Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizmde ustalık aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizmde ustalık aşamasındayız

Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Turizmde artık çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik, ustalık aşamasındayız" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2022 - 15:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizi yeniden siyasi istikrarsızlık, ekonomik geri kalmışlık, sosyal çatışma, vizyonsuz yönetim bataklığına sürüklemek isteyenler, elbette bugün de boş durmuyor. Terör örgütlerinin eylem arayışları uluslararası alanda ülkemize yönelik mesnetsiz ithamların çoğalması, sosyal medya mecralarında yürütülen kara propagandaların artması, hep aynı senaryonun ürünüdür. Ama unuttukları bir şey var. Türkiye, artık eski Türkiye değildir. Ülkemiz, artık, iki teröristle, 3-5 milyar dolarlık spekülasyonla, 3-5 kifayetsiz siyasetçinin hezeyanlarıyla, medya manipülasyonları ile istikameti değiştirilecek bir yer olmaktan çoktan çıkmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) bugün Ankara’da bir otelde yapılan 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan, burada şöyle konuştu:

“TURİZMDE USTALIK AŞAMASINDAYIZ”

“Dünyada turizm sektörünün büyük atılımlar gösterdiği dönemlerde biz, çeşitli sebeplerle süreci hep geriden takip ettik. Her alanda olduğu gibi, turizmde de ilk büyük hareketliliği Özal döneminde başlattık. Daha sonraki dönemlerin istikrarsız ortamında yavaşlayan turizm yatırımları, AK Parti hükümetleriyle birlikte yeniden hız kazanmıştır. Küresel salgın döneminde kısa bir ara vermiş olsak da hem turist sayısı hem turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını hep birlikte yaşıyoruz. Turist başına gecelik harcamanın bin dolara yaklaşması, verilen emeklerin karşılığının alınmaya başlandığının işaretidir.

Turizmdeki rakiplerimizin küresel krizlerin etkisiyle irtifa kaybettiği şu dönemde bizim, çok daha fazla çalışarak dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır. Sadece turizm sektöründe halihazırda 609 yeni tesis ve 143 bini aşkın yeni yatak kapasitesine sahip yatırımların sürmesi, bu gerçeğin ifadesidir. Üstelik elimizde deniz, kum, güneş turizminin ötesinde, hâlâ potansiyelinin çok azını değerlendirebildiğimiz pek çok imkan var.

Yaşadığımız coğrafyanın kıymetini çoğu defa yeterince bilmiyor olabiliriz. Ama dışarıdan gelen, dışarıdan bakan herkes, bu zenginliği hemen fark ediyor. Bu büyük hazineyi en iyi değerlendirmesi gereken de turizm sektörüdür. Turizmde artık çıraklık ve kalfalık dönemimizi bitirdik, ustalık aşamasındayız.

TÜROFED üyeleri başta olmak üzere turizmcilerimizin her biri, bu doğrultuda atacakları adımlarda hükümetimizin desteğini yanlarında bulacaklarından emin olsunlar.

Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğunda kimsenin kimliğine, meşrebine, kökenine bakmayız. Baktığımız tek yer, ülkemize kazandırılan eserler, milletimize yapılan hizmetlerdir. Hayatımızın hiçbir döneminde yatırımcı düşmanlığıyla siyaset yapmadık, bundan sonra da yapmayız.

ÜLKEMİZ, 2 TERÖRİSTLE, 3-5 MİLYAR DOLARLIK SPEKÜLASYONLA İSTİKAMETİ DEĞİŞTİRİLECEK BİR YER OLMAKTAN ÇOKTAN ÇIKMIŞTIR”

Dikkat ederseniz, Türkiye ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse, eskiden beri oynanan kirli bir oyun hemen sahneye sürülüyor. Bu oyunda kullanılan darbecilerden teröristlere, ekonomik tetikçilerden beşinci kol elemanlarına kadar hep aynı misyonla karşımıza çıkıyor. Ülkemizi yeniden siyasi istikrarsızlık, ekonomik geri kalmışlık, sosyal çatışma, vizyonsuz yönetim bataklığına sürüklemek isteyenler, elbette bugün de boş durmuyor. Terör örgütlerinin eylem arayışları, uluslararası alanda ülkemize yönelik mesnetsiz ithamların çoğalması, sosyal medya mecralarında yürütülen kara propagandaların artması, hep aynı senaryonun ürünüdür. Ama unuttukları bir şey var. Türkiye, artık eski Türkiye değildir. Ülkemiz, artık, iki teröristle, 3-5 milyar dolarlık spekülasyonla, 3-5 kifayetsiz siyasetçinin hezeyanlarıyla, medya manipülasyonları ile istikameti değiştirilecek bir yer olmaktan çoktan çıkmıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.