Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘İzmir seli’ TBMM’de ipleri gerdi

‘İzmir seli’ TBMM’de ipleri gerdi

2 Şubat tarihinde İzmir’de meydana gelen ve kent genelinde can kayıplarına ve büyük hasarlara sebep olan sel felaketi, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP grupları arasında ipleri gerdi.  Dün gerçekleştirilen oturumunda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili geçtiğimiz haftalarda meydana gelen İzmir’deki sel felaketi ile ilgili konuştu ve yaşanan felaketin faturasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve altyapı çalışmalarının yetersizliğine kesti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Kırkpınar’a yanıt vermesiyle birlikte iki grup arasında ipler gerildi.

  • Ege Postası
  • 18.02.2021 - 15:37

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de meydana gelen ve metrekareye yalaık olarak 150 kilogram yağışın düştüğü şiddetli sağanak yağmurla kent sınırları içerisindeki dereler taşmış ve birçok ilçede sel ve su baskınları yaşanmıştı. Yüzlerce vatandaşın konut ve iş yerlerinde su baskınlarının yaşandığı felakette iki kişi de hayatını kaybetmişti. 

Yağış nedeniyle yetkili merciler kırmızı alarm verip çalışmalara başlamışlardı.

Felaketin yaralarının sarılmasının ardından sele ilişkin siyasi tartışmalar da başlamıştı. İzmir siyasetinin muhalefeti Cumhur İttifakı, selin nedenini altyapı yetersizliğine bağlamış ve topu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne atmıştı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalar ise yaşanan felaketin nedeninin yalnızca altyapı yetersizliğiyle değil olağanüstü miktarda yağışla ilgili olduğunu açıklamıştı. 

İzmir’de yaşanan sel felaketi dün gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulu’nda da ipleri gerdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yaptığı konuşmada felaketin sorumluluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yükledi ve “Vurdumduymaz ve beceriksiz yönetimler güzel İzmir’imizin kaderi olmamalıdır” dedi.
 
Kırkpınar’a yanıtı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Kırkpınar’a yanıt vermesiyle birlikte mecliste iki grup arasında ipler gerildi. 
 
“TÜRKİYE'NİN EN YETERSİZ ALTYAPISI MAALESEF İZMİR’DEDİR”

Kırkpğınar yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kent genelinde etkili olan yağışlardan ötürü Konak, Balçova, Karabağlar, Karaburun, Bayraklı, Karşıyaka ve Çeşme ilçelerimiz başta olmak üzere, il genelinde ev ve iş yerlerini su bastı; yolların suyla dolması sebebiyle trafik akışı sağlanamadı. Devletimiz felaketin ilk anından itibaren tüm kurum ve imkânlarıyla olaya vaziyet etti. Yapılan tespitlere göre ilimizde 19 dere taşkını, 1.714 su baskını ve 52 mahsur kalma olayı yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla ilimize gelen Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı’nın koordinesinde, Valimiz, Emniyetimiz, Jandarma, Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve diğer kurumlarımızla birlikte genel durum değerlendirilmesi yapıldı. Bu kapsamda 2.391 personel, 451 araçla çalışmalar yürütüldü. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük şehri, Ege Bölgesi’nin de incisi olmasına rağmen maalesef yerel anlamda siyasi bir kısır döngü etrafında bırakılıp birtakım hizmetlerden yoksun bırakılmaktadır. Buna zaman zaman İzmir’i ziyaret eden ana muhalefet lideri ve milletvekilleri de maalesef şahit olmaktadırlar. Altyapı, üst yapı, trafik, çarpık kentleşme, kötü koku ve Körfez başta olmak üzere İzmir’imizin kalıplaşmış ve çözülemeyen birçok sorunu mevcut. Deprem, sel, fırtına gibi afetler elbette doğal afetlerdir ancak tedbir almak hepimizin görevidir. Özellikle kentlerde belediyelerin bu tür doğal afetlerde oluşabilecek zararı en aza indirmek için çalışma yapması gerekmektedir. Ancak İzmir’de bu ve buna benzer çalışmalar maalesef yapılmamaktadır. Türkiye'nin en yetersiz altyapısı maalesef İzmir’dedir. Hatta buna altyapı demek bile mümkün değildir. En küçük bir yağmurda bile kanalizasyon ve yağmur suyu aynı yetersiz şebekeden denize deşarj edilmeye çalışılıyor, sistem kaldıramayınca her tarafı kötü koku ve pislik atıkları kaplıyor. Yerel yönetimlerin asli görevlerini yapmak yerine Hükûmetimize karşı algı oluşturmaya çalışmaları da bizleri vatandaşlarımız adına derinden üzmektedir. Bulunduğumuz konumlar, polemik siyaseti değil, eser siyasi üretme makamı olmalıdır. Belediye Başkanlarının görevi mazeret üretmek, vatandaşlara tavsiyelerde bulunmak değil, şehirlerine an kalıcı hizmetleri getirmek için çalışmak olmalıdır. Kimsenin İzmirli hemşehrilerimize eziyet çektirmesine göz yummayacağız. Yirmi beş yıldan beri İzmir’i yönetiyorsunuz, aslında fazla söze gerek yok, manzara ortada. Bizim İzmirliler olarak beklentimiz alışılagelmiş kolay siyaset oyunundan vazgeçip halkı yanlış bilgilendirmekten ziyade icraata geçip mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve en önemlisi de şehrin kronikleşmiş sorunlarının çözülmesidir.”

ÖZEL’DEN KIRKPINAR’A YANIT
 
Kırkpınar’a yanıt veren CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Özel, yaşananın afet niteliğinde bir yağış olduğunu ve felaketin yerel yönetimlerin eksikliğiyle ilgii olmadığını vurguladı ve “Bir yılda yağan yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağmış, dünya çapında meteorolojik bir olay, bir haber, bir afet; deprem olmuş, hortum olmuş, sel olmuş. İzmir’i eleştireceği noktada şunu söylüyor oradan birisi: Yağmur suyu ayrıştırması yapılmıyormuş… Beyefendi, İzmir'de 678 kilometre yağmur suyu ayrıştırma kanalı var. 137 kilometresi bu sene yapılmış” dedi.
 
Özel’in ifadelerine yanıt veren Kırkpınar, Özel’iin yanıldığını ifade etti ve  “Hayır, siz bilmiyorsunuz, yanlış biliyorsunuz. İzmir’de altyapı çökmüş durumda. Bunu Genel Başkanınız bile biliyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.