Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Partisindeki görevlerinden ayrılmıştı: Çelebi'den zehir zemberek sözlerle istifa kararı

Partisindeki görevlerinden ayrılmıştı: Çelebi'den zehir zemberek sözlerle istifa kararı

Geçtiğimiz aylarda Memleket Partisi'ndeki tüm görevlerinden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, parti üyeliğinden de istifa etti. Çelebi, “Israrlı uyarılarına rağmen, ‘ben’ değil ‘biz’ olamadıklarından, kuruluş ilkelerine ve rotasına aykırı tutum ve söylemlerden ötürü" istifa ettiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 25.02.2022 - 09:07

EGEPOSTASI - Memleket Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi parti üyeliğinden istifa ettiğini yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Çelebi geçtiğimiz aylarda ailesindeki sağlık sorunlarını gerekçe göstererek partisindeki tüm görevlerinden istifa etmişti.

İstifa kararını sosyal medya üzerinden duyuran Çelebi, "Israrlı uyarılarıma rağmen, 'ben" değil "biz" olamadığımızdan, kuruluş ilkelerine rotasına aykırı tutum ve söylemlerden, parti kurulları işletilmeyerek ortak akıl devre dışı bırakıldığından, partinin büyümesi azimle devam ettirilmediğinden, gençlerin dinamizmine ve heveslerine ket vurulduğundan, iftira üreten ve yayan, ayrımcılık yapan kişilere disiplin işletilmeyerek göz yumulmasından ötürü Memleket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.Kurucuları arasında büyük umutlarla yer aldığım partimizin her üyesi ailemdendir. Hepsi başımın tacıdır. Azimli çalışmalarıma hepsi şahittir. Bu istifanın sorunların çözülmesine vesile olması dileklerimle başarılar diliyorum. Görev sürem dahilinde bütün yurttaşlarımızın ve Memleket’imizin Yüce Meclis’te sesi olmaya devam edeceğim.”" ifadelerini kullandı.

Çelebi, 24 Ocak 2022 tarihinde yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Çelebi, “Ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle parti görevimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Partiye/yöneticilerimize zarar verecek açıklamalar yapmayalım lütfen. Mücadeleye devam” demişti.

Çelebi'nin istifası ile Memleket Partisi'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 2'ye düştü. Çelebi ile birlikte Meclis’teki bağımsız milletvekili sayısı altıya yükseldi.

Çelebi'nin istifa açıklaması şu şekilde:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.