Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torun'dan çok sert 'Menemen' açıklaması: Milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceğiz

Torun'dan çok sert 'Menemen' açıklaması: Milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceğiz

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimlerinde kura kısmının usule uygun yapılmadığı gerekçesiyle iptal edilmesinin ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun çok sert bir açıklama yaptı. Torun, “Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri tüm demokratik kurallara uygun olarak yapılan seçimi içine sindirememiş, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmıştır. Kendi adayları seçilmeyince çamura yatanların bu hukuksuzluğuna ne diyeceğiz. Önce seçimi çalmak için belediye meclis üyelerine baskı yaptılar. Sonra kuradan çıkan sonucu da hazmedemediler” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2020 - 21:31

EGEPOSTASI- İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karar CHP’de büyük bir tepkiyle karşılanırken, seçim olduğu gün İzmir’de olan ve Menemen’de yeni bir sayfa açacağız diyen Seyit Torun iptal kararının ardından çok sert bir açıklama yayınladı.

 

Açıklamasında AK Parti’ye sert sözlerle yüklenen Torun şu ifadeleri kullandı;

“İzmir Menemen Belediyemizin yeni Belediye Başkan Vekili 1 Aralık Salı günü belediyede yapılana görüşmelerden sonra kura yöntemiyle belirlenmiştir. Ancak üzülerek söyleyebilirim ki Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri tüm demokratik kurallara uygun olarak yapılan seçimi içine sindirememiş, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri kendilerinin belirlediği kura seçimine itiraz etmiş, İzmir 2. idare Mahkemesi de seçimleri iptal etmiştir. Bu en hafif tabiriyle hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Özellikle altını çizmek isterim 1 Aralık Salı günü tüm partililerin gözü önünde yapılan kura seçiminin tüm kuralları Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri tarafından belirlenmiştir. O gün belediye meclisinde olan herkes buna şahittir. Bizde bu kurallara itiraz etmedik, seçimden çıkacak sonuca saygı duyacağımızı ifade ettik. Şimdi kendi adayları seçilmeyince çamura yatanların bu hukuksuzluğuna ne diyeceğiz. Önce seçimi çalmak için belediye meclis üyelerine baskı yaptılar. Sonra kuradan çıkan sonucu da hazmedemediler. Her fırsatta ‘milli irade’ diyenler şimdi milli iradeyi gasp etme hukuku da buna alet etme peşindeler. Açıkça söylüyorum; Mahkemenin bu kararı bizim için yok hükmündedir. Menemen halkının iradesinin çalınmasına, milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceğiz. 

 

YÜCEL: KIVIR BABAM KIVIR!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medyadan,  Kura çekilirken itiraz etme, yöntemi sen öner, senin adayın kazanamayınca itiraz et, sonra kıvır babam kıvır. Koca koca adamlar, etik, ahlak, duruş hak getire ( ! ) #MenemeneDarbe yapılmasına izin vermeyeceğiz." paylaşımını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.