Dolar 32,5791
%0.29
Euro 34,9915
%0.06
Altın 2.456,660
%0.84
Bist-100 9.775,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Faturamı ödemeyeceğim’ demişti: Kılıçdaroğlu’nun elektriğini kestiler

‘Faturamı ödemeyeceğim’ demişti: Kılıçdaroğlu’nun elektriğini kestiler

İktidar tarafından 2022'nin ilk günü elektriğe yapılan yüzde 125’lik zammı protesto ederek “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğin kesildiğini duyurdu. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “evde elektrikleriniz kesik ne yapacaksınız” sorusu üzerine, “Zor olmayacak. Atlatacağız, önemli değil. Bakacağız sonuca” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 12:31

EGEPOSTASI- 2022 yılının ilk günü, iktidar, sıralı zamlar listesini yayınlamıştı. A’dan Z’ye her şeye gelen zamlar içerisinde en çok dikkati çeken ise elektriğe yapılan yüzde 125 oranındaki zam olmuştu.

Zamlı faturalar, vatandaşları isyan ettirirken muhalefetin de uzun süren tepkilerine neden olmuştu.

Zamlı elektrik faturaları, muhalefetle iktidar arasında tartışmaya yol açarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ilke imza atmış ve zamlar geri alınıncaya kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.

CHP Lideri, Şubat ayı başında yaptığı açıklamada, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” demişti.

“HALİL İBRAHİM SOFRASINA BEN DE OTURMAK İSTEDİM”

Öte yandan; uzun süren tartışmalara neden olan açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, bugün, evlerindeki elektriğin kesildiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“Eşimden az önce bir haber geldi. Bugün elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu. Milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. 'Geri çekin zamları' dedim çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır. Ekmek, su, hava gibidir. Hakkındır elektrik ey halkım. Şimdi gelelim can alıcı soruya. 2021’de kaç abonenin elektriği kesildi? 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. Dile kolay. Kaç kişi demek! Çektiğimiz, size çektirilen çileye bakın!

Et ve Süt Kurumu’na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa zavallı yoksul çocuklarımız hem aç hem de elektriksiz giriyorlar yatağa. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğim söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim. Ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun, Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Şubat’ta yayınladığı video ile yüksek elektrik faturalarına tepki göstermişti. Elektrik faturalarındaki KDV oranının yüzde 1’e inmesini teklif eden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” açıklamasını yapmıştı.

SELVİ KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Yılbaşında elektriğe yapılan yüksek zammın geri alınması için bireysel olarak eylem yaparak 2,5 aydır faturasını ödemeyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği bugün saat 11.21’de dağıtım şirketi olan EnerjiSA ekipleri tarafından kesildi.

Bu gelişmenin duyulması üzerine gelen gazetecilere evden çıkarken Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Alışacağız, atlatırız, o kadar önemli değil. Biz zaten ödeyemeyecek durumda değildik. Ama dört milyon aile var elektriği kesik. Onlarla dayanışma içinde olalım, dedik. O nedenle, atlatacağız. Saat 11 gibi kesildi. İdare edeceğiz önemli değil” açıklamasını yapmıştı.

Selvi Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde eve gelirken gazetecilerin “evde elektrikleriniz kesik ne yapacaksınız” sorusu üzerine, “Çok öyle zor olacağını zannetmiyorum. Bir şekilde oturacağız. Zor olmayacak. Atlatacağız, önemli değil. Bakacağız sonuca” karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU’NA LİDERLERDEN DAYANIŞMA TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini arayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile telefonda görüştü. Liderler, bugün itibariyle evinin elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na dayanışma dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, 9 Şubat 2022 tarihinde, milyonlarca hanenin sesini duyurmak ve yapılan yüksek elektrik zammına dikkat çekmek için elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.

ELEKTRİĞİN KESİLDİĞİ ANLAR PAYLAŞILDI: 28,67 TL "KESME AÇMA" BEDELİ DE BORCA EKLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesildiği anların videosu CHP’nin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Paylaşılan “Borç Nedeniyle Kesme ve Mühürleme Tutanağına” göre Kılıçdaroğlu ailesinin faturasına 28 lira 67 kuruş "kesme açma bedeli" de eklendi.

CHP’nin resmi sosyal medya hesabından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin EnerjiSA'ya bağlı ekipler tarafından kesildiği anların videosu paylaşıldı. Paylaşımda “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu’nun ev elektriği, yetkililer tarafından kesildi” denildi. Paylaşılan tutanağa göre elektrikler bugün saat 11.21’de kesildi.

Paylaşımda “Borç Nedeniyle Kesme ve Mühürleme Tutanağı” da yer aldı. Selvi Kılıçdaroğlu’nun adının yazıldığı tutanakta şu bilgiler yer alıyor:

"Sayın müşterimiz elektrik tüketim borcunuzu zamanında ödemediğiniz için Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri doğrultusunda enerjiniz kesilerek kesme noktası mühür altına alınmıştır. Vadesi geçmiş tüm borcunuzu ödemeniz halinde elektriğiniz şirketimizce açılacaktır. Bu işlemden dolayı oluşan kesme açma bedeli 28. 67 TL (KDV dahil) bundan sonraki ilk faturanıza yansıtılacaktır. Şirketimiz bilgisi dışında kesilen elektriğin açılması veya açtırılması ‘Kaçak Elektrik Kullanma’ kapsamında değerlendirilecektir. Borç tutarı güncel borcunuzun tamamını içermeyebilir. Enerjinizin açılması için borçların tamamının ödenmesi gerekmektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.