Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu İzmir’de sel mağdurlarını ziyaret etti

Kılıçdaroğlu İzmir’de sel mağdurlarını ziyaret etti

Bir dizi program ve ziyaretler için dün akşam saatlerinde İzmir'e gelen ve taziye ziyaretlerinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir mesaisinin ikinci gününde Narlıdere Metrosu İnşaat çalışmalarını inceledikten sonra Mithatpaşa Caddesi’nde selzede Güzelyalı esnafını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Bir yılda yağması gereken yağmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Belediyemiz gereken desteği verecektir, İzmir Büyükşehir Belediyesi yanınızda" dedi. Selden etkilenen esnaf Saadet Körbulak ise Kılıçdaroğlu'na altyapı serzenişinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 06.02.2021 - 10:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta kuvvetli yağışla oluşan selde dükkanları zarar gören esnafı ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında geldiği Konak ilçesindeki Güzelyalı Semti sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.  

Esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, İzmir'in yıllık yağışın yaklaşık yüzde 20'sini bir günde aldığını belirterek, "Bu büyük bir felaket. Başkanımız Tunç Soyer'den 2 bin 500 konut ve işyerinde hasar tespitinin yapıldığı bilgisini aldım. Belediyemiz gereken desteği verecektir. Büyükşehir Belediyesi yanınızda" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun sohbet ettiği esnaflardan Saadet Körbulak, kent altyapısını eleştirerek şunları söyledi:

"Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaş ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin. Sadece bir benim canım yanmadı. 2 hafta önce Karabağlar'da can yandı. Şimdi burada esnaflarla birlikte canımız yandı. Lütfen altyapıya ağırlık verin. Bu altyapının İzmir'de düzelmesi gerekiyor. Zararımın karşılanmasını istiyorum."

Kılıçdaroğlu, maddi kaybın giderileceğini belirterek "Bir yılda yağması gereken yağmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı." dedi. 

Körbulak, iş için çok sık yurt dışına gidip geldiğini, deniz seviyesinin altındaki Hollanda gibi ülkelerde bu sorunun yaşanmadığını belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Hollanda'nın koşullara göre altyapı yapılıyor. Burada ise Türkiye koşullarına göre altyapı yapılıyor ama olağanüstü, afet boyunda olan yağmur yağınca tabii bunlar çıkıyor ortaya. İklim değişikliğiyle beraber yeniden bütün çalışmalar gözlen geçirmek lazım. Tek İzmir için değil Türkiye için." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Selden zarar gören hiçbir yurttaşımızı mağdur etmeyeceğiz, çaresiz bırakmayacağız. Pazartesi günü meclis kararının ardından nakit para yardımımız en kısa sürede başlayacak" diye konuştu.

Sel nedeniyle evi su basan Meral Karaca isimli bir vatandaş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ederek, "15 dakika içinde belediye ekipleri yardıma geldi. Bir gün sonra bütün sokakları dolaştım. Her yer temizlenmiş, pırıl pırıldı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği bir kuaför, sel basan dükkanının büyük zarar gördüğünü, zararlarının bir an önce karşılanmasını istedi. 

Bir mahalle sakini ise Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan bir kapıcı dairesinin sel nedeniyle zarar gördüğünü ama itfaiye ekipleri tarafından hasar tespitinin yapılmadığını iddia etti. 

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaret kapsamında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirirken, kendisine bir fırında boyoz ikram edildi. 

Esnaf ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Üçkuyular İskelesi'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yılın Aralık ayında hizmete aldığı Uğur Mumcu feribotuna bindi. Feribotta gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına hazırlanan anma köşesine karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, kaptan köşküne çıkan kaptanın seyir defterini imzaladı. 

Kılıçdaroğlu, daha sonra Çiğli Tramvayı'nın temel atma törenine katıldı. 

CHP Genel Başkanı İzmir ziyareti kapsamında yapımı devam eden Narlıdere-Fahrettin Altay Metro inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.