Dolar 32,5948
%0.33
Euro 35,0146
%0.12
Altın 2.451,610
%0.63
Bist-100 9.763,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu’ndan 'indirim' tepkisi: Mademki talimatla oluyor...

Dervişoğlu’ndan 'indirim' tepkisi: Mademki talimatla oluyor...

Yükselen gıda fiyatları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Kredi Marketleri’ne enflasyonla mücadele kapsamında indirim talimatı verdi. “Fiyat indirimi” talimatının ardından Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 15 Ağustos tarihinde temel gıda ve et ürünlerinde indirim yapılacağı açıklandı. Açıklamanın ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu “Mademki talimatla oluyor” tepkisi ile yapılan indirimlerin kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirterek sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

  • Ege Postası
  • 13.08.2022 - 11:34

EGEPOSTASI-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtğimiz günlerde AK Parti MKYK toplantısında yaptığı konuşmada Tarım ve Kredi Kooperatifleri’ne “Kooperatifler kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün” çağrısında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından 1 hafta içinde Tarım ve Kredi Marketleri yaklaşık 30’un üzerinde temel tüketim ürününde indirim yapılacağını açıkladı.

“Çiftçiden alınan çiftçinin hakkıdır”

Öte yandan İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının üzerine indirime gidileceğinin açıklanması üzerine aynı talimatın mazot, gübre ve ilaçlar üzerinde de uygulanması gerektiği belirtti.

Dervişoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı;

“Mademki talimatla oluyor, Tarım Kredi Kooperatifleri ortağı olan çiftçiye yüzde 30-35 indirimli gübre, mazot ve ilaç versin ayrıca borç faizlerinde de aynı oranda indirime gidilsin. Çiftçiden alınan, çiftçinin hakkıdır!..”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.