 88 Ali Emre Yanar, Dk. 90+2 Feyttullah Gürlük (Altınordu)

Hüseyin Eroğlu: Güçlü bir takımı yendik, mutluyuz

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, güçlü bir takımı yendikleri için mutlu olduklarını söyledi. Eroğlu, devre arasında savunma, orta daha ve forvet hattına en az 3 transfer yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Eroğlu, “Son haftalarda oyun anlamında gelişiyorduk. Rakibin gücünü biliyorduk. Maça çok iyi bir giriş yaptık. 2-3 0 olacakken 2 gol yedik. 2-0 geriden sonra pes etmedik. Topa sahip olduğumuz bölümde ceza sahasına girmeye çalıştık. 45te kazandığımız penaltı bizim maça tutunmamızı sağladı. Çok inançlıydık. İkinci yarıda baskılı oynadığımız ve üretken olduğumuz bölümler vardı. Risk aldığımız bölümlerde Ali Emre'nin kurtarışları bizi ayakta tuttu. Güçlü bir takımı yendik, mutluyuz. Son iki maçımız var ilk yarıda. Belki 2000'in altında 4-5 oyuncumuz var. Burak İnce'ye de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Burak bugün son maçını oynadı ve iyi de oynadı. Onu Bundesliga'ya gönderdiğimiz için mutluyuz. Bence Türkiye için çok iyi bir haber bu. 15 yaşında Burak'a inanıp oynattığımda belki o da buna inanmıyordu ama doğru zamanda onu oynattık. Burak'ın önümüzdeki süreçte başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Devre arasında 3 transfer yapılacak

Devre arası transfer dönemi hakkında da konuşan Hüseyin Eroğlu, “Devre arasında en az 3 oyuncu kadromuza katmayı düşünüyoruz. Devre arasında oyuncu bulmak kolay değil belki ama bize uyum sağlayacak ve gelişimini devem ettirecek oyuncu transfer edeceğiz. Savunma, orta saha ve forvet transferi yapmayı düşünüyoruz. Biz doğru transfer hamleleri yapıp takımımıza güç katacak oyuncu alıp yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Mustafa Reşit Akçay: Maçı avucumuzdan kaybettik

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 2-0 öndeyken 3-2 kaybettikleri Altınordu maçı için, “Maçı avucumuzdan kaybettik” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, açıklamalarda bulundu.

Mustafa Reşit Akçay, “Zor bir müsabaka olacağını biliyorduk. Maçı avucumuzdan kaybettik. Gol pozisyonlarını değerlendiremedik ve bu bize pahalıya mal oldu. Rakibi tebrik ediyorum. Hataları düzeltmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Önümüzde zaman var bunu telafi edebiliriz” dedi.

BURAK İNCE’DEN ALTINORDU’YA GOLLÜ VEDA

Altınordu Futbol Akademisi’nden (ALFA) yetiştikten sonra A Takım'a yükselen Burak İnce’den Altınordu’ya gollü veda. Devre arasında Bundesliga ekiplerinden Arminia Bielefeld’e transferi tamamlanacak genç oyuncu, Altınordu formasını Kocaelispor maçında son kez forma giydi.

GALİBİYET GOLÜ BURAK İNCE’DEN

Kocaelispor ile oynanan maça ilk 11’de başlayan Burak İnce, Altınordu’nun 2-0 geriye düştüğü maçta skorun 2-2’ye gelmesine büyük rol oynadı. Genç oyuncu, 74. dakikada Altınordu’yu galibiyete getiren golü atan isim oldu.

TAKIM ARKADAŞLARI COŞKU İLE UĞURLADI

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte Altınordu’da büyük sevinç yaşanırken, futbolcular Altınordu formasını son kez giyen Burak İnce’yi takım arkadaşları omuzları alıp havaya attı. Burak İnce, sonrasında takım arkadaşları ile galibiyet sevincini yaşadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.