Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ümit Özdağ'dan o gazetecinin tutuklanmasına tepki

Ümit Özdağ'dan o gazetecinin tutuklanmasına tepki

Osmaniye'ye gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Uyuşturucu kullanırken yakalanan sığınmacılar serbest bırakılırken, bulundukları kamptan yasaları ihlal ederek kaçan Afgan vatandaşlarının haberini yaptığı için Tolga Hasan Balcılar kardeşimiz önce gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Yapmış olduğu şey sadece haber vermek" dedi

  • Ege Postası
  • 26.07.2022 - 23:42

Osmaniye'ye esnaf ziyareti için gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Afganların Cevdetiye'deki kamptan kaçışını, sondakikaosmaniye adlı sosyal medya sayfasında haber yaptığı için Tolga Hasan Balcılar'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

"HUKUK BİR GÜN SİZE DE GEREK OLACAK" 

Ümit Özdağ şunları söyledi:

"Bugün Osmaniye'ye gelirken yolda yardımcıma İstanbul'da bir mahkemenin aldığı karar ulaştı. Bu karara göre Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan bir yabancı uyuşturucu ile yakalanmış gözaltına alınmış fakat mahkeme yargılanmasına gerek olmadığı kararını alarak serbest bırakmış. Uyuşturucu kullanırken yakalanan sığınmacılar serbest bırakılırken, bulundukları kamptan yasaları ihlal ederek kaçan Afgan vatandaşlarının haberini yaptığı için Tolga Hasan Balcılar kardeşimiz önce gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Yapmış olduğu şey sadece haber vermek.

“TÜRKİYE'DEN HANGİ PARALAR, HANGİ ALTINLAR, HANGİ UÇAKLARLA HELİKOPTERLERLE NEREYE GÖTÜRÜLÜYOR?”

Hukuk dışı kararlar alanlar şunu da düşünsünler kendilerine bu kararları almalarına telkin edenler acaba dünyanın hangi başkentlerinde ev satın alıyorlar ve bu evleri niye satın alıyorlar? Neyin hazırlığı içindeler? Türkiye'den hangi paralar, hangi altınlar, hangi uçaklarla helikopterlerle nereye götürülüyor? Bu kararları alırken hukuka tecavüz ederken yarın bu hukukun sizin de ihtiyaç duyacağınız bir hukuk olduğunu asla unutmayın. Biz Zafer Partisi olarak hepimiz bu iş bitene kadar basın özgürlüğünün arkasında olacağız. Tolga sadece haber yaptı kışkırtmadı, kışkırtan bu insanları içeriye getiren milyonlarca Afganlıyı, Suriyeliyi ve bu insanları Türk halkının başına musallat eden iktidardır." 

ÖZDAĞ'IN ZİYARET ETTİĞİ OSMANİYELİ ESNAF: "“SOSYAL MEDYA KULLANAMIYORUM. KORKUYORUM”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün Osmaniye'de esnaf ziyareti de yaptı. Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde ziyaret ettiği esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Özdağ, iktidarın Suriyeli ve Afgan politikasını eleştirdi. Özdağ, “Yılda 9 milyar dolar harcıyoruz, çok büyük para. Bu para Türkiye’de kalsa 10 sene oldu. Ticaret yapamaz hale geldi. Biz de insanız Türk milleti de insan. Önceliğimiz bunları buradan göndermektir” dedi.

Ziyaret sırasında bir esnaf Özdağ’a şunları söyledi:

"Yaşamak cesurların hakkı sizi tebrik ediyorum. Gereken yerlere gereken konuşmayı çok iyi yaptınız. Sizi tebrik ediyorum. Bizim söyleyemediklerimizi söylüyorsunuz. İnsanlar bir şey demeye çekiniyor. Ben sosyal medya kullanamıyorum. Korkuyorum. Demokrasinin bittiği yerdeyiz. Bu ülkenin fabrika ayarlarına geri dönmesi lazım. Mustafa Kemal’in kurduğu bu cumhuriyetin fabrika ayarlarına bizim yeniden dönmemiz şart. Yoksa biz Orta Doğu’ya doğru gidiyoruz. Freni patlamış şekilde gidiyoruz. Biz bize zaten yetiyoruz. Bu yüzden sizin gibi siyasetçileri destekliyoruz.”

Daha önce gittiğinde Hatay’a durdurulduğunun anımsatılması üzerine Özdağ, gülümseyerek, "Hatay’a girdim sonunda. Şimdi buradan Kilis'e gidiyorum mayını Kilis’te döşeyeceğim" esprisini yaptı. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.