Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nasır’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘benimle misiniz?’ çağrısına salvo: Acziyet

Nasır’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘benimle misiniz?’ çağrısına salvo: Acziyet

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Benimle misiniz?’ sorusunu acziyet olarak değerlendirdi. Nasır açıklamasında, ‘’ ’Sayın Kılıçdaroğlu’nun partisine hakim olmadığını gösterir o konuşma. Burada bir aciziyet var ki böyle bir ifade kullanılıyor’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2022 - 15:30

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı. Ülke ve kent siyasetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Necip Nasır, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Seferihisar kampındaki ‘benimle misiniz?’ çağrısını aciziyet olarak değerlendirdi. 

‘’Kılıçdaroğlu aday olursa bir daha yenilecektir’’

AK Partili Nasır açıklamasında, ‘’Sayın Kılıçdaroğlu’nun partisine hakim olmadığını gösterir o konuşma.  Burada bir aciziyet var ki böyle bir ifade kullanılıyor. Halk düşmanlarını yeneceğiz ifadesini çok iyi değerlendirip asıl kimin halkın yanında olduğunu iyi analiz etmemiz lazım. Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri kendi partisini motive ederek 6+1, 6+2 mi olduğu belirsiz, birbirine uymayan ve halkımızın hayretle izlediği masada Cumhurbaşkanlığı adaylığını ifade etmek için kullandığı sözlerdir. Aday olursa bir daha yenilecektir’’ dedi. 

‘’Gülünecek bir kentsel dönüşüm projesi’’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Gaziemir kentsel dönüşüm projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Nasır, ‘’Kılıçdaroğlu anahtar teslimini yaparız diyor. Ben onların siyasi hayatlarının anahtar teslimi yapmaya yeteceğini inanmıyorum. Orada yapılan kentsel dönüşüm tamamen algı ve şov. İzmir ilçe merkez belediyeleri dahil, alt üst ölçekli planları birbiriyle uyumsuz olan, kanun önünde plansız bir kent. Yüzde 70 yapı stoğu dönüşülmesi gereken bir kentte 23 yıldır iktidar olan CHP’nin yaptığı kentsel dönüşüm 874 daire. Bugün normal bir müteaahit o kadar daire yapıyor. CHP İzmir’de çöküntü alanına sebep oldu. İzmir’in merkezini çöküntü haline getiren plansız yapılaşmaya olanak sağlayan bir anlayış var. 13 hareketli fay hattına sahip bir yapı stoğuna sahip İzmir’de CHP ipe un sermiş, hep vitrinlere oynamıştır. Bunun kanıtı 874 konuttur. Bu son zamanlarda yaptığı ise 30 ekimde yaşadığımız depremden sonra vatandaşların fazlalaşan talepleri doğrultusunda ve yaklaşan seçimlerde algı ile süreci yönetebilmek için gülünecek kentsel dönüşüm projesini büyük bir tören ile açtı. Bunlar sadece 80 dönümünü haziden 12 milyona aldıkları boş alan üzerine 23 tane imar adası planı yaptılar. İçinde hiç ev yok, planları yaptılar o boş araziye 3 emsal verdiler ve yanındaki vatandaşlarla anlaşmaya çalışırken, 1.5 emsal vererek  vatandaşın arsasını aldılar. Arsa sahibi olan vatandaşın arsasını kat karşılığı verdiler. Bunun adına da 275 tane dairenin temelini atarak kentsel dönüşüm yapıyoruz dediler. Sen hazineden 80 dönüm yer al tamamını planla ve sadece boş aldığın arazide müteaahitlere, kooperatiflere kat karşığı ver, adına da kentsel dönüşüm de’’ ifadelerini kullandı. 

‘’Esas engelleyen Büyükşehir ve CHP zihniyetidir’’ 

CHP’li belediyelerin hükümetin İzmir’e yapacağı yatırımları ve hizmetleri engellediğini ileri süren AK Partili Nasır, ‘’Esas engelleyen Büyükşehir ve CHP zihniyetidir.  İzmir’de 540 hektarlık Karabağlar’da kentsel dönüşüm yapmak istedik. Hükümet 2012’de hareket etti ama Büyükşehir ve Büyükşehir tarafından örgütlenen kurumlar iptal ettirdi. İzmir’de hükümetin hizmet etmesi engelleniyor. Biz zorluklarla TOKİ aracığıyla ve deprem konutlarıyla CHP anlayışının engellemelerine karşı 25 bin konut yaptık. 540 hektarlık alanda yıllardır vatandaşlar tapularını alabilmek için mücadele ettiler. Yıllardır CHP’li belediyeler vatandaşın tapusunu vermiyor. Hükümetin İzmir’e yapacağı yatırımlar Büyükşehir tarafından engelleniyor. 7 yıldır Kiraz’da devlet hastanesi yapılmaya çalışılıyor. Büyükşehir sürekli yürütmeyi durdurmaya kararı alıyor.  Ödemiş’te bundan 3 hafta önce TOKİ vatandaşların talepleri doğrultusunda konutlar yapıyor. Konutlar bitmek üzere ama yine Büyükşehir mahkeme vererek planlarının iptalini istiyor. 1 yıl önce bitmesi gerekiyordu, 1 yıldır engellemelerle zaman kaybettirildi.  Bergama’da atıl kalmış bir stad var. Oraya Millet Bahçesi ve otopark yapılacak. Bu projeyi bile mahkemeye vererek engellemeye çalıştılar. Biz AK Parti milletvekilleri olarak İnciraltı planları elimizden gelen çabayı gösterdik. Maalesef  turizme ve İzmir’e katma değer sağlayacak planları engelliyorlar. İzmir’i dinamize edecek Çeşme Projesi’nin kendilerine zarar vereceklerini düşündükleri için projenin rantsal olduğu algısını yarattılar’’ dedi. 

Dönüştürülmesine müsade etmeyen zihniyet 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bir canlı yayında ‘İzmir işgal altındadır’ sözlerine yönelik açıklamalarda bulunan Nasır, ‘’İzmir’in yapı stoğunun depreme karşı dayanıksız olanmasına, çöküntü haline gelmesine rağmen dönüştürülmesine müsade etmeyen zihniyete söylemiştir’’ ifadelerini kullandı. 

Soyer scooterdan insin! 

Murat Kurum’un Konak’ın Yeşildere bölgesini ziyareti sonrası ‘Dönüşüme başlansın’ ifadesinin ardından Tunç Soyer’in EXPO 2026 projesini Yeşildere’ye getirmesine tepki gösterdi. 

İzmir’in planlamaya ihtiyacı olduğunu belirten Nasır açıklamasında, ‘’İzmir’in ne dışarıya, ne krediye, ne paraya ihtiyacı var. İzmir’in plan yapmaya ihtiyacı var. Elmas olan İzmir kendini hem geliştirir, hem dönüştürür. İşlerine gelmediğinden dolayı İzmir’de bir adım yol gidilemiyor. İzmir’in bütün ilçelerinde planlamanın maaliyeti 60-70 milyon lirayı geçmez. Burada hükümete gerek yok. Kanun bütün yetkileri belediyeye vermiş. İlçenin talepleri doğrultusunda meclisten geçirerek İzmir’in anayasasını yazabilirlerdi. Esas engel bu CHP zihniyeti olduğu için İzmir dönüştürülemiyor. Soyer takım elbise ile kordon boyunda scoter ile dolaşmasın, gidip Karabağlarda, Cumhuriyet mahallesinde dolaşın ve gerçek İzmir’i görsün.’’ ifadelerine yer verdi. 

Murat Kurum’un Sosyal Konut ödemeleri için ‘ek iş yapılabilir’ söylemlerini değerlendiren Necip Nasır, ‘’Vatandaşın alımını sağlayacak kredilerin verecek ve vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. Biz bunu örneğini İzmir’de gösterdik. Cumhurbaşkanının ifade ettiği gibi Türkiye’nin en büyük eksikliği yurduna hizmet etmek anlayışı olan bir muhakefetin olmamasıdır. Muhalefetin iktidarı daha çalıştırıcı olarak çalışması beklenirken tamamen kendisi iktidar olabilmek için her türlü algıyı yaratıyor. Ülkenin varlığına, birliğine, geleceğine zarar vercek birlikteliklerle iktidara karşı cephe oluşturmaya çalışıyorlar’’ dedi. 

CHP’li Serter’in ‘Şehir efsanesi’ çıkışına tepki

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in Bayraklı Şehir Hastanesi için kullandığı ‘Şehir efsanesi’ ifadelerine tepki gösteren Nasır, ‘’Bayraklı şehir hastanesi Ege’nin en büyük Türkiye’nin ise 4. büyük hastanesi oluyor. Şubat ayının sonunda Cumhurbaşkanımızın katılımı ile hastanemizi açacağız. Pandemi süreçleri ve global krziden kaynaklı gecikmeler oldu. Sırf muhalefet yapmak için açıklama yapmak iş yapanların şevkini kırıcıdır. gecikme var, pandemiyi beraber yaşamadık mı? Eleştirirken haklı eleştirmek lazım’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.