Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir yerel basın modeli Türkiye’ye örnek oluyor!

İzmir yerel basın modeli Türkiye’ye örnek oluyor!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Marmaris’te düzenlediği Anadolu Buluşması -Yerel Medya Çalıştayı, 81 kentin basın meslek örgütlerini, yerel medya temsilcilerini bir araya getirdi. İki gün süren Çalştay’da çok sayıda basın meslek örgütü özgürlük taleplerini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2021 - 12:42

Çalıştayın ilk gününde, yerel basın adına konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, siyasi zemin zorlaştıkça medyanın üzerindeki baskının arttığını, döviz kurlarının yükselmesiyle gazete maliyetlerinin de buna paralel artış gösterdiğini vurguladı. 

Yerel basın ateşe tutuluyor

Gappi, tasarruf genelgesiyle yerel basının zor duruma düşürüldüğünü vurgulayarak ‘Kamu kurumlarına, yerel yönetimlere diyorlar ki yerel gazete almayacaksınız, abone olmayacaksınız, bunu size söyleyebiliyorlar. Demokrasi, halk ve kamu adına gazetecilik mesleği dört yandan ateşe tutulsa da hiçbir zaman meslek değerini yitirmeyecek. Sorunları biliyorsak, çözüm önerilerini de kendi gücümüzle bulacağız. Birlikte tek yumruk olacağız, başka çözümümüz yok’ diye konuştu.

İzmir’in Kampanyası Çalıştaya damga vurdu

Yerel Medya Çalıştayı’nın ikinci gününe katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘Anayasa değişikliğinde medya dördüncü güç olarak yer almalı. Medyanın çok önemli bir güç olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Politikacıların en çok eleştiriye ihtiyaç duymaları gerektiğine inanıyorum’ diye konuştu.

Çalıştayın soru cevap bölümünde ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uygulanan ‘Yerel Basına Destek Kampanyası’  Yerel Medya Çalıştayı'na damga vurdu.

Soru cevap bölümünde dile getirilen yerel medyaya destek kampanyası katılımcıların ilgisini çekti. Kılıçdaroğlu İzmir modelini CHP'nin iktidarda olduğu 13 büyükşehirde uygulayacaklarını söyledi.

Diğer Büyükşehir Belediye Başkanları Tunç Bey’den bilgi alsın

CHP Genel Başkanı, İGC ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan modeli inceleyerek, yönetimde oldukları 13 büyükşehir belediyesinde yaygınlaştırmak istediklerini, böyle bir çalışmaya öncülük eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den diğer belediye başkanlarına bu modeli anlatmasını isteyeceklerini söyledi.

İlan kaynakları kısıtlanan yerel medyaya belediyelerin destek olabilmesini sağlayan modelin ülke genelinde yaygınlaştırılması için İGC Başkanı Gappi’den bilgi alındı. Gappi bu modelin tüm ilçe belediye başkanlarına da yayılmasını, şeffaflığın artarken yerel basına da soluk olunacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.