Dolar 32,2071
%0.02
Euro 35,0046
%-0.01
Altın 2.510,800
%0.4
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun iki günlük İzmir turu başladı

Kılıçdaroğlu'nun iki günlük İzmir turu başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu havalimanında çok sayıda partili yetkili ve belediye başkanı karşıladı. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı havalimanındaki taksi durağı oldu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 11:13
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İş Dünyası Dayanışma Birimi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında esnaf, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelmek üzere İzmir’e geldi. CHP Lideri kentteki ilk gününde esnafla bir araya gelecek. Sorunlarını önerilerini dinleyecek partisinin çözüm projelerini anlatacak. Kılıçdaroğlu İzmir’deki ikinci gününde Seferihisar’daki Citta Slow buluşmasında kürsüye çıkacak daha sonra ise Karşıyaka Belediyesi’nin Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin da açılışını yapacak ve kentten ayrılacak.



İLK DURAK HAVALİMANI TAKSİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu havalimanında çok sayıda partili yetkili ve belediye başkanı karşıladı. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı havalimanındaki taksi durağı oldu. CHP Lideri taksicilerle sohbet ettikten sonra basının sorularını yanıtladı.
Taksicilerin can güvenliğinin sağlanması için önemli talepler olduğunu bildiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “ Araçlar yenilensin diyenler var. Müşteriyle şoför arasında cam bölme isteyen var. Bunlar haklı talepler. Bu taleplerden daha da önemlisi zor koşullara rağmen görevinizi kararlılıkla sürdürmeniz. Taksi esnafı kent ulaşımı için önemli bir unsur” dedi.

BİLKAY’A: İYİ SINAV VERMEDİ
Gezi parkı eylemlerine değinen Kılıçdaroğlu olayların yurt geneline yayılmasında Başbakan’ın kullandığı sert üslubun yattığını ifade ederken, “ Ülkeyi yönetenlerin daha kapsayıcı daha barışçıl bir dil kullanması gerekir. İzmir’de saçı çekilen bir kızın görüntüsü vicdanı olanların kabul edeceği bir görüntü değil. Demokratik bir ülkede o görüntüler tepki yaratır. Hepimizi bu ülkede yaşıyoruz. Düşünce özgürlüğü var anayasada gösteri özgürlüğü var. Yurttaşın hakkına engel oluyorsunuz. Sosyal medyada bu görüntüleri paylaşanları gözaltına alıyorsunuz. İzmir emniyet müdürü iyi bir sınav vermedi. Eli sopalı sivil polis olmaz. Bunlar devleti temsil edemez. Devleti temsil edenlerin güler yüzüne ihtiyaç var. Onların hoşgörüsü olursa bağ kuvvetlenir. İzmir’deki barışçıl eylemlerin verilen desteği tüm Türkiye destekliyor. Buna saygı duyulması gerek. Gençler bir hareket başlattı. Onlar özgürlük barış, demokrasi istiyorlar. Onlar kentlerine sahip çıkıyorlar. Bunun savunulması gerek” dedi.



“DEMOKRASİYİ YA GETİRECEĞİZ YA GETİRECEĞİZ”
Gezi Parkı eylemleri doğrultusunda AK Parti’ye çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “ Bir yeşil alanı imara açmak istiyorsanız referandum yapın halk oyunu kullansın. Madem demokrasi madem halkın doğrudan karar mekanizması içinde olmasını istiyoruz bunun yasal düzenlemesini yapalım. Halk ağacının kesilmesini istemiyor. Demokrasiyi ya bu ülkeye getireceğiz ya getireceğiz.

“DOĞRU BİR DAVRANIŞ DEĞİL”
Kocaoğlu’nun Gezi Parkı eylemlerine destek için dün yapılan grev nedeniyle sendikalara tepki göstermesinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Aziz Bey’le daha görüşmedim. Demokrasiyi kabul edeceğiz. Sendikaların eylemi olur. Eylemlerin cezalandırılması doğru bir davranış değil” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN İKİ GÜNLÜK PROGRAMI
11.30 İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
(129 Oda Başkanı ve yöneticileriyle toplantı)
13.00 Gıda Çarşısı ve İnşaatçılar Çarşısı Ziyareti
14.30 3. Sanayi Sitesi yönetim ve esnaflarına ziyareti
16.00 2. Sanayi Sitesi yönetim ve esnaflarına ziyaret
17.00 4. Sanayi Sitesi Ziyareti
19.00 Akşam yemeği (Hilton oteli – Barbaros Salonu)

7 HAZİRAN CUMA
09.30 Seferihisar Citta Slow Genel Kurulu Konuşması
12.00 Seferihisar’dan ayrılış
13.00 Karşıyaka Bld. “Ahmet Piriştina Kültür Merkezi” Açılış töreni
16.00 İzmir’den Havayolu ile ayrılış

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.