Dolar 32,4915
%0.14
Euro 34,7554
%0.1
Altın 2.484,320
%0.89
Bist-100 9.487,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de esnafın derdini dinlemişti... Akşener isyan etti!

İzmir'de esnafın derdini dinlemişti... Akşener isyan etti!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz haftaki İzmir ziyaretinde esnaf ve vatandaşların dile getirdiği şikayetleri partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme getirdi. Akşener, “İzmir deyince herkesin aklına daha mutlu ve huzurlu insanlar gelir. Ama gelin görün ki gerçekler hiç böyle değil. İnsanlarımıza reva görülen şu tabloya bakar mısınız? Duyduklarımı, gördüklerimi artık yüreğim kaldırmıyor” dedi. Akşener ayrıca “Türkiye’de açta açıkta kimse yok” diyen Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi’ye de “Türkiye’nin ekonomik durumu en iyi ilçelerinden Bornova’ya git de göreyim aç, açık var mıymış, yok muymuş” sözleriyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2022 - 11:43

EGEPOSTASI – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta İzmir’in Bornova, Menderes ve Kemalpaşa ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunmuştu. 

Kentte bir araya geldiği esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme getiren Akşener, şunları söyledi: 

“2 KİLO ET ALAN AİLE 250 GR ZOR ALIYOR”

“İzmir deyince herkesin aklına daha müreffeh, mutlu ve huzurlu insanlar gelir. Ama gelin görün ki gerçekler hiç böyle değil. Mesela Menderes’te fırın işleten bir esnaf diyor ki “İşler kötü, hammaddelere gelen zamlardan dolayı tarife dışına çıkamyoruz. Masraflarımızı karşılamıyor. Yaptığımız işin kıymeti kalmadı. Doğalgaz 15 bin lira geldi, önümüzdeki ay kesin 18 bin lira gelir. Biz böyle bu işi sürdüremeyiz.” Kasap esnafı ‘Kiloyla et alan yok artık. 50 liralık 30 liralık kıyma alıyorlar. Haftalık 2 kilo et alan aile 250 gr zor alıyor. Dükkana 25 kişi giriyorsa, 15 kişi fiyat sorup çıkıyor’ diyor.

“PANDEMİDE BİLE BU KADAR KÖTÜ DEĞİLDİ”

Bornova’da bijuteri dükkanı işleten esnafımız “İşler kötü. Pandemide bile bu kadar kötü değildi. Fiyatlar 3 katına çıktı. Kullanmadığımız elektriği ödüyoruz. Üşümemek için şallarla oturuyoruz. Olan insanların hayatına oldu. İnsanlar varolan kıyafetlerini giyior. Bazen akşama kadar siftah olmuyor.  Bir kadın ‘Bugün aldığımı yarın alamıyorum’ dedi. Bugün alamadığı şey gıda, temel ihtiyaç. “Evimde şu an bayat ekmeğim bile yok” diyor. Oruçlu bir kadın bunu ağlayarak söyledi. 

Kemalpaşa’da ziyaret ettiğim markette 18 yaşındaki bir evladımla konuştum. ‘Sınavdan sonra ülkemizde, dünyada bir yerimiz olacak mı? Evet herkesin bir yeri var, ama hak ettiğimiz yeri bulacak mıyız?’ diye soruyor. Bunu lise talebesi gencecik çocuğumuz söylüyor. Geleceğe dair kaygılar yaşayan bir gençlikle karşı karşıyayız.

“YÜREĞİM KALDIRMIYOR”

İnsanlarımıza reva görülen şu tabloya bakar mısınız? Duyduklarımı, gördüklerimi, şahit olduklarımı artık yüreğim kaldırmıyor. Benimle beraber gezen arkadaşlarımın da yüreği kaldırmıyor. İktidardakiler geceleri yastığa başını nasıl koyuyor, aklım almıyor."

BAKAN KİRİŞÇİ’YE: BORNOVA’YA GİT DE GÖR!

Öte yandan Akşener, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin “Bizim açta açıkta kimsemiz yok, herkesin karnı tok” şeklindeki sözlerine de tepki gösterirken Bornova ilçesini de örnek gösterdi. Akşener, “Türkiye’nin ekonomik durumu en iyi ilçelerinden Bornova’ya git. Bağcılar’a, Sultanbeyli’ye, Ümraniye’ye, hatta Üsküdar’a git de göreyim aç açık var mıymış, yok muymuş” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.