Dolar 32,5518
%0.02
Euro 34,8534
%-0.04
Altın 2.424,390
%-0.24
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarıgül İzmir’den sert mesaj verdi: Daha fazla mültecinin karşısında olacağız

Sarıgül İzmir’den sert mesaj verdi: Daha fazla mültecinin karşısında olacağız

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, 1. İzmir Olağan Kongresi’nde gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Son günlerin en çok tartışılan konularından olan mülteci polemiğine de değinen Sarıgül, “Göçün ve daha fazla mültecinin karşısında olacağız”

  • Ege Postası
  • 31.07.2021 - 16:21

EGEPOSTASI- Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, 1. İzmir Olağan Kongresi’nde gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.

İzmir’in hak ettiği değeri görmediğini ifade eden Sarıgül, İzmir’i olması gereken yere çıkaracaklarını söyledi.  Sarıgül ayrıca son günlerin tartışmalı konusu mülteci polemiğine ilişkin de sert mesajlar verdi.

 “İZMİR’İMİZİN NEFESİ KESİLDİ”

İzmir’in birçok sorunu olduğunu ancak bütün bu sorunları çözmeye talip olduklarını ifade eden Sarıgül, “Türkiye’ ye yakışan, dünya ile yarışan bir İzmir hayal ediyoruz. Biliyoruz ki İzmir’in derdi var, tasası var. İzmir’imizin nefesi kesildi. Biz İzmir’imize, nefes olmaya geliyoruz. İzmir’in suyunu kirleten, altın madenine, Gaziemir’deki, nükleer atıklara, Aliağa bölgesindeki, ağır sanayi kirliliğine dur demek için geliyoruz. Dışa bağımlılığı bitirmeye, ata tohumumuzu geri almaya, su politikalarımızı yeniden düzenlemeye, tarım cumhuriyeti kurmaya geliyoruz.  Pamuğuyla, tütünüyle, zeytiniyle, üzümüyle İzmir, ülkemizin tarımdaki gözbebeğidir.  Parti olarak, ülkemizin toprağına taşına sahip çıkmaya, milletimizin sofrasına, aşına, bereket katmaya geliyoruz. ‘Kimse bizim ne ekeceğimize ne dikeceğimize karışamaz. Uluslararası dayatma olmaz’ demeye geliyoruz. İzmir’in her taşı tarih dolu, uygarlık dolu bu şehre yakışmayan, İzmir’in tarihi dokusunu bozan, çarpık kentleşmeyi, düzeltmeye geliyoruz. Deprem gerçeğini unutmadan, can ve mal kayıplarımızı önlemeye  geliyoruz. Deprem ve Afet Bakanlığını kurmaya geliyoruz. İzmir’imizi turizmle, kültürle sanatla, bilimle teknolojiyle, doğayla çevreyle, emekle sevgiyle daha da büyütmeye geliyoruz ” dedi.

“BU FERYADI DUYUN”

90 günde yaklaşık 60 ilde teşkilatlandıklarının altını çizen Sarılgül, “Bunu ben yapmadım. Türkiye Değişim Partisi‘ni ben kurmadım. Çocuğunu okula gönderemeyen, anneler babalar, borçlarını ödeyemediği için dükkanlarını kapatan esnaflarımız, traktörüne mazot toprağına tohum alamayan çiftçilerimiz, emeklilerimiz, asgari ücretle evimi nasıl geçindiririm, diye düşünen asgari ücretlimiz üniversite mezunu işsizlerimiz, konuşmaktan çekinen, konuştuğu için sıkıntıya düşen,binlerce gencimiz kurdu. Hayatının bir çok alanında işe alınmayan, şiddet gören,ne yazık ki hayatını kaybeden,kadınlarımız kurdu. Kısa zamanda çok büyük yol aldık ve bu yolun sonu Türkiye Değişim Partisi iktidarıdır. Bu ülkenin çiftçisinin, işçisinin, memurunun, emeklisinin, gencinin, yaşlısının derdini çözeceğiz. Buradan iktidara sesleniyorum. Milletimizin feryadı yükseliyor. Bu feryadı duyun! Milletimiz ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor bunu görün! Emin olun, adaleti biz getireceğiz. Bir ülkede adalet yoksa bereket, yatırım olmaz. Kalkınmanın en önemli hamlesi adalettir” ifadelerini kullandı. 

“DAHA FAZLA MÜLTECİNİN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Son olarak iktidar olmaları durumunda yapacaklarına da değinen Sarıgül, şunları söyledi; “Yapacaklarımız çok, size verdiğimiz sözler çok. Bunun için TDP olarak daha çok çalışacağız. Yurdumuz ve milletimizin hayrına olan her konunun takibinde, hayırsız olan her konunun da, karşısında olacağız. Mesala göçün ve daha fazla mültecinin karşısında olacağız. Benim güzel ülkem buraya kadar insan hakları demiş, evrensel hukuk demiş yeterince fedakarlık yapmıştır. Ama artık bu şekilde, plansız ve politikasız bir göçün doğru olmadığını her fırsatta söyleyeceğiz. 63 yıldır bizi kapısında bekleten Avrupa Birliği’nin karşısında olacağız. Diplomatik olarak tartışacağız, haklarımızı savunacağız. Bize ekonomik, hukuki dayatmalarda bulunan ABD ve İngiltere’nin karşısında olacağız. Kendi politikalarımızı belirleyip dayatmalara asla izin vermeyeceğiz. Çevreye zarar veren ormanımızı, suyumuzu, toprağımızı yok eden her tür uygulamanın, iklim değişikliğinin karşısında olacağız. TDP iktidarında, tarım politikalarımız değişecek çiftçimiz, ata tohumumuza kavuşacaktır. Biz ülkemizin kurtuluşunun, tarımdan geçtiğini biliyoruz. Her yerde tarım diyeceğiz. Tarım tarım tarım… Ekonomimizi düzeltmek için önce hukuka güveni sağlayacağız. Güven olmayan yere yatırımcı gelmez.“Ekonomiyi ve hukuku”  asla birbirinden ayırmayacağız. TDP İktidarında ülkemize adaleti biz getireceğiz. Biz, inandıklarımızı yapacak, yaptıklarımıza inanacağız. Ben inanıyorum. Yüreği vatan aşkıyla dolu, gözleri heyecanla bakan sizlere inanıyorum. Çocuklarımı, kadınlarımız, esnafımız, köylümüz, çiftçimiz, işçimiz için her bir vatandaşımızın yüzünü güldürmek için    durmayacağız ve TDP’yi iktidar yapacağız. ‘’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.