Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi ve ODTÜ rektörlerine tepki!

Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi ve ODTÜ rektörlerine tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nde mezuniyet törenlerinin rektörler tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız. Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.07.2022 - 16:57

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü mezuniyet törenlerini “güvenlik” gerekçesiyle temmuz ayı başında iptal etmişti. ODTÜ Rektörlüğü de 2-5 Ağustos’ta Devrim Stadyumu’nda yapılacak mezuniyet törenleri aynı gerekçeyle iptal etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu da bugün öğrencilere destek verdi ve “Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle

“BEN VE MİLLETVEKİLLERİMİZ ONLARI ALKIŞLAMAK İÇİN ORADA OLACAĞIZ”

“Sarayın kayyum rektörleri gençlerin mezuniyet törenlerini iptal ediyor. Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız. Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz.

“HER TÜRLÜ LOJİSTİK DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Ayrıca öğrenciler kendi mekanlarında, okuldan bağımsız bir organizasyon yapmak isterlerse, her türlü lojistik desteği vermeye de hazırız. Sarayın kayyum rektörleri; bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.