Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde

Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesine geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile önce arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeye giden Kılıçdaroğlu, ardından enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Yüksel ailesinin cenaze törenine katıldı.

  • Ege Postası
  • 31.10.2020 - 13:33

EGEPOSTASI- Dün merkez üssü Seferihisar olan 6,6 şiddetindeki depremin ardından İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve ilgili bakanlıkları alarm durumuna geçti.

Arama kurtarma ekipleri yıkılan binaların enkazında hummalı bir çalışma yürütürken birçok siyasi de destek için İzmir’e geldi.

Son olarak İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afet bölgesinde incelemeler bulundu ve depremzedeleri ziyaret etti.

Başkan Kılıçdaroğlu, ziyaretine depremde en büyük yıkımın meydana geldiği Bayraklı’dan başladı.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Seyit Torun, Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP İzmir milletvekilleriyle birlikte çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Çöken 7 katlı Rıza Bey Apartmanı’nda incelemeler yapan ve yetkililerden bilgi alan CHP lideri, büyük yıkımın yaşandığı bir diğer apartman olan Doğanlar Apartmanı’na geçti.

Kılçardoğlu afet bölgesindeki incelemelerinin ardından depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel’in eşi Burcu Yüksel, kızı Dila ile oğlu Ege Ilgaz için Bornova Hacılarkırı Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Nuri Seha Yüksel, gözyaşları arasında eşine ve çocuklarına veda etti. Kılınan cenaze namazının ardından, Yüksel ailesi toprağa verildi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.