Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Dönmez'e 'elektrik' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Dönmez'e 'elektrik' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesik olmadığını ileri süren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2022 - 22:49

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” dedi.

Kılıçdaroğlu da Dönmez’e sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Dönmez’in tweetini alıntılayarak şu mesajı paylaştı:

“Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!”

KILIÇDAROĞLU: BİR AİLE ELEKTRİK BORCUNU ÖDEYEMİYORSA BİR SORUN VAR DEMEKTİR... 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Mamak ilçesinde borcundan dolayı evinin elektriği kesik olan bir aileyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Sosyal devlet, beşli çetelere kaynak aktarmak, milyarları aktarmak için değil; vatandaşın elektriği kesilmesin diye, vatandaşın evinde rahat oturması, yatması, kalkması, gülmesi için vardır. Eğer sosyal devlet beşli çetelere kaynak aktarıyorsa bir sorunumuz var demektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Mamak ilçesinde borcundan dolayı evinin elektriği kesik olan bir aileyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede bir aile elektrik borcunu ödeyemiyorsa bir sorun var demektir. Kimse keyfinden elektrik borcunu ‘ben ödemiyorum’ demez. Ya yiyecek ya elektrik borcunu ödeyecek; geliri bu kadar sınırlı. Yemeğini yediği zaman elektrik borcunu ödeyemiyor ve dolayısıyla Türkiye böyle derin bir trajediyle karşı karşıya. Dünyanın değişmesi lazım, Türkiye’nin de değişmesi lazım. Bir değişime ihtiyacımız var. Bu milletin karakteri değişimden yanadır. Değişimin garantisi, milletin karakteridir. Değişimi yapacağız. Değişimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Elektriğe yapılan zamları protesto etmek ve borcundan dolayı geçen yıl elektrik ve doğal gazı kesilen 4 milyon abonenin durumuna dikkat çekmek için faturasını yatırmayan ve evinin elektriği kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara Mamak'ta yine elektriği kesik bir aileyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından şunları söyledi:

“KİMSE KEYFİNDEN ELEKTRİK BORCUNU ‘BEN ÖDEMİYORUM’ DEMEZ”

“Elektriği uzun süredir kesilen bir ailedeydik. Aileyi dinledim; iki güzel evladı var. Yaşanan trajedi onların kaderi değildir. Eğer bu ülkede bir aile elektrik borcunu ödeyemiyorsa bir sorun var demektir. Kimse keyfinden elektrik borcunu ‘ben ödemiyorum’ demez. Ya yiyecek ya elektrik borcunu ödeyecek; geliri bu kadar sınırlı. Yemeğini yediği zaman elektrik borcunu ödeyemiyor ve dolayısıyla Türkiye böyle derin bir trajediyle karşı karşıya. Dünyanın değişmesi lazım, Türkiye’nin de değişmesi lazım. Bir değişime ihtiyacımız var. Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Huzura ihtiyacımız var. Her evde huzura ihtiyacımız var. Bizim evlatlarımıza, gençlerimize borcumuz var. Daha güzel bir Türkiye’yi onlar için inşa etmek istiyoruz. Onlara karşı sorumluluğunu bütün siyasetçilerin yerine getirmesi lazım. Böyle bir sorumluluktan hiçbir siyasetçi kaçınamaz. Bunu ifade etmek isterim.

“BU MİLLETİN KARAKTERİ DEĞİŞİMDEN YANADIR. DEĞİŞİMİN GARANTİSİ, MİLLETİN KARAKTERİDİR”

Bu milletin karakteri değişimden yanadır. Değişimin garantisi, milletin karakteridir. Değişimi yapacağız. Değişimi gerçekleştireceğiz. Bu millet, zulme karşı kulaklarını tıkamaz. Zulme karşı kulaklarını tıkamadığı için de biz birbirimize emanetiz. Her bir vatandaş, diğer vatandaşa emanettir. Eğer birimiz bir zorlukla karşılaşıyorsa hiçbirimiz rahat değiliz. Eğer bir kişimiz karanlıkta kalıyorsa hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Bu çerçevede bakmak lazım olaylara. Bu çerçevede olayları değerlendirmek lazım. Eğer siz elektriği kesip insanları karanlığa mahkum ediyorsanız, beşli çeteye dünyanın milyarlarını aktarıp elektriği kesiyorsanız o zaman bir sorunumuz var demektir. O zaman başka bir sorunla karşı karşıyayız demektir. Sosyal devlet, beşli çetelere kaynak aktarmak, milyarları aktarmak için değil; vatandaşın elektriği kesilmesin diye, vatandaşın evinde rahat oturması, yatması, kalkması, gezmesi, gülmesi için vardır. Eğer sosyal devlet beşli çetelere kaynak aktarıyorsa bir sorunumuz var demektir. Beşli çetelere kaynak aktarmak için değil, vatandaşın elektriğini güvence altına almak için sosyal devletin olması lazım.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ZİYARET ETTİĞİ 10 AYDIR KARANLIKTA YAŞAYAN ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I KUTLAYAMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği, 10 aydır evinde elektriği kesik olan Hülya Gültepe, çocuklarının dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayamadığını söyledi. Gültepe, “Ne için? Kıyafetleri yoktu. Doğru düzgün bir şeyleri yoktu ki gitsinler. Evde çalışıyorlar, mum ışığıyla sınava giriyorlar. Neyle çalışacak?” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Mamak ilçesinde kirada oturduğu evinin elektriği 10 aydır kesik olan iki çocuk annesi Hülya Gültepe, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Gültepe, mum ışığında oturduğunu söyleyerek, “Tüpün üstünde sıcak su kaynatıyorum, çocukların ayağının altına bırakıyorum. Kaymakamlığa gidiyorum, vermiyor. Belediye başkanına gittim, Cumhurbaşkanına dilekçe yazdım gönderdim. O da yok. CİMER’i arıyorum. O da yok. Valiye gidiyorum, belediye başkanına gidiyorum. Hiçbir yerden bana yardım gelmedi, gelmez” dedi.

Gültepe, 15 yıl önce eşinin vefat ettiğini bildirerek, “İki çocuğumla tek başıma kirada yaşıyorum. Kira 950 lira. 650 kredi borcunu, 400 su borcunu ödüyorum. Elimde bir şey kalmıyor” diye geçinemediğini anlattı.

Gültepe, iktidara “Gelsin fakirleri görsün durumunu. Hep Suriyeli ve Iraklılar. İş arıyorum, iş bulamıyorum. Bulduğum işte de Suriyeli, Iraklı. Neden? Asgari ücret yükselmiş. Suriyeli ve Iraklılar Türkiye’ye geldi geleli fakirlerin hepsi aç kaldı. Bir zülüm yapmışlar, elektriği bir veriyor ve bin alıyorlar” diye seslendi.

Gültepe, çocuklarının kırtasiye masrafını bile borçla karşıladığını belirterek, dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kendi çocuklarının kutlayamadığını şöyle anlattı:

“Gitmediler. Ne için? Kıyafetleri yoktu. Doğru düzgün bir şeyleri yoktu ki gitsinler. Evde çalışıyorlar, mum ışığıyla sınava giriyorlar. Neyle çalışacak? İnsanın bir işi olacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.