Dolar 32,5100
%0.18
Euro 34,6365
%0.27
Altın 2.494,380
%0.32
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu iktidara seslendi: Deprem parti ayrımı yapmıyor

Kılıçdaroğlu iktidara seslendi: Deprem parti ayrımı yapmıyor

Dün İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde yaptığı incelemeler ve katıldığı cenazelerin sonrasında düzenlenen basın açıklamasında konuştu. CHP Lideri, Türkiye’nin bir deprem gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu ve gereken tüm önlemlerin ivedi bir şekilde alınması gerektiğini söyledi ve “Deprem parti ayrımı yapmıyor” diyerek alınacak önelmeler konusunda iktidara seslendi.

  • Ege Postası
  • 31.10.2020 - 16:17

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesine geldi.

Kılçardoğlu afet bölgesindeki incelemelerinin ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşların cenaze töreninlerine katıldı.

Tören’in ardından basın açıklaması yapan CHP Lideri, Türkiye’nin bir deprem gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu ve gereken tüm önlemlerin ivedi bir şekilde alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin deprem gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Deprem gerçeğiyle bundan sonra da karşılaşacağız. Asıl olan gerekli olan önlemlerin alınmasıdır. Bu konuda gerek parlamentoda gerek parlamento dışında bizim üstümüze düşen bir görev varsa bu görevi yapamaya hazırız. İzmir, acı bir depremle karşılaştı. Hepimizin yüreği ağzına geldi. Maalesef ki can kayıplarımız var. Enkazlar hala kaldırılabilmiş değil. Çalışmalar devam ediyor. Hem belediyelerin hem de AFAD’ın ekipleri olağanüstü bir çaba sarfediyorlar. Ama en büyük katkının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesi olduğunun da altını çizmek isterim. Ayrıca depremden hemen sonra bütün belediye başkanlarımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile teması geçtiler. Dolayısıyla her türlü yardım kısa süre içerisinde İzmirlilerin hizmetine sunulacaktır. Çadır ihtiyaçları giderilecek. Ana kuzusu süt projesi kapsamında dağıtılan sütlerin dağıtımına devam edilecek. Yani bugüne kadar verilen hizmetlerde hiçbir aksama olmayacak ama ek kapasiteye ihtiyaç var. O kapasiteyi de bizim diğer belediye başkanlarımız sağlayacaklar.

“BÜROKRASİDE KARŞILAŞILAN ENGELLER VAR”

Alanı gezerken annelerle de konuştum. Bir annenin enkazın altında kalan çocuğunu beklediğini, en son gittiğimiz enkazda da bir annenin çocukların kurtarılmasını büyük bir sevinçle karşıladığını ifade etmek isterim. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Dolayısıyla bu da bizim en büyük dileğimiz, en büyük temennimiz. Bunu atlatırız. Ama bundan sonra benzer olaylarla karşılaştığımızda daha sağlıklı, daha güçlü binalara, kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılaşılan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var. İstanbul hala ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya. Dolayısıyla merkezi yönetimin de bu konuda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım. Merkezle yerelin el birliği yapması lazım. Sonuçta ölen insanlar bizim insanlarımız. Eğer bizim insanlarımızla ilgil önlem alacaksak deprem parti ayrımı yapmıyor. Dolayısıyla merkezle yerel arasında güçlü bir iletişim bağının kurulması gerekiyor. Umarız çok kısa bir sürede yerel ile merkez arasında kurulacak bağ ile bu sıkıntılar son bulur.”

“VATANDAŞLARIMIZIN DERTLERİNİN ÇÖZÜMÜ OLACAĞIZ”

Açıklamada konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise çalışmaların enkazları kaldırmakla bitmeyeceğini ifade ederek, “Şu anı kurtarmak yetmeyecek. Bundan sonra yapılması gereken çok şey çıkacak. Bir yandan arama kurtarma çalımalarına destek veriyoruz bir yandan da sokakta devam eden gündelik hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi çok güçlü bir kurumdur ve bunu da ilk günden itibaren göstermiştir. Vatandaşlarımızın içi rahat etsin. Her daim yanlarında olacağız. Her dertlerine ortak olacağımız gibi her dertlerinin de çözümü olacağız. O nedenle bugünden sonrasında da sadece İzmir değil çok değerli büyükşehir belediye başkanı arkadaşlarımızla İzmir’in konforonu sağlayacak çalışmalara imza atacağız” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra depremden yaralı halde kurtarılarak Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan vatandaşları ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu geçmiş olsun dileklerini iletip hastaneden ayrıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.