Dolar 32,1996
%-0.01
Euro 35,0120
%0.01
Altın 2.502,660
%0.08
Bist-100 10.744,00
%0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nden Kılıçdaroğlu'na Susam çıkışı!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nden Kılıçdaroğlu'na Susam çıkışı!

İki günlük program kapsamında İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, esnafın sorunlarını dile getirdiği konuşmasının sonunda sürpriz bir çıkışa imza attı. Onursal Başkanları İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’a övgüler yağdıran Mutlu, “Susam’ı son yaptığınız kurultayda PM’ye ve MYK’ya almadınız. İncindik. Kırıldık” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 12:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada oda başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Umut Oran, Adnan Keskin ve Faik Öztrak ile CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Mehmet Ali Susam Aytun Çıray, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, PM üyeleri Hüseyin Saygılı, Berrin Gürçay Dilekçi gibi isimler yalnız bırakmadı.

''KILIÇDAROĞLU'NUN İLK DURAĞI TAKSİCİLER'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KILIÇDAROĞLU:TEK KEFELİ TERAZİ OLMAZ

“Tek kefeli terazi olmaz. Bir kefede ürün bir kefede tartı. Denge sağlanmalı” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “Böyle yaparsanız bir taraftan bir tarafa kimsenin hakkı gitmez. Makro veriler iyi dendi. İyiliklerden bize yansıyan yok. Kefenin bir tarafını açıklar bir tarafını görmezseniz olmaz. Kefeyi eşit açıklaması lazım hükümetin...Gazeteleri okuyorsunuz her şey mükemmel. Bu algıyı yarattılar. Önce bu algının değişmesi gerek.2002’de Protesto edilen senet sayısı 499 bin…Şimdi senet sayısı bir milyon 75 adet. Ekonomi çok mu iyi. Terazinin öbür kefesi işte bu” dedi.

ATO’YA REKLAM GÖNDERMESİ

Ankara Ticaret Odası’nın IMF’ye olan borçların ödenmesi nedeniyle verdiği reklamları hedef alan Kılıçdaroğlu, “IMF ekseninde hükümete teşekkür ediliyor. Dış borç stoku 2002’de 129 milyar dolar. IMF hepsi dahil. 2013 de 129 milyar oluyor 336 milyar…Adres değişmiş borç artmış. Şu soruyu sormanız lazım. Benim paramla sen hükümet şakşakçılığını niye yapıyorsunuz. Borç artmış esnafın derdi var. Koltuğunda oturuyor şakşakçılık yapıyor. Namuslu eleştiri yapacaksınız. Gelip İzmir’de de reklam yapıyor. Nerden bu değirmenin suyu…Kim veriyor bunun parasını…Siz soracaksınız biz de soracağız” diye konuştu.

“KRİZ ZENGİNLERİN KRİZİ”

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi ‘zenginlerin krizi’ olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, “ Fakirlerin krizi olsa çözülürdü. Kişi başına geliri 50 bin dolara ulaşan ülkelerin krizi. Krizi şimdi ihraç ediyor. Başka ülkelere faturayı çıkartacak. O faturan bizde nasibimizi alacağız. Başbakan Türk Lirası’yla övünüyor. Obama ne yaptı. 3 buçuk trilyon bastı. Kim akıllı. Kim krizi ihraç ediyor kim ithal ediyor. Dünyayı iyi okumazsanız. Uzakdoğuyu Çin’i iyi bilmezseniz olmaz. Japonlar da Yen basacak. Biz ne yapıyoruz sadece seyrediyoruz” ifadelerini kullandı.



AVM’LERE DİKKAT ÇEKTİ

Gezi Parkı’nda Türkiye’yi sallayanlar kadar her esnafın yürekli olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “bizim kutuplaşmaya değil beraberliğe ihtiyacımız var. Kendi çıkarlarınız savunacaksınız emin olun ülkenin de çıkarlarını savunmuş olacaksınız. AVM her yerde var ama bir mesai günü AVM’ler kapalıdır. Biz de niye öyle değil. Defalarca söyledik. Esnaf bu toplumun orta direğidir. Esnafın çöktüğü bir toplum yoktur” dedi.

“ÇÖZÜM SANDIK”

Esnaf odaları başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, “ Faizler yükselmiş harca zam geliyormuş siz oy verirseniz gelir. Emekli durumdan memnunmuş. Memnun olmasa oy vermezdi. Ödediğiniz verginin hesabını sorarsanız demokrasi gelir bu ülkeye. Ne kadar vergi topladılar son 10 yılda. 1 trilyon doların üzerinde… Ne yapıldı bun parayla. Hangi sorununuz çözüldü. Biz sizin sesinize kulak veriyoruz. Siz de bizim sesimize kulak verin. Sorunu çözmemiz için birbirimizi iyi anlamamız gerek. Biz önce bu ülkenin insanı kazansın isteriz. Sorunu kimin lehine çözeceğiniz önemli. Çözümün yolu sandıktan geçer. Söz verdiklerini yapmadılarsa yapılacak basit. Oy vermezsiniz” ifadelerini kullandı.



MUTLU SORUNLARI ANLATTI

Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, “Krizin en büyük mağdurlarıyız. Ülkemizde makro ekonomi bizi olumsuz etkiledi. AVM politikaları ithalata dayalı büyüme, Paradan para kazanmayı cazip hale getiren politika, enerji maliyetlerinin yüksekliği gibi nedenler esnaf ve sanatkarı olumsuz etkiledi. Ortaya veriler konuluyor ama makro veriler çarşıda pazarda esnafta yok. Biz bunu sürekli dile getirmeye çalışıyoruz. Yukardaki tabloyla aşağıdaki tablo aynı olmalı…İzmir alışveriş merkezleriyle kuşatılmış. Bırakın şehrin çeperini merkezde boğazımızı sıkıyorlar. 4 A’lı 7 bin günde emekli oluyor 4 B’li 9 bin günde…Bunun düzeltilmesi gerek.” dedi.

“ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORUZ”

İzmir’de Birlik olarak yerel yönetimlerle yoğun ve iyi ilişkilerinin olduğunu belirten Mutlu, “ belediye başkanlarıyla sorunları konuşuyoruz. En aza indirgemeye çalışıyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onlardan esnafa pozitif ayrımcılık bekliyorum. Bütçe görüşmelerinde esnafın durumunu göz ardı etmeyin vergi artış oranlarını en düşün seviyeden yapmanızı talep ediyorum. Katı atık bedelleriyle ilgili kanundan kaynaklanan durumlar var. Su parası 146 lira katık atık toplama bedeli 935 lira olmaz. Kiramızdan fazla katı atık bedeli olmaz” ifadelerini kullandı. Mutlu ülkenin en büyük sorunu olan işsizliğin panzehirinin esnaf ve sanatkarlar olduğunu söyledi.

"SUSAM NİYE YOK'"

Mutlu, konuşmasının sonunda birliğin Onursal Başkanı İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’a övgüler yağdırırken sürpriz bir çıkışa imza attı. Mutlu, “ Susam’ın bizde çok emeği var. Mecliste bizim sesimiz oluyor. Ahde vefa çok önemli. Parti içi işlerinize karışmak gibi olmasın geçmişte hem MYK’da hem PM’de yer alan biri olan Susam’ı son yaptığınız kurultayda PM’ye ve MYK’ya almadınız. İncindik. Kırıldık. Hak ettiğimiz yerde olmayı isteriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.