Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özdağ’dan İzmir Barosu’na tepki: Mülteci tartışmalarında yeni perde

Özdağ’dan İzmir Barosu’na tepki: Mülteci tartışmalarında yeni perde

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir Harmandalı’nda bulunan İzmir Geri Gönderme Merkezi’nde son olarak  Afganistanlı kaçak göçmenlere zorla “gönüllü geri dönüş” beyan formlarının imzalatılarak iade süreci başlatıldığı iddialarıyla ilgili mültecilere destek vermesine tepki gösterdi. Özdağ, “İzmirli genç kızlar Saldırıya uğradığı zaman aramayan İzmir Barosu kaçakları korumak için harekete geçmiş. Zafer Partisi İzmirlileri baroyu protesto etmeye davet ediyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 10:59

EGEPOSTASI- Türkiye’nin uzun süredir kanayan yaralarından biri olan ve hem toplumu hem de politikacıları iki farklı kutba bölen ‘mülteci’ tartışmaları son günlerde yeniden alevlendi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Harmandalı’nda bulunan ve bir dönem işkence iddialarıyla gündeme gelen İzmir Geri Gönderme Merkezi, son olarak  Afganistanlı kaçak göçmenlere zorla “gönüllü geri dönüş” beyan formlarının imzalatılarak iade süreci başlatıldığı iddialarıyla gündeme geldi.

Konuyu gündeme taşıyan İzmir Barosu, konuya dahil olarak ihlaller hakkında suç duyurusunda bulundu ve kaçak göçmenlere hukuksal yardıma hazır olduğunu duyurmuştu.

Öte yandan; İzmir Barosu’nun hareketine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan tepki geldi.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmirlileri protestoya davet etti ve şu ifadeleri kullandı; “Değerli İzmirliler, İzmirli genç kızlar Saldırıya uğradığı zaman aramayan İzmir Barosu kaçakları korumak için harekete geçmiş. İzmir Barosu ülkemizi dünyanın luna parkına çeviren zihniyetin hizmetkarıdır. Zafer Partisi İzmirlileri baroyu protesto etmeye davet ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.