Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turgut Kazan'dan Sedat Peker'in yakalama kararı hakkında çarpıcı iddia

Turgut Kazan'dan Sedat Peker'in yakalama kararı hakkında çarpıcı iddia

Türkiye'nin önde gelen hukukçularından, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkındaki yakalama kararının "göstermelik" olduğunu savundu.

  • Ege Postası
  • 28.05.2021 - 08:21

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 2019’da, hakkında organize suç örgütü liderliği gerekçesiyle açılan soruşturmanın ardından yurt dışına kaçmış, 3 Şubat’ta yaptığı açıklama ile 2 aydır üniversite eğitimi için yurt dışında olduğunu iddia etmişti.

Peker, 2 Mayıs’ta ise başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar olmak üzere çok sayıda kişi ve olay hakkında iddialarda bulunduğu videolar yayımlamaya başlamıştı. Peker’in yurt dışına çıkmasından aylar sonra hakkında yakalama kararı verildi.

AA: FETÖ İZİ VAR
AA’nın geçtiği haberde ise Peker’e koruma kararına ilişkin yazışmaları, sonradan meslekten ihraç edilen dönemin Kadıköy Emniyet Müdürü Nurettin Demir’in 2015 yılında başlattığı belirtilerek, “Koruma kararında FETÖ izi tespit edildi” denildi. Koruma belgelerinde, AKP Milletvekili olan dönemin İl Emniyet Müdürü Selami Altınok ile Ankara Valisi olan dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de imzaları yer alıyor.

Aynı haberde, dönemin İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir’in İstanbul Valiliği’ne, ‘DHKP-C’nin Okmeydanı’nda Peker’e ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceği’ uyarısının yer aldığı bir tutanak gönderdiği ifade edildi.

Türkiye’de kumarhane yasak olduğu halde, koruma kararında bu gerekçenin de göz önüne alınması dikkat çekti. Peker’in koruma kararı yurt dışına çıkmadan 4 ay önce Eylül 2020’de kaldırıldı. Öte yandan AA, habere ilişkin paylaşımını bir süre sonra sildi. 

HUKUKÇU TURGUT KAZAN: GÖSTERMELİK
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'a konuşan, hukukçu Turgut Kazan, “Peker’in ‘belki konuşmaz’ diye yurt dışına çıkışına seyirci kalındığını” belirtirken, kararın “göstermelik” olduğuna işaret etti.
 
MHP lideri Devlet Bahçeli ve Erdoğan’ın, Bakan Soylu’ya destek açıklamasının, karar için “işaret fişeği” olarak görüldüğünü belirten Kazan, “Bunun, asla pisliğe karşı bir mücadele izi taşımadığını görüyorum. Yakalama kararı ilk bulunduğu yer anlaşıldıktan ya da ilk video dinlendikten sonra çıkarılabilirdi. Yakalama kararı göstermelik” dedi.

Kazan, Peker’in bulunduğu ülkede yakalanmasına imkân verilmeyeceğini de kaydetti. Soylu’nun katıldığı televizyon programında, eski AKP’li bakanları hedef almasını da anımsatan Kazan, “Soylu, Cumhurbaşkanı’na ne kadar bağlı olduğunu söylerken, çizgi aşılırsa başkaları için söylediği şeyler gibi başka şeyler de söylebileceğini ortaya koydu. O nedenle Soylu’ya sahip çıkmak bir çeşit zorunluluk haline geldi” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.